Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

84 gasten online

FC Groningen A1 verslaat Sparta Rotterdam A1 en keert terug in linker rijtje

Op deze frisse zaterdag mocht FC Groningen A1 op Corpus den Hoorn aan de bak tegen Sparta Rotterdam A1. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding had vóór de wedstrijd vier punten meer dan de Rotterdammers verzameld en ging dan ook als favoriet het duel in. De equipe van Paul Raveneau wist het duel te winnen: na 90 minuten stond er door doelpunten van Tigran Gazarjan en Arjen Hagenauw een eindstand van 2-0 op de borden. Marcel Middelbos was traditiegetrouw present en vervaardigde het volgende wedstrijdverslag en foto's!

A1 pakt wel 3 punten

 

In de Eredivisie van de A1-junioren speelde FC Groningen vandaag haar thuiswedstrijd tegen de A1 van Sparta Rotterdam (al 125 jaar de Trots van Rotterdam). Nadat het elftal van trainer Paul Raveneau de laatste weken steeds iets verder in de stand wegzakte, heeft het na de overwinning van vandaag weer de topposities in het oog en is van plaats acht naar plaats zes gestegen.

 

Het team van het vlaggenschip van de RVO FCGroningen/Cambuur speelde vandaag een misschien iets rommelige wedstrijd, maar wist volledig terecht de drie punten thuis te houden en is zodoende nog steeds ongeslagen op Corpus Den Hoorn. Onder toeziend oog van onder andere Tim Sparv, Bas Roorda en Erwin van de Looi kon FC Groningen A1 vandaag niet in haar sterkste opstelling spelen door blessures van Hans Hateboer en Glenn Bijl, maar deze twee basisspelers werden goed vervangen door Thijs Gerlofs en Desevio Payne.


Vanaf het begin was wel duidelijk was dat de A1 van FC Groningen sterker zou moeten zijn dan de A1 van Sparta Rotterdam, maar dit werd niet direct in grote kansen uitgedrukt. Het was zelfs Sparta dat de eerste echte goede kans kreeg, maar doelman Wieger Sietsma, die een zeer sterkte partij keepte, wist de kans goed te keren.

 

Het duurt tot de 25e minuut tot Tigran Gazarjan eens een schot op doel waagt. Het schot is beter geplaatst dan je zou verwachten, want zowel de keeper als het publiek zien de bal er gewoon invliegen. De 1-0 staat op het scorebord. Het vlaggenschip laat daarna ook meer zien hoe goed het kan voetballen. Het creëert in de loop van de eerste helft nog een aantal kansen, maar Sparta-keeper Ruben Valk weet deze ballen goed te keren.


De tweede helft is vooral spannend. Behoudens een aantal kansen voor Ifeayi Gorissen, en een schot en goede actie van Jafar Arias, die net door de keeper met de voet naast getikt wordt, lijkt het bij 1-0 te blijven. Het is niet dat de het team onder aanvoering van captain Ron Janzen niet wil, maar het is ook moeilijk om door de defensie van Sparta te komen. Toch is het Arjen Hagenauw die het team in blessuretijd op 2-0 zet. De opluchting is daar. De wedstrijd is gewonnen en de drie punten zijn binnen. Door deze overwinning strijdt het team gewoon mee bovenin, met bijvoorbeeld slechts vier punten achterstand op de nummer twee, Feyenoord.

 

Nogmaals wil ik benadrukken dat mijn onderstaande beoordeling op persoonlijke titel is. Mochten mensen zich hier niet in vinden, dan kunnen ze mij hier persoonlijk over benaderen.

