Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

FC Groningen A1 boekt vierde zege op rij en verstevigt vierde plaats; doelpunten Arias, Hateboer en Gazarjan

FC Groningen A1, het vlaggenschip van de jeugdopleiding, is duidelijk in de winning mood. Het boekte vanmiddag tegen AZ A1 de vierde overwinning op rij en is door de 3-1 zege inmiddels op een vierde plaats in de eredivisie van A-junioren terug te vinden. Verantwoordelijk voor de Groningse doelpunten waren vanmiddag op een zonnig Corpus Jafar Arias, Hans Hateboer en Tigran Gazarjan.

 

Aan de zegereeks van AZ A1, oftewel AZ Onder 19 zoals de Alkmaarders zich officeel noemen, kwam hiermee een einde: ook de ploeg van trainer Reinier Robbemond had vóór vandaag drie maal achter elkaar gewonnen.

 

Marcel Middelbos was vanmiddag op Corpus den Hoorn aanwezig en schreef onderstaand verslag dat van foto's is voorzien!

Op een zonovergoten Corpus den Hoorn werd vanmiddag de wedstrijd gespeeld tussen de A1-elftallen van FC Groningen en AZ. Vóór aanvang van de wedstrijd vonden we de Groninger A1 terug op de vierde plaats en AZ met zeven punten achterstand en één wedstrijd meer gespeeld op plaats negen. Op het oog een makkelijke wedstrijd, maar dat was het zeker niet.

 

Spelersbus van AZ

 

Paul Raveneau (rechts) en zijn assistent, Robbie Wentink

 

Line-up van beide teams

 

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen moest het doen zonder een aantal belangrijke spelers, waaronder Arjen Hagenauw (blessure) Glenn Bijl (gebroken neus) en Richairo Zivkovic (schorsing wegens 2x geel in de wedstrijd tegen Ajax afgelopen woensdag). Na drie overwinningen op rij was het vandaag de A1 van AZ die er aan zou moeten geloven. Het duurde nog geen vijf minuten of de eerste goal lag er al in. Het was Jafar Arias, die na een hoekschop van Kevin Mennega via de paal prima binnenkopte. Een droomstart dus.

 

Maar in de loop van de eerste helft was het AZ dat het spel en de regie overnam. De verdediging en dan met name de linker kant oogde niet scherp, maar het werd grotendeels goed opgevangen door de rest van het team. Toch was het AZ dat in de 35e minuut vrij eenvoudig de 1-1 kan maken middels een goal van Yovany van der Stelt. Vlak vóór rust is het de paal die FC Groningen redt van een achterstand. Het is wel duidelijk dat in de tweede helft uit een ander vaatje getapt dient te worden. Met name de laatste 20 minuten van de eerste helft waren voor AZ A1.

 

In de tweede helft is het wederom FC Groningen dat zeer snel scoort. Nouredinne Boutzamar weet de bal vanuit een corner op het hoofd van Hans Hateboer te leggen, die goed binnenkopt. We spelen dan net in de tweede minuut van de tweede helft. Direct na de 2-1 van Hateboer kan Kevin Mennega, na een pass van Desevio Payne, de 3-1 binnenwerken, maar hij schiet de bal net over. Daarmee had hij de wedstrijd op slot kunnen doen, maar nu wordt het billenknijpen voor het publiek. Een krappe 2-1 blijft immers spannend.

 

Ook aan Groninger zijde worden inmiddels kansen weggegeven. De verdediging speelt beter dan in de eerste helft, maar nog steeds niet zeer sterk. Als er dan ook een grote fout gemaakt wordt, is het AZ dat de 2-2 bijna binnen kan werken. Maar het zit deze keer mee. Grote man deze wedstrijd, zowel letterlijk als figuurlijk, is Jafar Arias, die soms door vier mensen verdedigd moest worden om hem van de bal te zetten. Behoudens zijn goal is hij erg belangrijk in het vasthouden van de bal voorin en passes geven op de juiste momenten. Hij wordt in de 90e minuut nog vervangen door Thijs Gerlofs.

