Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

170 gasten online

FC Groningen wint ruim van FC Volendam: 3-0

Exact een jaar geleden oefende FC Groningen in Aduard tegen FC Volendam. We hebben het wedstrijdverslag van die avond er even bijgepakt en weten dat Andreas Granqvist en Nicklas Pedersen namens de FC scoorden. De uitslag was 2-1 en stiekem hopen we dat de Trots van het Noorden vanavond in Roden een wat ruimere uitslag boekt. Uw verslaggever kan zich met name herinneren aan de ontmoetingen uit 1984 (1-3 thuisnederlaag, keeper Harry Schellekens mocht na een desolate eerste helft van trainer Han Berger in de kleedkamer achterblijven waarna Pieter Beuzenberg mocht keepen) en 2005 (allerlaatste Oosterpark-pot), maar daar gaat het nu niet om. Vanavond willen we graag een goede verdediging zien!

 

FCG Online zwalkte vanavond op het sportpark van VV Roden rond om live verslag te doen op deze site! 

 

Eindstand: 3-0; kijk verderop voor wedstrijdverslag.

 

(Johan Kappelhof viel geblesseerd uit, maar volgens ons is er geen sprake van een ernstige blessure.)


We hebben inmiddels een mooie fotoreportage van Eric toegevoegd!

 

Fotoreportage van FC Groningen - FC Volendam van Eric Smit:

 

tn_DSC_0002 (Small)
tn_DSC_0008 (Small)
tn_DSC_0016 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0041 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0050 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0070 (Small)
tn_DSC_0073 (Small)
tn_DSC_0078 (Small)
tn_DSC_0079 (Small)
tn_DSC_0084 (Small)
tn_DSC_0085 (Small)
tn_DSC_0086 (Small)
tn_DSC_0096 (Small)
tn_DSC_0097 (Small)
tn_DSC_0098 (Small)
tn_DSC_0102 (Small)
tn_DSC_0104 (Small)
tn_DSC_0106 (Small)
tn_DSC_0114 (Small)
tn_DSC_0120 (Small)
tn_DSC_0134 (Small)
tn_DSC_0140 (Small)
tn_DSC_0159 (Small)
tn_DSC_0161 (Small)
tn_DSC_0162 (Small)
tn_DSC_0163 (Small)
tn_DSC_0170 (Small)
tn_DSC_0176 (Small)
tn_DSC_0211 (Small)
tn_DSC_0216 (Small)
tn_DSC_0217 (Small)
tn_DSC_0219 (Small)
tn_DSC_0241 (Small)
tn_DSC_0254 (Small)
tn_DSC_0264 (Small)
tn_DSC_0273 (Small)
tn_DSC_0281 (Small)
tn_DSC_0291 (Small)
tn_DSC_0359 (Small)
tn_DSC_0366 (Small)
tn_DSC_0374 (Small)
tn_DSC_0376 (Small)
tn_DSC_0381 (Small)
tn_DSC_0384 (Small)
tn_DSC_0391 (Small)
tn_DSC_0392 (Small)
tn_DSC_0397 (Small)
01/52 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:


EERSTE HELFT

41' 1-0 Nicklas Pedersen (assist Tim Sparv)

 

TWEEDE HELFT

56' 2-0 Leandro Bacuna (assist Dusan Tadic)

59' 3-0 Tim Matavz

 

Opstelling FC Groningen:

Van Loo; Kappelhof, Ivens, Kwakman, Hiariej, Holla, Sparv, Bacuna, Pedersen, Tadic, Matavz

 

Bank:

Luciano, Kieftenbeld, Jones, Bakker, Luis Pedro, Suk, Bos, Metaj, Ben Moussa, Batbay, Keurntjes

 

(De afwezigheid van zowel Burnet als Johansson zou normaal gesproken toch hebben betekend dat Shkodran Metaj als linksback zou zijn opgesteld. Sko zit echter op de bank. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat hij volgens Voetbal International mogelijk naar Willem II vertrekt. Verder staat Femi niet op het wedstrijdformulier, net als de geblesseerden. Bij de geblesseerden staat echter als reden vermeld: blessure. Bij Femi staat niks. Heeft dit met lopende onderhandelingen met Brondby te maken?)

