Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

197 gasten online

FC Groningen A1 speelt gelijk tegen Heerenveen A1;

Richairo Zivkovic speelt generale vóór mogelijk Euroborg-debuut

Op een koud en nat Corpus den Hoorn speelden vandaag de noordelijke A1-teams van SC Heerenveen en FC Groningen tegen elkaar. Het werd onder toeziend oog van o.a. Robert Maaskant een bloedeloze 0-0 waarin beide teams wel kansen creëerden, maar uiteindelijk niet wisten te scoren. Paul Raveneau vatte de wedstrijd na afloop kernachtig samen met de volgende tweet:

 

"FCG A1 - Heerenveen A1 0-0. Terechte uitslag tegen een goed spelend Heerenveen #volwassen #zelfsturend #6e x de nul #ontwikkeling #derby"

 

Marcel Middelbos was vanmiddag op Corpus aanwezig en schreef onderstaand verslag; de foto's zijn dit keer van Jan Westman, die we hiervoor hartelijk danken!

 

Eén minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden gastouder Geert Nijboer

FC Groningen /Cambuur A1 speelt bloedeloze 0-0 tegen SC Heerenveen A1 

 

Na één minuut stilte, in verband met het overlijden van gastouder Geert Nijboer, werd er met de wedstrijd begonnen. Of het nou aan de weersomstandigheden lag is me niet duidelijk geworden, maar het team van trainer Paul Raveneau kon vanmiddag niet brengen wat het vorige week wel kon. Het werd al vrij snel duidelijk dat beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. Het was Richairo Zivkovic die zelf de eerste kans wist te creëren, maar helaas kwam daar geen doelpunt uit voort.

 

In de rest van de eerste helft was het zoeken naar mogelijkheden. Op het middenveld werd er het nodige balverlies geleden waardoor de verdediging en keeper Wieger Sietsma vaak getest werden. Het is echter Desevio Payne, die halverwege de tweede helft goed doorgaat over rechts. Hij weet de bal bijna panklaar voor de goal te leggen, maar de bal wordt net gemist door spits Arjen Hagenauw, waardoor de bal voorlangs loopt. Het is daarna vlak vóór het rustsignaal als Tigran Gazarjan aanlegt voor een schot. De bal vliegt echter helaas over. Bij tegenstander SC Heerenveen speelde overigens Daley Sinkgraven mee. Sinkgraven is zoon van Harry Sinkgraven, oud-speler van FC Groningen die vier weken geleden terug is gekomen vanuit Canada, waar hij hoofdtrainer was en op 28 september jl. afscheid nam van zijn club FC Edmonton.

 

SC Heerenveen nam de wedstrijd meer en meer over; ook in de tweede helft waren het de Friezen die het betere van het spel hadden. In tegenstelling tot vorige week wisten de Groninger A1-spelers het beeld van de wedstrijd niet echt te kantelen. Vaak leek het of SC Heerenveen feller op de bal was en met name het middenveld van FC Groningen wist hier te weinig tegenover te kunnen stellen. Het gevolg was een rommelige wedstrijd. Behoudens wat afzwaaiers produceert de A1 geen grote kansen meer, en is het met name kou vatten voor het publiek, dat dus niet werd getrakteerd op een mooie pot voetbal. Wel was het Heerenveen wat nog een paar kansen creëerde, maar ook Heerenveen wist, mede door zeer goed keeperswerk van Wieger Sietsma, ook niet te scoren.

 

Teamprestatie: 6,5 geen doelpunten tegen, wel als team gespeeld, te weinig gecreëerd

 

Richairo Zevkovic speelde 60 minuten mee. Debuteert hij morgen in de Euroborg?


Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Desevio Payne, Thijs Gerlofs (46.Hans Hateboer), Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Liban Abdulahi (56.Kevin Mennega), Noureddine Boutzamar, Richairo Zivkovic (60.Jafar Arias), Tigran Gazarjan (75.Ifeayi Gorissen), Arjen Hagenauw.

 

Beoordeling door Marcel Middelbos (op persoonlijke titel):


Wieger Sietsma: zeer sterke wedstrijd gekeept
Desevio Payne: straalt een bepaalde rust uit, speelde goed, ook in aanvallend opzicht een aantal mogelijkheden gecreëerd
Thijs Gerlofs: speelde degelijke pot, wordt iedere wedstrijd sterker en zekerder
Hans Hateboer: viel de tweede helft in voor Thijs Gerlofs. Lijkt langzamerhand goed te herstellen van zijn blessure
Marciano van Leyenhorst: speelde goede pot, de passing was vandaag niet altijd even goed, maar ook niet altijd even makkelijk. Degelijke verdediger
Ron Janzen: vandaag te weinig rushes kunnen zien, maar we weten dat hij het zeker in zich heeft
Burak Saban: Burak heeft een zware week achter de rug. Leed vandaag teveel balverlies, maar kon de bal ook lang niet altijd eenvoudig afspelen
Liban Abdulahi: speelde vandaag al beter dan vorige week, komt langzamerhand weer terug op zijn niveau
Kevin Mennega: overal inzetbaar, kwam, mede door het moeilijke spel van het hele team niet helemaal uit de verf. Wel hard gewerkt
Nouredinne Boutzamar: kon vandaag niet de stempel op de wedstrijd drukken als vorige week. Werkt altijd hard.
Richairo Zivkovic: speelde ook niet zo sterk als vorige week, maar kreeg daar ook geen kans voor. Werd na een uur gewisseld omdat hij morgen bij de selectie van het eerste elftal hoort. Zijn allemaal zeer benieuwd
Jafar Arias: speelde vandaag niet centraal in de aanval, heeft echter ook geen kans gekregen, hard gewerkt, veel gelopen.
Tigran Gazarjan: kon vandaag zijn wekelijkse goal ook niet meepikken. Misschien de kleinste man van het veld, maar scoort normaliter als een grote. Veel werk verzet.
Ifeayi Gorissen: het inbrengen van Ifeayi bracht helaas ook geen verandering in het beeld van de wedstrijd.
Arjen Hagenauw: kreeg vandaag niet heel veel kansen. Hard gewerkt, veel geprobeerd, maar het lukte vandaag niet.

 

De huidige stand:

 


 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laat een bericht achter in ons gastenboek.