 

Persoonlijke beoordeling spelers:

Wieger Sietsma: speelde als vermeld een hele goede partij, sterk in de coaching, goed en zelfverzekerd uitkomen, geeft rust en vertrouwen aan zijn verdediging
Desevio Payne: verving Glenn Bijl uitstekend. Goede loopacties, liet zijn tegenstander niet in de wedstrijd komen
Thijs Gerlofs: pakt aanwijzingen van de coach goed op. Maar speelde eigenlijk een zekere wedstrijd met voldoende vertrouwen in eigen kunnen
Marciano van Leyenhorst: speelde een goede en degelijke wedstrijd. Mooie pass, en ook hij straalt rust en vertrouwen uit
Ron Janzen: met zijn lengte en snelheid af en toe erg belangrijk. Zijn rushes langs de zijkant kunnen af en toe veel ruimte verschaffen aan zijn medespelers en vaak is zijn voorzet ook goed, al was dat vandaag een paar keer iets minder.
Burak Saban: als verdedigende middenvelder iets minder vaak aan de bal, maar weet de gaten goed dicht te lopen en ziet het spel goed.
Kevin Mennega: speelde vandaag een wedstrijd waarin hij veelvuldig aan de bal was. Mag iets dwingender zijn, maar speelde zeker een goede partij
Tigran Gazarjan: vandaag speelde Tigran een goede pot, die hij beloond zag worden met een wonderschone goal. Liet ook verdedigend minder gaten vallen.
Arjen Hagenauw: deed vandaag waarvoor hij er staat, scoren. Was vandaag niet altijd even gelukkig in zijn acties. Maar desondanks zeker een voldoende.
Liban Abdulahi: werkte keihard, speelde weer eens ‘op 10’ een plek waar hij zich goed thuis lijkt te voelen. Te weinig steekpasses gezien nog. Maar komt zeker goed
Ifeayi Gorissen: verrassend als altijd. Als tegenstander weet je ook niet wat je verwachten kunt van m. Werkte hard en had ook zijn kans op een goal
Jafar Arias: viel sterk in, altijd dreiging, ook voor een tegenstander een speler die ontzag inboezemt.
Erwin Niezemuller: bank
Joost Hommenga: bank
Robin Mennega: bank (keeper van FC Groningen B1)
Firosan Ademi: goede invalbeurt, kon echter te weinig laten zien vanwege de beperkte tijd die hij had.
Aleksandar Jankovic: te kort gespeeld om te beoordelen
Tolgahan Cicek: bank
Hans Hateboer: geblesseerd
Glenn Bijl: geblesseerd

Noureddine Boutzamar: geschorst
Christian Rodriquez: niet Fifa-speelgerechtigd
Allen Bossman: verblijft nog steeds in Engeland

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 2-0 SPARTA R'DAM A1
1-0 Tigran Gazarjan (24.), 2-0 Arjen Hagenauw (90.)

 

Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Desevio Payne, Thijs Gerlofs, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Kevin Mennega (87.Aleksandar Jankovic), Tigran Gazarjan, Arjen Hagenauw, Liban Abdulahi (71.Jafar Arias), Ifeayi Gorissen (77.Firosan Ademi).

 

Statistieken van clubsite Sparta Rotterdam:

 

Opstelling Sparta Rotterdam A1:

Ruben Valk, Dalvin Havertong (59" Anas Al Shebani, Daniël Breedijk, Joey Emmerink, Victor de Blok, Marciano Simonis (78" Erik Kerkhoven), Anwar El-Ghazi (72" Olaf van der Sande), Yaël Eisden, Finn Stokkers, Safan Garden (82" Galid Belaazzani), Patrick Lopes Martins da Veiga.

 

De huidige stand in de eredivisie voor A-junioren:

 

 

Foto's van de wedstrijd van Marcel Middelbos:

(de speler die vanwege een blessure behandeld moest worden is Arjen Hagenauw)

 

IMG-20121027-00023
IMG-20121027-00024
IMG-20121027-00025
IMG-20121027-00027
IMG-20121027-00028
IMG-20121027-00029
IMG-20121027-00030
IMG-20121027-00031
IMG-20121027-00032
IMG-20121027-00033
IMG-20121027-00034
IMG-20121027-00035
01/12 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.