 

Afwezig wegens blessures:

Johansson, Van de Laak, Burnet, Andersson, Van Dijk, Enevoldsen


Afwezig zonder opgave van redenen: Femi

 

Opstelling in linies:

 

Matavz (69' Suk)

Tadic (aanvoerder) (60' Jones) - Pedersen (75' Keurntjes) - Bacuna (82' Bos)

Sparv - Holla (69' Kieftenbeld)

Kappelhof (40' Metaj) - Kwakman - Ivens - Hiariej

Van Loo

 

Zo rond een uur of zes breekt een ongenadig noodweer uit boven Roden. Wat een wolkbreuk! Hoe zal de grasmat het houden?

 

Aan de kanten staan nu behoorlijke plassen water... Gelukkig wordt het rond half zeven weer droog. Maar de regen heeft z'n sporen achtergelaten, getuige de volgende foto's die we snel even maakten:

 

 

De warming-up is inmiddels begonnen. We zijn erg benieuwd wie er nu als linksback zal spelen, maar het is nog niet te zien. Het veld lijkt overigens slecht bespeelbaar. Het ziet er hobbelig uit.

 

Zo rond de klok van 18:50 uur is er al aardig wat publiek op de wedstrijd afgekomen. 't Is gezellig druk in Roden! Onder de toeschouwers o.a. de beide voormalige Hammarby-iconen Petter Andersson en Emil Johansson.

 

Om 18:52 uur zit de warming-up erop. We gaan zo beginnen! Vlak vóór zeven uur komen o.a. ook Femi en Virgil van Dijk aanzetten, als toeschouwer.

 

Om 19:02 uur komen de spelers het veld op, nadat ze drie minuten eerder i.v.m. de line-up helemaal vanaf de andere kant moesten komen om vervolgens het veld over te steken. Wat een gedoe zeg.

 

WEER is Dusan Tadic de aanvoerder, wordt hij onze vaste captain?

 

Bij Volendam zien we o.a. Dominique van Dijk. De wedstrijd zal iets later dan gepland beginnen. FC Groningen zal zo dadelijk aftrappen.

 

Eerste helft

 

FC Groningen trapt om 19:06 uur af. Johan Kappelhof staat linksback; Tom Hiariej rechtsback!

 

Volendam verdient de eerste corner van de wedstrijd. Kees Kwakman kopt tot twee keer toe weg, maar de afvallende bal is beide malen voor Volendam. Even later moet Brian van Loo redden bij een schot van Dominique van Dijk.

 

Meteen is het Leandro Bacuna die aan de andere kant net over schiet uit een voorzet van Dusan Tadic. Veel scheelde dit niet!

 

Heel soepel draait het bij FC Groningen nog niet, maar het ziet er wel redelijk uit. Volendam zit er kort op, het lijkt Grunn niet in het spel willen laten komen.

 

Na een minuut of tien zien we een kopbal van Tim Matavz die naast gaat, de voorzet kwam (uiteraard) van Tadic. Daarna zetten Kappelhof en Tadic een mooie aanval op. Dit duo hebben we nog niet eerder aan de linkerkant gezien!

 

Pieter Huistra is langs de zijlijn druk aan het coachen. Een bevlogen trainer! Niet dat hij ontevreden lijkt maar hij wil de organisatie nog wat beter neerzetten.

 

Beide ploegen hebben last van het beroerde veld. De bal rolt slecht. Nat is het veld ook. Als een speler valt, spat het water alle kanten op.

 

FC Groningen speelt nu erg compact, met de linies dus heel dicht op elkaar. Gevolg is dat het heel druk is op een klein deel van het veld.

 

Na een verkeerde pass van Bacuna krijgt Volendam een corner. Weer kopt Kwakman weg. De bal komt bij een speler van Volendam die hoog over schiet.

