Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

94 gasten online

Desevio Payne: rechtsback van FC Groningen A1 met potentie - kiest hij voor Oranje of de USA?

Volgers van wedstrijden van FC Groningen A1 en lezers van de verslagen van Marcel Middelbos weten het al langer: bij het vlaggenschip van de jeugdopleiding ontwikkelt Desevio Payne zich gestaag en is niet meer weg te denken als rechtsback in het succesvolle elftal dat zelfs nog landskampioen kan worden. Ook het Amerikaanse Yanks Abroad is inmiddels op de hoogte van de prestaties van het aanstormende talent en heeft vandaag een uitgebreid artikel over de 17-jarige, eerstejaars A-junior gepubliceerd.

 

Desevio, die vorig jaar nog voor het Amsterdamse Zeeburgia B1 speelde en FC Groningen A1 verkoos boven het Engelse Stoke City, is in het Amerikaanse Greenwood, South Carolina geboren. Zijn vader, Ashton Payne, op Corpus aanwezig bij elke thuiswedstrijd van zijn zoon, kwam in Trinidad & Tobago ter wereld, maar emigreerde naar de Verenigde Staten waar hij Amerikaans staatsburger werd. Hij ontmoette daar zijn Nederlandse vrouw. Zoon Desevio werd op 30 november 1995 geboren, en een jaar later verhuisde het gezin naar Nederland.

 

Desevio, die vindt dat hij er nog lang niet is en zich nog helemaal moet bewijzen, kan op papier dus kiezen uit diverse vertegenwoordigende elftallen. Het meest concreet was tot nu toe Oranje Onder 18, dat hem vorige maand uitnodigde voor een oefeninterland tegen Duitsland Onder 18.

Desevio kwam uiteindelijk niet aan speeltijd toe, maar de nominatie voor Oranje is een teken aan de wand. Yanks Abroad noemt de mogelijkheid dat Desevio ook voor USA Onder 18 kan spelen, en voor USA Onder 20, dat in 2015 een WK zal spelen. Desevio zou het een grote eer vinden als hij door een vertegenwoordigend elftal van de Verenigde Staten gevraagd zou worden. Vader Ashton houdt zich als een goed vader op de vlakte en zegt dat hij achter de beslissing van zijn zoon zal staan, of hij nou voor Oranje of voor USA kiest, en elke wedstrijd zal bezoeken. 

 

Desevio zegt dat hij vóór de winterstop nog niet zoveel praatte in het veld, maar dat de communicatie nu beter gaat. Zijn doel is het om volgend jaar voor Jong FC Groningen uit te komen om zo te proberen de weg omhoog naar het eerste elftal te vinden. Hier zal hij zijn uiterste best voor doen. Op 12 maart jl. debuteerde Desevio Payne overigens in de basis van Jong FC Groningen in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

 

 

Hij merkt dat hij beter is geworden sinds hij voor FC Groningen speelt. FC Groningen investeert veel in de jeugdopleiding en door een goede coaching heeft hij zich ontwikkeld in zowel aanvallend als in verdedigend opzicht. Hij roemt de trainersstaf van FC Groningen A1, dat Paul Raveneau als hoofdtrainer heeft. Hij zegt dat er veel één op één wordt getraind, zodat specifieke verbeterpunten sneller ontwikkeld kunnen worden.

 

Het was oorspronkelijk de bedoeling van het gezin om vijf jaar in Nederland te blijven, maar de verhuizing van South Carolina naar Nederland is op een permanente 'move' uitgedraaid omdat het gezin gelukkig is in Nederland. Desevio kreeg nog twee broertjes, Deron (10) en Devyn (7), die zich ook allebei voor voetbal interesseren. Deron is in middels 'ingelijfd' door de jeugdopleiding van AZ.

 

Wij zijn erg benieuwd wat het plafond van Desevio Payne is. Het is een speler met heel veel potentie die wij in de gaten zullen blijven houden! Op naar het eerste elftal van de Trots van het Noorden!

 

FC Groningen TV maakte eind vorig jaar een portret met de beide backs van FC Groningen A1, Ron Janzen en Desevio Payne. Het bekijken meer dan waard!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.