Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

68 gasten online

FC Groningen A1 geeft koploper PSV A1 ongenadig pak rammel: 3-0; doelpunten Gazarjan, Zivkovic en Abdulahi

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden, FC Groningen A1, heeft zaterdagmiddag op Corpus den Hoorn een formidabele prestatie geleverd door PSV A1, de (tot gisteren) koploper van de Nike Eredivisie voor A-junioren, op een 3-0 nederlaag te trakteren. Trefzeker aan de kant van FC Groningen A1 waren Tigran Gazarjan, Richairo Zivkovic en Liban Abdulahi.

 

De zege was volkomen verdiend; Feyenoord A1 is nu de nieuwe koploper. PSV A1 had geen verweer tegen de ontketende dadendrang van de Groningers. De jonkies hebben het goede voorbeeld gegeven; ook het eerste elftal hoeft a.s. zaterdag geen enkele vorm van genade te hebben met de Brabantse opponent!

Marcel Middelbos maakte het volgende verslag van de wedstrijd, voorzien van individuele beoordelingen (op persoonlijke titel).

 

FC Groningen A1 doet goede zaken tegen koploper PSV

 

Op Corpus den Hoorn vond zaterdagmiddag de wedstrijd plaats tussen koploper PSV A1 en onze eigen jongens van de A1. Het team van trainer Paul Raveneau heeft in dit seizoen in de Nike Eredivisie op eigen terrein welgeteld nog maar één wedstrijd verloren en ook vanmiddag bleef het bij dat ene verlies, want het bond in wederom een topper in de Eredivisie voor Onder 19 ook de door niemand minder dan Phillip Cocu getrainde koploper PSV A1 aan de zegekar. Cocu is de beoogde opvolger van Dick Advocaat voor komend seizoen.

 

Trainer Paul Raveneau kon zijn sterkste basis opstellen, behoudens de aan zijn enkel geblesseerde Burak Saban. De eerste 20 minuten van de eerste helft waren weliswaar voor FC Groningen A1, maar het bleef nog even aftasten aan beide zijden. Jafar Arias kreeg een kans, maar dat was het dan ook. Na 21 minuten kregen de gasten uit Eindhoven ongeveer hun enige kans in de gehele wedstrijd. FC Groningen A1 bleef drukken en het wachten was dan ook op een goal aan Groninger zijde. Na kansen voor Liban Abdulahi, een prachtige vrije trap van Nouredinne Boutzamar en een schot van Marciano van Leyenhorst was het Tigran Gazarjan die de score in de 37e minuut opende door een kans koel te benutten. De 1-0 stond op het scorebord. Dik verdiend was het zeker op dat moment. Koploper PSV A1 liet niets zien.


Direct na rust is het wel duidelijk dat PSV er nog wel voor wil gaan, maar wederom worden er geen kansen gecreëerd door de gasten uit Eindhoven. Wel is het Richairo Zivkovic die in de 52e minuut het doel koelbloedig weet te vinden. De techniek waarmee hij zijn tegenstanders omspeelde maakte weer eens duidelijk welke kwaliteiten in deze jongen schuilt.

 

Als Liban Abdulahi een paar minuten later de 3-0 binnen schiet is duidelijk dat deze wedstrijd gespeeld is; het elftal van FC Groningen kan de wedstrijd uitspelen. Het heeft weer eens laten zien een geduchte tegenstander te zijn voor iedere club die op bezoek komt. FC Groningen weet nog een tweetal kansen te creëren maar helaas kan de score niet meer verder worden uitgebouwd.

 

FC Groningen A1 is nog één punt verwijderd van plaats drie doordat Vitesse A1 gelijkspeelde tegen Willem II. Een eindklassering in de top drie  is toch waar de mannen nu naar toe proberen te werken. Met de wedstrijden voor ogen die nog gespeeld moeten worden is dit ook zeker geen onmogelijke opgave. Onder andere NAC Breda en de Graafschap komen nog op bezoek en er moet nog uit in en tegen Heerenveen gespeeld worden. Mogelijkheden genoeg dus om een nieuw record aan punten binnen te halen. Gezien de resultaten van de laatste seizoenen speelt er dit jaar een van de succesvolste elftallen in jaren onder leiding van trainer Paul Raveneau. Kijkend naar de budgetten die er bij andere ploegen zijn, als PSV, Ajax en Feyenoord en het talent waaruit deze ploegen kunnen putten wordt er in principe een wereldprestatie geleverd.

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 3-0 PSV A1
1-0 Tigran Gazarjan (37.), 2-0 Richairo Zivkovic (52.), 3-0 Liban Abdulahi (56.)

 

Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Desevio Payne (66.Glenn Bijl), Hans Hateboer (87.Erwin Niezemuller), Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Liban Abdulahi (86.Thijs Gerlofs), Kevin Mennega, Noureddine Boutzamar (87.Joost Hommenga), Jafar Arias (66.Firosan Ademi), Tigran Gazarjan, Richairo Zivkovic.

 

Hieronder vindt u de beoordeling van de spelers, die uiteraard, volledig op persoonlijke titel zijn gemaakt:

 

Teamprestatie: 8+
Resultaat: 8+

 

Wieger Sietsma: goede coaching, had vandaag weinig te doen, maar wist zijn doel weer schoon te houden
Desevio Payne: wederom een sterke wedstrijd, er wordt hem een grote toekomst voorspeld
Hans Hateboer: degelijk, kopsterk, speelde sterk vandaag
Marciano van Leyenhorst: degelijk, mooie trap, kopsterk
Ron Janzen: snelheid, weet zijn team te motiveren, gaat voorop in de strijd
Liban Abdulahi: mooi om te zien dat Liban weer terugkomt op niveau. Snelheid, wilskracht en doorzettingsvermogen kenmerken hem
Kevin Mennega: de onzichtbare, je ziet hem niet, je hoort hem niet, maar oh zo belangrijk in het elftal, goed inzicht
Nouredinne Boutzamar: toonde weer eens zijn prachtige baltechniek met zijn genomen vrije trap.
Jafar Arias: balvast, hard schot, scherp voor de goal, oog voor zijn collega’s, creëert ruimte voor anderen en scoort zelf geregeld
Tigran Gazarjan: ja, wat kun je zeggen van deze kleine grote man. Scoort bijna iedere wedstrijd en bijna altijd op belangrijke momenten. Ook vandaag weer de openingsgoal!
Richaira Zivkovic: liet zijn kwaliteiten weer eens zien. Ook ik heb getwijfeld of hij mentaal klaar was. Maar vecht zich weer helemaal terug naar zijn oude niveau. Goede goal, prachtige techniek, genoeg potentie. Kan een hele grote worden
Glenn Bijl: speelde weer een degelijke wedstrijd. Zal graag meer minuten willen maken, komend seizoen zal hij belangrijker worden binnen het nieuwe A1
Thijs Gerlofs: viel goed en degelijk in!
Firosan Ademi: snelle speler, had goede invalbeurt!
Joost Hommenga: kreeg in de korte tijd dat hij mocht spelen toch nog even twee kansen, helaas geen goal. Goede speler, gaat ons helaas verlaten
Erwin Niezemuller: te kort gespeeld om er iets over te kunnen vertellen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.