 

De wedstrijd lijkt er op te zitten. Maar dan is het toch nog de dekselse Tigran Gazarjan die door Kevin Mennega voor de keeper gezet wordt en via een mooi geplaatst schot de 3-1 op het scorebord weet te zetten. De vierde overwinning op rij is binnen en de jongens van trainer Paul Raveneau hebben wederom aangetoond als een team zeer goed te fungeren en voor elkaar door het vuur te gaan.

 

De huidige stand:

 

 

Beoordeling door Marcel Middelbos (op persoonlijke titel):


Teamprestatie: 8 Spel 6+


Beoordeling spelers:
Wieger Sietsma: oogde rustig, keepte zeker, coacht goed
Desevio Payne: groeit nog iedere wedstrijd. Stabiele rustige verdediger waar ik veel van verwacht in de (nabije) toekomst
Hans Hateboer: speelde een goede pot, moest hard werken, pikte zijn goal mee
Marciano van Leyenhorst: speelde geen goede eerste helft, oogde niet scherp, herstelde zich enigszins in de tweede helft
Ron Janzen: zat net als zijn maat in het centrum niet goed in de wedstrijd, herstelde zich ook enigszins in de tweede helft
Burak Saban: speelde een onopvallende wedstrijd, maar als altijd belangrijk voor het team
Liban Abdulahi: zeker niet de slechtste man op het veld, maar werd wel gewisseld. Zeer bruikbare speler
Nouredinne Boutzamar: als altijd degelijk, goede speler. Houdt het team goed bij elkaar
Jafar Arias: vandaag misschien wel dé man op het veld en maakte het verschil tussen de teams. Hield vele verdedigers bezig, sterk aan de bal
Tigran Gazarjan: de hele wedstrijd niet gezien, maar weet wel weer de beslissende goal binnen te werken. Net als de laatste twee wedstrijden. Zeer belangrijk dus!
Kevin Mennega: als altijd onopvallend, maar zo belangrijk voor het team. Werkt altijd hard, en geeft vaak net dat ene belangrijke passje.
Firosan Ademi: was niet zijn sterkste invalbeurt, maar was ook moeilijk invallen op een moment dat het eigenlijk niet loopt.
Thijs Gerlofs: speelde te kort voor een beoordeling
Erwin Niezemuller: bank
Joost Hommenga: bank
Robin Mennega (B1): bank
Glenn Bijl: geblesseerd
Arjen Hagenauw: geblesseerd
Richairo Zivkovic: geschorst
Aleksandar Jankovic: geblesseerd

Tolgahan Ciucek: geblesseerd
Ifeayi Gorissen: gestopt 

 

Statistieken:

 

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 3-1 AZ A1
1-0 Jafar Arias (5.), 1-1 Yovany van der Stelt (35.), 2-1 Hans Hateboer (47.), 3-1 Tigran Gazarjan (90.)

 

Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Desevio Payne, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Liban Abdulahi (63' Firosan Ademi), Noureddine Boutzamar, Jafar Arias (90' Thijs Gerlofs), Tigran Gazarjan, Kevin Mennega.

 

Opstelling AZ Onder 19:

Flynn Jochems; Paulo Bandeira, Derrick Luckassen, Wesley Hoedt, Paul Kok; Ted Amson (82. Donny van Iperen), Raies Roshanali, Max Keizer; Raymond Gyasi, Yovany van der Stelt (60. Mitchell Faerber), Meraj Allahdad (74. Carlos Groen).

 

Foto's van het duel:

 

Groningen-20130406-00238
Groningen-20130406-00239
Groningen-20130406-00240
Groningen-20130406-00241
Groningen-20130406-00242
Groningen-20130406-00243
Groningen-20130406-00244
Groningen-20130406-00245
Groningen-20130406-00246
Groningen-20130406-00247
Groningen-20130406-00248
Groningen-20130406-00249
Midden-Drenthe-20130406-00252
01/13 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.