Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

273 gasten online

FC Groningen A1 boekt belangrijke zege op concurrent FC Twente A1; doelpunten Jafar Arias en Arjen Hagenauw

Vanmiddag heeft FC Groningen A1 op Corpus den Hoorn een moeizame, maar zeer belangrijke overwinning geboekt tegen het FC Twente A1 van trainer Frank Tempelman, dat tot vandaag nog boven de equipe van Paul Raveneau was geklasseerd. Door doelpunten van Arjen Hagenauw (tweedejaars A-junior, 18 jaar) en Jafar Arias (eerstejaars-A, vorig seizoen nog AGOVV B1, 17 jaar) klom A1 over de Tukkers heen naar het linker rijtje en staat in verliespunten zelfs vijfde.

 

A1-watcher Marcel Middelbos was vanmiddag op Corpus present en verzorgde het volgende verslag!

 

Marcel zag onder meer dat Richairo Zivkovic met name in mentaal opzicht nog een lange weg te gaan heeft. Hij is de enige speler van FC Groningen A1 met een profcontract (ook Jong FC Groningen kent in de persoon van Yoëll van Nieff maar één speler met een verbintenis), maar wil hij slagen in het profvoetbal, dan zal hij aan zijn instelling het nodige dienen bij te schaven.

 

Jafar Arias en Arjen Hagenauw, vanmiddag trefzeker voor A1

Om 14:30 uur werd er afgetrapt voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente A1. Vooraf voorzag ik een doelpuntrijke wedstrijd, kijkend naar de wedstrijden die onlangs in Hengelo werden afgewerkt en waar het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen de laatste wedstrijd maar liefst met 3-6 afsloot.

 

De mannen van Paul Raveneau gingen direct goed van start: al in de eerste minuut is het bijna raak. Het is Richairo Zivkovic die op goal schiet, maar de keeper van FC Twente in de weg ziet liggen. De afvallende bal wordt vervolgens voorgezet en helaas overgekopt door Kevin Mennega. Het duurt echter vrij lang voordat de mannen van onze eigen A1 wederom een kans weten te creëren. In de 18e minuut is het Jafar Arias die koel en sterk op de keeper van FC Twente afstormt en de 1-0 binnenschiet. Het is FC Groningen dat de wedstrijd dicteert en op weg lijkt naar wederom een grote overwinning, maar om de woorden van voormalig trainer McClaren van FC Twente te spreken "if you don t shoot, you don ’t score" - behoudens een paar kleine kansen wordt er te weinig gecreëerd, al is dat nog altijd meer dan wat FC Twente laat zien. Twente weet zich in de eerste helft geen één grote kans te scheppen, al nemen de gasten vijf minuten vóór het einde van de eerste helft wel de regie in handen. Met een 1-0 stand kunnen de mannen naar de thee.

 

Inmiddels loopt Arjen Hagenauw al een minuut of tien warm en is de algemene verwachting dat hij Richairo Zivkovic wel zal vervangen, aangezien deze geheel ongemotiveerd lijkt rond te lopen. Hij loopt vaak te langzaam terug waardoor hij buitenspel dreigt te lopen, met het gevolg dat de bal vaak te lang vastgehouden moet worden in plaats van dat hij naar voren gespeeld kan worden.

 

Maar niets is minder waar, zo blijkt bij het begin van de tweede helft. Niet Richairo Zivkovic, maar Jafar Arias wordt vervangen - Arias die in mijn optiek de sterkste man op het veld was. Maar goed, zo zie je maar weer, iedereen heeft hierover zo zijn eigen mening. Uiteraard kan het ook zijn dat Arias een kleine blessure had opgelopen in de eerste helft.

 

Gelukkig is het Arjen Hagenauw die de bal vrij vlot na de hervatting van de wedstrijd knap in het doel werkt na een heerlijke rush van Tolgahan Cicek, die de geblesseerde Ron Janzen verving. De 2-0 stand staat op het bord en we bereiden ons voor op meer.

 

Maar het is juist FC Twente dat vijf minuten later in de persoon van Daniël Neustädter de aansluitingstreffer naar binnen weet te werken. Keeper Wieger Sietsma ging hier zeker niet vrijuit. Als de keeper ‘los’ roept moet hij 'm hebben en niet laten lopen. Maar gezien het feit dat Sietsma ook vaak punten pakt zij het hem vergeven.

 

In de 67e minuut wordt Liban Abdulahi ingebracht voor Nouredinne Boutzamar, die weer tegen een vreemde, in mijn ogen onterechte gele kaart opliep. In de 75e minuut is het dan toch Richairo Zivkovic die het veld moet verlaten en wordt gewisseld voor Thijs Gerlofs. Zivkovic is er duidelijk niet blij mee, maar het is in mijn ogen een volledig terechte wissel. Ook Tigran Gazarjan is niet blij met zijn wissel in de 82e minuut, toen hij moest plaatsmalen voor Glenn Bijl. Tigran werkte keihard, maar was vandaag niet altijd even gelukkig in zijn passes, al was dat het grote probleem van heel FC Groningen vandaag.

