Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

187 gasten online

Acht spelers van FC Groningen A1 stromen door naar Jong FC Groningen

Stand van zaken donderdag 4 april 2012:

De huidige B-kern zal er volgend seizoen geheel anders uitzien. Acht van de negen tweedejaars A-junioren stromen komende jaargang nl. door naar Jong FC Groningen. Het gaat om de verdedigers Ron Janzen, Hans Hateboer en Marciano van Leyenhorst, middenvelders Kevin Mennega, Noureddine Boutzamar, Burak Saban en Tigran Gazarjan en aanvaller Arjen Hagenauw.

 

Jeugdinternational Arjen Hagenauw is tevens één van de spelers die in aanmerking komt voor een profcontract, zo vertelde Henk Veldmate onlangs in het radioprogramma Noord Sport.

 

Ifeayi Gorissen is de enige tweedejaars A-junior die de overstap naar Jong FC Groningen niet zal maken. Hij startte in het seizoen 2005-2006 in FC Groningen D2 en doorliep de gehele jeugdopleiding van de FC.

 

Zeven eerstejaars A-junioren ook komend seizoen in FC Groningen A1

Op maandag 8 april 2013 zijn gesprekken gevoerd met de huidige eerstejaars A-junioren. De volgende spelers maken ook komend seizoen deel uit van FC Groningen A1:

Liban Abdulahi, Jafar Arias, Glenn Bijl, Tolgahan Cicek, Thijs Gerlofs, Desevio Payne en Wieger Sietsma. Wij feliciteren hen met dit goede nieuws!

 

Firosan Ademi, Aleksandar Jankovic, Joost Hommenga en Erwin Niezemuller zullen de jeugdopleiding van FC Groningen moeten verlaten. Sterkte, jongens!

Op dinsdag 16 apil a.s. zal bekend worden welke huidige tweedejaars B-junioren komend seizoen voor FC Groningen A1 mogen gaan spelen. Op woensdag 3 april jl. deden Roland Baas, Jim de Leeuw en Pier Veldman, drie spelers van B1, mee aan de wedstrijd ajax A1 - FC Groningen A1 (uitslag 0-1 !).

 

Eerder schreven we al in dit artikel dat Reinier de Groene van S.V. Urk de selectie van FC Groningen A1 zal versterken. Zijn huidige club schrijft het volgende op de clubsite:

 

SV URK ziet een talentvolle speler, Reinier de Groene, de stap wagen naar het betaalde voetbal. Hij heeft met FC Groningen overeenstemming bereikt over een tweejarig contract vanaf het komende seizoen. De 17-jarige speler begint met ingang van het nieuwe seizoen aan deze uitdaging. Reinier de Groene tekent een jeugdcontract. Daarna wordt gekeken of de Urker voetballer zich voldoende ontwikkelt om een profcontract aangeboden te krijgen.


De jeugdspeler gaat in Groningen op kamers wonen, die door FC Groningen zijn geregeld. Hij kan daar tevens zijn studie logistiek, waar hij inmiddels een jaar mee bezig is, afronden. Die duurt nog twee jaar.


Klaas Nentjes, hoofd opleidingen bij de Sportvereniging Urk, vindt het jammer dat zijn club een groot talent verliest maar is tegelijkertijd trots: ,,Wij gunnen Reinier de Groene het allerbeste. Het gaat om zijn wensen en toekomst. De Sportvereniging Urk moet een groot talent laten gaan, maar wij kunnen er trots op zijn dat een door ons opgeleide speler zo’n grote stap kan maken. Zo'n kans krijg je meestal maar 1 keer. Ik weet zeker dat hij bij een goede club terecht komt, die hem zowel bij het verder ontwikkelen van zijn voetbaltalenten als maatschappelijk zal steunen.’’

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.