Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

37 gasten online

FC Groningen A1 speelt 4-4 tegen FC Twente A1 en vergeet twee punten mee te nemen

Over de wedstrijd die het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen, de A1 van Paul Raveneau, gisteren in Hengelo tegen FC Twente A1 speelde zal nog lang worden nagepraat. De Groningers, bij wie Richairo Zivkovic in de basis stond, begonnen ongelukkig aan de wedstrijd en stonden al snel met 2-0 achter. De FC toonde echter een ongekende veerkracht en ging met een 2-3 voorsprong de rust in. Via 3-3 en 3-4 leken de punten op vijandelijke bodem veroverd te worden, maar de thuisploeg kwam met een dubieus doelpunt alsnog langszij: 4-4.

 

De doelpunten van Grunn kwamen op naam van Nouredinne Boutzamar (2x), Arjen Hagenauw en Tigran Gazarjan.

 

Trainer Raveneau prees na afloop op Twitter zijn ploeg en berichtte: "FCG A1 vergeet zichzelf te belonen tegen FC Twente A1 4-4! Genoten van heel veel geweldige voetbalhandelingen, initiatief, strijd en goals. FC Twente A1 - FCG A1 4-4 prachtige wedstrijd voor de voetballiefhebber. Mooi affiche voor het top jeugdvoetbal in Nederland #durftedromen"

 

Marcel Middelbos was in Hengelo present. Veel plezier bij het lezen van zijn verslag!

FC Groningen A1 vergeet twee punten in Twente

 

Een wedstrijd waar alles in zat geeft een eindstand van 4-4. Een prachtwedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Vechtlust, acties, mooi voetbal, alles zat erin. Uiteindelijk vertrekt FC Groningen met een kater uit Hengelo. De FC had in de laatste vijf minuten nog twee grote kansen om de drie punten mee te nemen. Helaas moet er genoegen genomen worden met één punt.

 

Vanmiddag trad het team van Paul Raveneau aan tegen FC Twente A1. Het eerste kwartier van de wedstrijd was volledig voor FC Twente, FC Groningen leek deels slap te beginnen. In de vierde minuut bracht Jonathan Swieter de stand al op 1-0 en tien minuten later was het Lukas Schwering die de stand op 2-0 bracht, middels een zeer goed geplaatste vrije trap. Maar daarna pakte het team van aanvoerder Ron Janzen de wedstrijd goed op en draaide het beeld van de wedstrijd volledig om.

 

Aan de hand van Richairo Zivkovic, die het eerste uur van de wedstrijd zeer goed speelde, en door goed druk te zetten naar voren door de rest van het elftal was het Nouredinne Boutzamar die in de 22e minuut FC Groningen terugbracht in de wedstrijd. Hij reageerde zeer attent op een hakballetje van Richairo Zivkovic. Vier minuten later is het Arjen Hagenauw die wederom na een actie van Zivkovic de 2-2 in het netje legt. De Groninger FC zet zeer goed door en weet zes minuten vóór rust door een goed genomen vrije trap van Nouredinne Boutzamar de 2-3 op het scorebord te zetten. Terwijl het team van de Twenter coach Frank Tempelman nog aan het organiseren was, plaatst Boutzamar de bal prima in de goal van keeper Plattel. Vervolgens gebeurt er niet zoveel meer in de eerste helft. Met een zeer goed gevoel gaan de mannen aan de thee.


De tweede helft wordt begonnen met twee wissels aan Groninger zijde. Kevin Mennega vervangt Liban Abdulahi, die niet zijn sterkste wedstrijd speelde, maar wel hard werkte. Hans Hateboer vervangt Thijs Gerlofs, die middels een fout mede debet was aan de eerste goal van de wedstrijd.

 

FC Groningen lijkt te beginnen waar het in de eerste helft is geëindigd. Tigran Gazarjan knalt de bal keihard naast, na een mooie actie van Burak Saban. Maar verder komen we nog niet. Het is zelfs FC Twente, dat volledig uit het niets een aanval opzet. Ron Janzen duwt een speler om, gevolg is een penalty. Het publiek heeft alle vertrouwen in ‘penaltykiller’ Wieger Sietsma, maar hij kan niet voorkomen dat Jari Oosterwijk de strafschop toch binnenschiet. Het staat weer 3-3.

 

FC Twente komt ook qua spel terug in de wedstrijd en probeert op voorsprong te komen, maar het is Tigran Gazarjan die in de 70e minuut aan mag leggen voor een penalty nadat Ron Janzen is neergehaald in het Twentse strafschopgebied. Hij schiet de penalty feilloos in en brengt daarmee FC Groningen weer op een voorsprong (3-4) .