 

De regie was inmiddels volledig overgenomen door FC Twente. Het Groninger publiek stond geregeld met samengeknepen billen aan de rand van het veld en de 2-2 zat er aan te komen. Maar de mannen van FC Groningen wisten de 2-1 vast te houden. Behoudens een knal op de lat/paal van FC Twente werden de Tukkers niet echt gevaarlijk meer, ook al moest Wieger Sietsma nog een paar keer goed ingrijpen. De opluchting was groot bij iedereen. Drie punten binnen en FC Twente voorbij op de ranglijst.

 

Hieronder kunt u mijn persoonlijke beoordeling van de spelers vinden. Let wel, het is een persoonlijke beoordeling, dus men kan het hier uiteraard geheel mee oneens zijn.


Teambeoordeling: eerste helft 8; tweede helft 6. Maar gezien het eindresultaat waarvoor keihard gewerkt is toch een 7,5 overall!


Beoordeling spelers:
Wieger Sietsma: behoudens zijn fout bij de goal van Twente een degelijke pot gekeept
Desevio Payne: erg gegroeid in de loop van het seizoen. Lijkt de plek op rechtsachter definitief opgeëist te hebben. Speelde wederom zeer sterk
Hans Hateboer: nog niet helemaal op zijn oude niveau, maar degelijke pot
Marciano van Leyenhorst: de passes kwamen er vandaag niet helemaal uit, maar speelde degelijke pot
Tolgahan Cicek: speelde degelijk en had natuurlijk een heerlijke rush waaruit de 2-0 viel
Joost Hommenga: 'speelde' te kort om te beoordelen
Burak Saban: het was erg zwaar op het middenveld, zo ook voor Burak, werkte hard, maar was niet altijd even gelukkig. Speelde verder naar behoren
Tigran Gazarjan: werkte ook keihard, speelde ook degelijke partij
Glenn Bijl: speelde te kort om te beoordelen
Nouredinne Boutzamar: speelde goed, zoekt de gaatjes, doet verdedigend ook goed zijn werk, liep tegen een gele kaart op door een vreemde beslissing van de scheidsrechter
Liban Abdulahi: kwam evenals overige wissels in een moeilijke periode in het elftal. Was zwaar, maar werkte hard.
Jafar Arias: ondanks dat hij maar één helft heeft gespeeld was hij in mijn ogen de beste man op het veld. Is een optimale spits, was vandaag balvast, kopsterk, heeft een hard schot, ideaal om in je team te hebben lijkt me
Arjen Hagenauw: de goaltjesdief Hagenauw pikte zijn goaltje weer mee. Speelde een sterke tweede helft. Had in de tweede helft verder een beetje pech, maar lekker gespeeld.
Richairo Zivkovic: vond hem zeer zwak spelen, leek erg ongemotiveerd, liet de kop snel hangen, kwam vaak te langzaam terug, waardoor hij zijn teamgenoten in problemen bracht. Wat ik in eerdere wedstrijden van hem heb gezien, kan hij vele malen beter. Al met al terecht gewisseld.
Thijs Gerlofs: te kort gespeeld om te kunnen beoordelen
Kevin Mennega: je hoort 'm niet, je ziet 'm niet, maar op bepalende momenten staat hij er wel. Speelde goeie pot, had ook de 3-1 nog op zijn pantoffel, maar miste de bal

 

Foto's van de wedstrijd van Marcel:

 

Groningen-20130302-00173
Groningen-20130302-00174
Groningen-20130302-00175
Groningen-20130302-00176
Groningen-20130302-00177
Groningen-20130302-00178
Groningen-20130302-00180
Groningen-20130302-00181
Groningen-20130302-00182
Groningen-20130302-00183
Groningen-20130302-00184
Groningen-20130302-00185
Groningen-20130302-00186
Groningen-20130302-00187
Groningen-20130302-00189
Groningen-20130302-00190
Groningen-20130302-00191
Groningen-20130302-00193
01/18 
start stop bwd fwd


Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Desevio Payne, Hans Hateboer, Marciano van Leijenhorst, Tolgahan Cicek (90.Joost Hommenga), Burak Saban, Tigran Gazarjan (82.Glenn Bijl), Noureddine Boutzamar (67.Liban Abdulahi), Jafar Arias (46.Arjen Hagenauw), Richairo Zivkovic (75.Thijs Gerlofs), Kevin Mennega

 

Opstelling FC Twente A1:

Van Sluijters, Kwee, Landwehr, Neustädter, Bleker, Tanda, Born, Nury (84’ Swieter), Oosterwijk (60’ Daniëls), Jesgarzewski (46’ Yahaya), Ould-Chikh (65’ Coelho)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.