Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

201 gasten online

FC Groningen A1 wint knap van Be Quick 1887; matchwinner Arjen Hagenauw valt geblesseerd uit

Het amateurvoetbal is er ook dit weekeinde weer uitgevlogen, en daarom werd er vandaag volop geoefend. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding, het FC Groningen A1 van Paul Raveneau, bond op het kunstgras van VV Actief in Eelde de strijd aan met Be Quick 1887. FC Groningen A1 leverde een uitstekende prestatie door de huidige nummer vier van de Zondag Hoofdklasse C met 1-0 te verslaan.

 

Arjen Hagenauw zorgde in de 55e minuut voor het enige doelpunt; de assist kwam van Kevin Mennega. Helaas moest Hagenauw vroegtijdig naar de kant met een hamstringblessure.

 

Marcel Middelbos was vanmiddag in het frisse Eelde aanwezig. Veel kijk- en leesplezier bij het aanschouwen van zijn foto's en wedstrijdverslag!

Oefenwedstrijd FC Groningen A1 – Be Quick 1887 eindigt in winst voor jonkies 

 

Vanwege de afgelasting van de wedstrijd van FC Groningen A1 tegen PSV A1 speelde het team van trainer Paul Raveneau vanmiddag een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Be Quick 1887 op het veld van vv Actief in Eelde. De wedstrijd kwam nog enigszins in gevaar door de oprukkende sneeuwbuien, maar ging gelukkig wel gewoon door. Dus ook ik toog naar Eelde om tussen de sneeuwbergen in naar deze wedstrijd te kijken.

 

Om exact 15.30 uur betraden de beide elftallen het kunstgrasveld van vv Actief. Het hele veld was omrand door sneeuw, maar het veld was ‘goed’ bespeelbaar. Gedurende de wedstrijd bleek toch wel dat het veld enigszins glad was en de balaannames waren voor alle spelers af en toe vrij moeilijk. In de eerste helft was het FC Groningen dat de wedstrijd dicteerde. Het was sterker dan het team van Be Quick 1887 en er werden meerdere kansen gecreëerd door en voor de aanval van de A1. In deze eerste helft wist A1 er helaas geen gebruik van te maken. De ploeg leek af en toe enigszins ongeconcentreerd te voetballen. Ook verdedigend werden er wel de nodige foutjes gemaakt, waar dezelfde concentratie een probleem leek. Toch hoefde keeper Wieger Sietsma niet echt in actie te komen.

 

In deze wedstrijd stond Aleksandar Jankovic in de basis voor Nouredinne Boutzamar, die afwezig was wegens ziekte. Jankovic, die in de winterstop hard is blijven doortrainen in Rotterdam samen met o.a. Tonny Vilhena, eerste elftal-speler van Feyenoord, Kyle Ebecilio van Arsenal en onze eigen Ron Janzen, pakte zijn kans goed op. Ook was het goed om Glenn Bijl, die terugkomt van een blessure, weer zijn minuten te zien pakken. De verdediging stond verder goed, het middenveld leek goed ingespeeld op elkaar en ook de aanval werkte wel hard. Maar, eerlijk is eerlijk, het publiek was blij dat de eerste helft erop zat, lekker naar binnen voor een warme bak koffie, bord snert of kop chocolademelk. Zo was het niet anders voor mij natuurlijk. Hoe de spelers die vandaag op de bank zaten het volhielden, dat was toch wel de vraag. De wind en de sneeuw moeten het toch behoorlijk koud hebben gemaakt voor deze spelers.
 

In de tweede helft is het dan toch FC Groningen A1 dat op voorsprong kwam door een goal van nieuwbakken jeugdinternational Arjen Hagenauw. Hij omspeelde in de 54e minuut de keeper van Be Quick en schoot de 1- 0 binnen na een pass van Kevin Mennega. Vlak na deze goal viel Arjen echter uit met een hamstringblessure. We hopen dat deze blessure enigszins meevalt, maar als we dan een tweet van hem lezen, vanavond, is dat maar zeer de vraag.

 

FC Groningen ging door met waar het was gebleven en probeerde meerdere kansen te creëren. Onder andere Mennega schoot nog een keer over, waar hij de bal misschien beter af had kunnen geven. Inmiddels was er een aantal wissels toegepast, maar ook ondermeer Jafar Arias, nieuw jeugdinternational voor de Antillen, en Liban Abdulahi konden de 2-0 niet op het scorebord brengen.

 

Be Quick werd niet echt gevaarlijk meer zodat het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen/Cambuur de wedstrijd uit kon spelen en de overwinning naar het einde wist te tillen.


Volgende week speelt het team van Paul Raveneau een thuiswedstrijd op Corpus den Hoorn tegen FC Utrecht A1. Voor deze wedstrijd was dit een aardige generale. Alle fitte spelers hebben weer de nodige minuten kunnen pakken, dus zinloos was deze wedstrijd zeker niet.

 

Basisopstelling FC Groningen A1:


Keeper: Wieger Sietsma
Verdediging: Glenn Bijl, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen
Middenveld: Burak Saban, Aleksandar Jankovic, Tigran Gazarjan
Aanval: Firosan Ademi, Arjen Hagenauw, Kevin Mennega

 

Foto's van de wedstrijd van Marcel:

(met op de vierde foto o.a. Henk Veldmate en Peter Jeltema (Hoofd Jeugdopleiding van FC Groningen) en op de achtste foto de kleumende bankzitters)

 

52
53
54
56-Henk-Veldmate-Peter-Jeltema
59
61
64
66-kleumen-op-bank
69
1/9 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.