 

Maar de punten zijn nog niet binnen. We zijn aangeland in minuut 74 van de wedstrijd als er een voorzet komt van links. Marciano van Leyenhorst lijkt deze bal eenvoudig te kunnen wegwerken maar wordt in de rug gelopen (lees: gedrukt) door Jari Oosterwijk, die vervolgens de 4-4 'eenvoudig' kan binnenwerken. De scheidsrechter, die overigens verder een zeer goede wedstrijd floot, keurt de goal goed, waar hij deze waarschijnlijk had moeten afkeuren. Aan beide zijdes zijn er nog kansen waar te nemen, maar het is toch FC Groningen dat hier de 4-5 had moeten maken. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd is het Arjen Hagenauw die hem in kan tikken, maar door aan te nemen in plaats van de bal in één keer op doel te schieten komt hij toch de keeper nog tegen. De scheidsrechter fluit af en FC Groningen moet genoegen nemen met één punt.

 

Scoreverloop
03’ Swieter 1-0
13’ Schwering 2-0
21’ Boutzamar 2-1
26’ Haganauw 2-2
39’ Boutzamar 2-3
60’ Oosterwijk (Pen) 3-3
70’ Gazarjan (Pen) 3-4
75’ Oosterwijk 4-4
 

Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Desevio Payne, Thijs Gerlofs (46.Hans Hateboer), Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban (84.Jafar Arias), Liban Abdulahi (46.Kevin Mennega), Noureddine Boutzamar, Richairo Zivkovic, Tigran Gazarjan (84.Ifeayi Gorissen), Arjen Hagenauw.

 

Opstelling FC Twente A1:

Plattel, Lordache, Bijen, Landwehr (35’ de Wit), Neustädter, Tanda (78’ Samoël), Shütte, Schwering, Oosterwijk, Swieter, Ould-Chikh (60’ Coelho)


Persoonlijke beoordeling:
Wieger Sietsma: redt in principe het punt voor A1, op paar kleine foutjes na goede pot gekeept!
Desevio Payne: per wedstrijd zie je hem groeien in zijn spel. Speelde goede pot. Straalt vertrouwen uit
Thijs Gerlofs: verloor in vierde minuut de bal, waardoor de 1-0 binnengeschoten werd, maar herstelde zich goed gedurende de eerste helft. Pakte gele kaart en werd gewisseld
Hans Hateboer: miste wedstrijdritme na zijn blessure, maar groeide gedurende de wedstrijd naar zijn oude vorm toe. Fantastisch gecoached vandaag.
Marciano van Leyenhorst: had de pech dat hij betrokken was bij de vierde goal van Twente, speelde verder verdedigend zekere wedstrijd. Goede passing over het algemeen
Ron Janzen: betrokken bij beide penalty’s. Ook een prestatie. Laat zien hoe hij zich ook aanvallend laat gelden. Degelijke, goede pot!
Burak Saban: je ziet hem bijna niet, maar speelt een belangrijke rol in het team. Echte teamspeler. Sterk gespeeld vandaag
Jafar Arias: te kort gespeeld om te beoordelen
Liban Abdulahi: vandaag niet zijn sterkste pot, maar laat middels inzet en werken zien dat hij er alles aan doet in de juiste vorm terug te komen
Kevin Mennega: had de pech in de laatste vijf minuten door een bal niet hoog voor te kunnen zetten. Had anders zeker een assist op zijn naam gehad.
Nouredinne Boutzamar: twee goals! Erg belangrijk voor het team, techniek, overzicht, heeft alles in zich om een hele grote te worden.
Richairo Zivkovic: de eerste 60 minuten een geweldige wedstrijd gespeeld, brengt dreiging, extra scorend vermogen, opportunisme, heeft een prachtige techniek. Het laatste half uur op zijn kwaliteiten doorgespeeld. Vergat zijn eigen spel in die laatste 30 minuten wel eens en schold zijn medespelers onnodig uit voor van alles en nog wat. Maakte in deze periode zelf ook fouten. Ziet deze dan niet… Maar goed, als gezegd. Geweldige aanwinst voor dit team
Tigran Gazarjan: ging na 15 minuten iets aanvallender spelen. Mede daardoor kantelde de wedstrijd. Speelde een goede pot en pikte wederom zijn goal mee!
Ifeayi Gorissen: speelde te kort om te kunnen beoordelen
Arjen Hagenauw: speelde geweldig samen met Zivkovic. Pikte zijn goaltje mee, maar miste helaas de laatste kans van de wedstrijd. Hard gewerkt, zoals altijd

 

Teamprestatie: 8!


Deze beoordeling is volledig op persoonlijke titel. Mochten iemand het niet eens zijn met deze beoordeling, laat deze zich s.v.p. bij mij melden!


Foto's van de wedstrijd van Marcel:

 

Hengelo-20121124-00097
Hengelo-20121124-00098
Hengelo-20121124-00099
Hengelo-20121124-00100
Hengelo-20121124-00101
Hengelo-20121124-00102
Hengelo-20121124-00103
Hengelo-20121124-00104
Hengelo-20121124-00105
Hengelo-20121124-00106
Hengelo-20121124-00107
Hengelo-20121124-00111
01/12 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laat een bericht achter in ons gastenboek.