Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

166 gasten online

FC Groningen A1 test spits David van der Pol (17) van Zeerobben uit Harlingen

FC Groningen A1 heeft vanavond in de bij v.v. Musselkanaal met 2-6 gewonnen wedstrijd in het kader van het zgn. nederlagentoernooi de 17-jarige David van der Pol getest. Van der Pol is eigenlijk nog een eerstejaars A-junior, maar hij speelt sinds halverwege het vorige seizoen als diepe spits in het eerste elftal van Zeerobben uit Harlingen. Zeerobben 1 speelt in de standaard 3e klasse B van het zaterdagvoetbal en is na 9 wedstrijden koploper, samen met Hardegarijp en S.C. Stiens. David is topscorer, en was ook vanavond trefzeker: hij scoorde de 2-4.

 

Na de wedstrijd heeft David van der Pol op Twitter laten weten dat hij niet alleen gescoord heeft, maar ook goed was voor een assist en dat hij is uitgenodigd om nog een keer mee te spelen met FC Groningen A1!


Gisteren speelde er nóg een testspeler mee met het team van Paul Raveneau, te weten Marlon Luchtenberg van V.V. De Weide uit Hoogeveen. Hij speelde op 2 oktober jl. ook al mee met de wedstrijd van FC Groningen A1 tegen VIBOA, zie ons artikel. Wij komen op korte termijn terug met een berichtkje over hem!

De 73-jarige Martin Koeman ('superscout', zoals Harlingen Boeit de vader van Erwin en Ronald noemt) reisde op 25 maart jl. al eens naar Harlingen om Van der Pol in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Kollum aan het werk te zien. Van der Pol was toen echter meer aangever dan afmaker, want zijn ploeggenoot Willem Faasse scoorde die middag alle vier de doelpunten van Zeerobben 1 (bron: Nieuwsblad Noordoost-Friesland). 

 

Desondanks rolde er een uitnodiging op de deurmat van David om in een testwedstrijd van FC Groningen A1 mee te spelen, zo schrijft Harlingen Boeit. Deze wedstrijd stond vanavond op het programma; David van der Pol scoorde in de 68e minuut de 2-4 (bron: clubsite FC Groningen). Overige statistieken, ook van de clubsite van de FC:

 

MUSSELKANAAL 2-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Robby Holder (2.), 0-2 Liban Abdulahi (15.), 1-2 (49.), 1-3 Liban Abdulahi (57.), 2-3 (66.), 2-4 David van der Pol (68.), 2-5 Robby Holder (78.), 2-6 Robby Holder (80.)

 

Opstelling FC Groningen A1:

Joey Potveer (*), Marlon Luchtenberg, Jesse Renken (*), Joost Hommenga, Tolgahan Cicek, Aleksandar Jankovic, Alexander Cristovao (*), Christian Rodriguez, David van der Pol, Liban Abdulahi, Robby Holder (*). Wissels: Jafar Arias, Firosan Ademi, Michel Bakker.

 

(*): speler van Jong FC Groningen

 

We zijn benieuwd of we David van der Pol vaker in het groen-wit zullen zien! En we doelen dan niet op het tenue van Zeerobben, maar op dat van FC Groningen A1!

 

David van der Pol scoorde vorig jaar, toen nog uitkomend voor Zeerobben B1, een mooi doelpunt in de wedstrijd tegen FVC:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.