 

Opvallend ten opzichte van eerdere oefenwedstrijden: het kleine aantal overtredingen. De scheidsrechter (Dennis Higler) is dan ook bepaald niet pietluttig. We hebben nog nooit van de beste man gehoord maar hij doet het prima!

 

Volendam laat FC Groningen nu het spel maken en wacht op countermogelijkheden. Bij de FC gaat de bal aardig rond, maar tot nu toe levert dit niet veel mogelijkheden op.

 

Na een klein half uur krijgt FC Groningen een vrije schop op een meter of 25 meter van het doel, na een overtreding op Nicklas Pedersen.. Holla schiet goed in, maar de Volendamse keeper kan net redden. Vervolgens verkwanselt Hiariej de bal en is de kans voorbij.

 

Volendam gaat nu al wisselen! Nota bene Dominique van Dijk moet er na een half uurtje af! Geblesseerd leek hij niet, maar hij zal toch wel iets hebben opgelopen, hopen we voor hem ;-)

 

In Roden begint het nu ook weer te regenen, terwijl in Groningen het zonnetje schijnt - hoezo plaatselijke bui... Door alle paraplu's kunnen we vrij weinig meer zien... Net op dat moment krijgt Kappelhof een blessurebehandeling. We hebben niet kunnen zien wat er gebeurde.

 

Kappelhof moet er geblesseerd af! Zal Metaj nu als linksback gaan spelen? Ja, dus, Shkodran Metaj wordt zijn vervanger. Maar de FC gaat even met tien man verder, Metaj is nog niet warm. Bij FC Groningen lijkt de ziekenboeg vol te stromen, dit is blessuregeval nummer zeven al! Kappelhof kan wel gewoon lopend het veld af, maar dat zegt natuurlijk niks over de ernst van de blessure.

 

Even later krijgt Volendam een vrije schop. Van Loo vliegt compleet langs de bal, maar Volendam kan er gelukkig niet van profiteren. FC Groningen zit nu duidelijk in een mindere fase, er gaat nu heel veel mis.

 

Volendam krijgt nog een corner, maar Metaj kan wegkoppen. We zitten tegen de rust aan inmiddels. Net als we denken dat we met een brilstand gaan rusten zorgt Nicklas Pedersen voor de 1-0 na een minuut of 41! Het is een inschuiver na een aanval via Tim Sparv, maar ook inschuivers tellen! De assist van Sparv werd door een speler van Volendam voor de voeten van Pedersen gewerkt die beheerst inschiet.

 

Ook vóór de thee noteren we nog een gele kaart voor Bacuna na een pittige overtreding. Om 19:51 uur is het rust, die we met een voorsprong ingaan (ook al meldt wijlen het scorebord stug dat het nog 0-0 staat). Kovvie!

 

Tweede helft

 

Voordat we weer beginnen wensen we Wouter heel veel sterkte, hij is al de hele dag in het ziekenhuis bij zijn doodzieke vader... Kop d'r veur!

 

20:07 uur De spelers staan inmiddels weer op het veld! En in dezelfde minuut zijn we aan het tweede bedrijf begonnen. FC Groningen, dat nog geen verdere wissels heeft doorgevoerd, begint goed aan de tweede helft. Bacuna krijgt een kans, wat een corner oplevert. Uit deze corner kopt Jonas Ivens naast.

 

Leandro Bacuna is de volgende die een blessurebehandeling moet ondergaan. Hij kan gelukkig wel doorspelen.

 

Kort daarna wordt Dusan Tadic voor buitenspel afgevlagd, volgens ons onterecht. Hieraan ging een mooie actie van Pedersen vooraf.

 

En het is maar goed ook dat Leandro Bacuna kon doorspelen, want in de 56e minuut scoort hij de 2-0! Hij was vrij voor de keeper gezet door captain Tadic!

 

We krijgen nu wel het idee dat er niet meer zoveel pit in de jongens zit, ze lijken ietwat vermoeid. We gaan vermoedelijk zo wisselen: Matías Jones zal er straks inkomen!

 

Echter: voordat het zover is kan Tim Matavz de 3-0 scoren! 't is een echt frommeldoelpunt. Wat een lekkere voorsprong!

