Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

248 gasten online

Richairo Zivkovic (2x), Tigran Gazarjan en Burak Saban schieten FC Groningen A1 langs ADO Den Haag A1

Als de wedstrijd die het vlaggenschip van de jeugdopleiding, FC Groningen A1, vanavond tegen ADO Den Haag A1 afwerkte een voorbode is van de confrontatie van beide eerste elftallen van komende zaterdagavond, dan gaan we een hele lekkere avond tegemoet. De equipe van Paul Raveneau won vanavond nl. op overtuigende wijze van de Onder 19-ploeg uit de residentie, en het was aan het niet al te zuiver afgestelde vizier van de Groningers te danken dat ADO een nederlaag met dubbele cijfers bespaard bleef.

 

Wouter was vanavond aanwezig op een aanvankelijk kurkdroog, maar gaandeweg de avond steeds natter wordend Corpus den Hoorn. Van zijn hand zijn onderstaand verslag en foto's!

 

Hilarisch moment: een afgeslagen bal belandt voor de voeten van Emiel Venema. De tijdrekkende Hagenese keeper Mark Jacobs tegen Emiel: "Laat de bal maar liggen, meneer!" Nee dus :-)

 

Inmiddels hebben we ook nog een fotoreportage van Wouter Pauwels toegevoegd!

 

Erwin van de Looi en Dick Lukkien, vanavond present op Corpus

Op een zwoele voorjaarsavond mocht de A1 van FC Groningen vanavond een inhaalwedstrijd spelen tegen ADO Den Haag A1.

 

Paul Raveneau, de coach van FC Groningen A1, had de volgende basis het veld ingestuurd :


Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Thijs Gerlofs, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen (captain), Liban Abdulahi, Noureddine Boutzamar, Tigran Gazarjan, Burak Saban, Jafar Arias, Richairo Zivkovic 

 

Op de bank had hij zitten:


Erwin Niezemuller, Hans Hateboer, Joost Hommenga, Robin Mennega, Kevin Mennega, Arjen Hagenauw

 

FC Groningen begon prima aan de wedstrijd en had ADO Den Haag helemaal onder controle. Dat resulteerde in de vijfde minuut al in een hele grote kans voor Tigran Gazarjan, maar hij die de laatste wedstrijden veelvuldig het net wist te vinden miste nu vrij voor de keeper. Daarna was het wat kansen betreft even rustig, maar FC Groningen bleef heer en meester. ADO Den Haag had
helemaal niets in te brengen.

 

In de 23ste minuut kreeg Richairo Zivkovic een hele grote kans. Hij ging vrij op de keeper af maar wilde het te mooi doen
met een stiffie, maar dat mislukte volledig. In de 28ste minuut een merkwaardige situatie. Een speler van FC Groningen geeft de bal vanaf rechts voor, de bal dwarrelde min of meer tegen de lat en in de rebound werkt Zivkovic de bal met een omhaal ook weer tegen de lat. Een schitterende actie van Richairo.

 

Jafar Arias kreeg nog een goede schietkans maar die bal ging net naast en ook een prima schot van Tigran Gazarjan ging net over. Op slag van rust nog een grote kans voor Tigran Gazarjan na een prima pass van Zivkovic maar de keep pakt de bal. Zo gingen beide ploegen met 0-0 rusten en daarmee mocht ADO Den Haag de handen stijf dicht knijpen, want FC Groningen was veel en veel beter. Misschien had FC Groningen iets sneller kunnen spelen en het bal tempo had wat hoger gekund en daardoor meer kansen hadden kunnen creëeren, maar er kwamen nog 45 minuten.

 

Direct na de rust was het dan raak. Wij waren net weer bij het veld toen Richairo Zivkovic de bal in het doel tikte na een voorzet van, volgens ons, Burak Saban. Tien minuten na de rust was het alweer gelijk , de eerste de beste goede aanval van ADO betekende direct een doelpunt. Een voorzet vanaf links kwam in een klutssituatie terecht en kon zo door Tom van Veen binnengetikt worden nadat Wieger Sietsma de bal eerst had gestopt.

