Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

99 gasten online

FC Groningen A1 pakt drie punten in Doetinchem bij De Graafschap A1

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen pakte zaterdagmiddag drie punten in Doetinchem bij De Graafschap A1 door een 0-2 overwinning te boeken. Eén van de doelpuntenmakers was de debuterende Richairo Zivkovic. Dit zag ook een oude bekende: Pieter Huistra, de huidige trainer van het eerste elftal van De Graafschap, was op Sportpark 'De Bezelhorst' aanwezig. Marcel Middelbos, dé volger van de A1, maakte het volgende wedstrijdverslag!

FC Groningen A1 pakt drie punten in Doetinchem bij De Graafschap A1

 

FC Groningen trad zaterdag aan in haar 'normale' te verwachten opstelling, met uitzondering van met name Richairo Zivkovic die inmiddels overgeheveld is naar de A1-selectie van trainer Paul Raveneau. Verder ontbraken Glenn Bijl en Hans Hateboer wederom door blessures. Zij werden, evenals de laatste weken, vervangen door Thijs Gerlofs en Desevio Payne.

 

In een rommelige eerste helft van met name De Graafschap, dat op de helft van FC Groningen grossierde in foute keuzes en handelingen aan de bal, was FC Groningen A1 vooral op het middenveld heer en meester. Door hard werken en een uitblinkende doelman Joey Wolsink bereikte De Graafschap, met het nodige kunst en vliegwerk, de rust met een gelijke stand op het scorebord: 0-0.


Na een uur spelen kreeg Richairo Zivkovic dan toch een goede kans. Uitgerekend de beste speler van De Graafschap, doelman Wolsink, ging in de fout. De keeper schatte een dieptebal verkeerd in en liep onder de bal door, waardoor het voor de spits van FC Groningen een koud kunstje was om de bal in het lege doel te plaatsen: 0-1.


De Graafschap ging daarna weliswaar op zoek naar de aansluitingstreffer, maar was aanvallend te slordig in de passing om gevaarlijk te worden. Daar waar De Graafschap op de helft van de tegenstander een man meer situatie kon uitspelen leed het echter erg eenvoudig balverlies. Bij een dieptepass van Marciano van Leyenhorst was de verdediging van De Graafschap niet alert genoeg, waardoor Tigran Gazarjan, de aanvallende middenvelder van de gasten vrij baan had richting het doel van Wolsink. Met een bekeken schuiver besliste Gazarjan voor FC Groningen de wedstrijd definitief: 0-2.


De trainer van de Graafschap Te Braak vond de nederlaag verdiend, maar er zat meer in voor De Graafschap volgens de coach. "We hebben verdiend verloren gezien de kansenverhouding en het veldoverwicht. Dat we uiteindelijk doelpunten tegen krijgen uit naïeve handelingen in het verdedigen en aanvallen ben ik wel minder tevreden over. Positief in deze wedstrijd was dat alle spelers tot aan de laatste minuut hard zijn blijven werken aan hun individuele ontwikkeling", aldus Te Braak.

 

De beide trainers van de wedstrijd

van zaterdag: links Dennis te Braak,

rechts Paul Raveneau


Wij zijn uiteraard gewoon tevreden met de drie punten, nadat onze A1 de punten afgelopen week liet liggen thuis tegen Feyenoord. Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd gepland bij en tegen FC Twente. Dinsdagavond wordt er nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Harkemase Boys 1 in Harkema.
 

Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Desevio Payne, Thijs Gerlofs, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Liban Abdulahi (62.Firosan Ademi), Noureddine Boutzamar, Richairo Zivkovic (81.Arjen Hagenauw), Tigran Gazarjan, Ifeayi Gorissen (62.Jafar Arias).

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laat een bericht achter in ons gastenboek.