 

Vervolgens wordt Matías Jones in de ploeg gebracht; Dusan Tadic gaat naar de kant. Danny Holla neemt Dusans aanvoerdersband over.

 

Het is nu de beurt aan Hyun Jun Suk om te gaan warmlopen. Jones scoort bijna de 4-0! De keeper van Volendam kan met een katachtige redding het prachtige schot van Matías, met effect geschoten, pareren.

 

Danny Holla haalt vervolgens uit met een afstandsschot, maar de Volendamse keeper heeft de bal klemvast!

 

FC Groningen speelt nu sterker en lijkt de eerdere inzinking te boven. De Groningers spelen ook beter dan in de eerste helft.

 

Aan de andere kant gaat een schot van Ricky Kruys hoog over. Meteen na deze actie wisselt Volendam.

 

Suk en Kieftenbeld komen er bij de FC in. Matavz en Holla gaan naar de kant; Kwakman is nu de nieuwe aanvoerder. De laatste wissel hebben we nog niet gezien. Zo zal Tim Keurntjes straks ook z'n minuten mogen maken. Hij komt even later voor Nicklas Pedersen in de ploeg. Bacuna schuift door naar de tien-positie; Keurntjes gaat aan de rechterkant spelen.Volendam wisselt ook. We zitten nu ongeveer in de 75e minuut.

 

Zoals zo vaak wordt de wedstrijd er door al dat gewissel niet beter op. We zagen nog wel even een mooi stukje spektakel. Leandro Bacuna ontfutselde de bal met een mooie actie aan een Volendammer. De keeper van Volendam was vervolgens veel te ver uitgekomen. Leandro omspeelt hem, wil voorgeven op Suk maar helaas kan er nog net een verdediger van Volendam tussenkomen. Bijna 4-0!

 

De organisatie van FC Groningen staat overigens vrij goed vanavond. Dit geldt ook voor de verdediging, al wordt die vandaag niet heel vaak op de proef gesteld. Kwakman staat goed bij standaard situaties.

 

Jones laat zich nog te vaak net even te gemakkelijk van de bal zetten. Hij moet nog wat groeien in de fysieke duels. Even later neemt Jones een corner. De hoekschop levert niks op.

 

De kleine Henk Bos gaat straks ook nog z'n opwachting maken. Hij komt erin voor Leandro Bacuna, op wie een overtreding is begaan. FC Groningen krijgt een vrije trap. Tim Sparv poeiert de bal in de Volendamse muur - dit zal pijn hebben gedaan...

 

Even later zien we zowaar nog een kans voor Volendam! Sparv kan de bal op het laatste moment echter nog een zetje geven.

 

We zitten nu op een paar minuten van het einde en duidelijk is dat FC Groningen deze oefenwedstrijd vrij dik gaat winnen!

 

We noteren nog een scrimmage voor het doel van Volendam, waarbij niemand echt durft te schieten, en een vrije trap van Volendam op een meter of 25 van het doel van van Loo. Deze bal gaat naast. En nog altijd is het niet gedaan en mag FC Groningen nog een corner nemen. Jones trapt deze wederom. Helaas pakt de Volendamse keeper de bal.

 

Ook Volendam mag nog een vrije schop nemen, op ca. 20 meter van het doel van Van Loo. Brian redt knap op het schot van Kruys!

 

We zijn benieuwd: als Van Loo ook komende zondag tegen Mallorca keept, dan is het om-en-om-patroon doorbroken en zal Van Loo ongetwijfeld de vaste keeper worden. Als Luciano zondag keept kunnen we daaruit nog geen conclusies trekken.

 

Even later fluit scheidsrechter Higler voor het einde. Het publiek bedankt de spelers met een luid appalus. Eindstand 3-0!

 

========================

 

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

Volendam lijkt de tegenstander van hedenavond zonder onderschatting tegemoet te willen treden, getuige de aankondiging op de palingdorpse clubsite:

 

FC Volendam speelt de tiende oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen de op papier de sterkste van alle oefentegenstanders: FC Groningen.


 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.