 

FC Groningen was hierdoor niet van slag en ging gewoon verder met goed voetballen en leuke aanvallen opzetten. In de eerste de beste aanval na de gelijkmaker kreeg Zivkovic een mooie kopkans maar miste jammerlijk. Inmiddels was het harder gaan regenen wat niet prettig was. In de 14e minuut na rust kreeg Marciano van Leyenhorst een gele kaart na een stevige overtreding, beetje te streng bestraft misschien?

 

In de 17e minuut na rust kwam FC Groningen op 2-1, een schitterende pass van Noureddine Boutzamar door het centrum van de Haagse defensie op Burak Saban en die legde de bal breed op Richairo Zivkovic die zo zijn tweede goal binnen kon werken.

 

In de 27ste minuut na rust kreeg FC Groningen een terechte strafschop nadat Noureddine Boutzamar aan zijn arm werd getrokken in het strafschopgebied en onderuit ging. De keeper van ADO Den Haag probeerde Tigran Gazarjan nog uit zijn concentratie te brengen door eerst de bal heel lang vast te houden en daarna ver weg gooien zodat Tigran er achteraan moest. Toen de bal op de stip lag moest de keeper ook zonodig nog zijn handschoenen uitdoen en zijn veters strikken, om zijn handschoenen vervolgens weer aan te trekken. Onbegrijpelijk dat de scheidsrechter hier geen geel voor gaf. Hij was de hele wedstrijd al aan het tijd rekken en irritant doen. Zo ging de bal een keer naast het doel. De bal kwam terecht bij Emiel Venema van FC Groningen TV. Emiel wilde de bal terug schoppen naar hem maar hij riep naar Emiel: "Meneer laat de bal maar liggen", want Emiel dus niet deed.

 

Tigran Gazarjan was er niet van onder de indruk en schoot gedecideerd de 3-1 tegen de touwen. Coach Paul Raveneau bracht twee wissels in zijn team. Hij bracht allereerst Erwin Niezemuller voor Thijs Gerlofs. Thijs had Hans Hateboer in de basis vervangen, want Hans Hateboer speelt normaal op die positie maar Hans had maandag al een prima wedstrijd gespeeld bij de beloften en daarom mocht Thijs het op die positie doen. Hij deed dat voortreffelijk. Ook Arjen Hagenauw (terugkomend na een hamstringblessure) maakte zijn opwachting voor Jafar Arias. Een paar minuten laten kwam ook nog Joost Hommenga voor Liban Abdulahi in de ploeg.

 

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Richairo Zivkovic nog een grote kans toen hij vanaf links naar binnen trok en uithaalde; de keeper topte de bal. Misschien was het beter geweest om de bal vóór te geven want Arjen Hagenauw stond wel helemaal vrij. Toch kwam er een vierde goal voor FC Groningen A1 en die kwam op naam van Burak Saban die twee minuten vóór tijd de bal in een leeg doel kon tikken. Al met al een prima wedstrijd van de A1, als je de boys iets wilt verwijten dan was het alleen de kansen beter afmaken want dan had het aardig richting de dubbele cijfers kunnen gaan. Zaterdag a.s. komt koploper PSV op bezoek en dat belooft een hele mooie wedstrijd te worden en als de jongens hetzelfde kunnen brengen als vanavond hebben ze zeker kansen.

 

Fotoreportage van Wouter Pauwels

 

DSC_0031
DSC_0034
DSC_0036
DSC_0040
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0047
DSC_0051
DSC_0053
DSC_0055
DSC_0058
DSC_0062
DSC_0074
DSC_0085
DSC_0104
DSC_0117
DSC_0118
DSC_0141
DSC_0157
DSC_0165
01/20 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.