Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

105 gasten online

FC Groningen A1 wint overtuigend bij Heerenveen A1 en stelt plaats drie veilig

FC Groningen A1 heeft zijn zegetocht vanmiddag voortgezet en de Friese dorpelingen van Heerenveen A1 met 0-2 aan de kant geschoven, door doelpunten van Kevin Mennega en Hans Hateboer. Hierdoor is de equipe van Paul Raveneau met nog één wedstrijd te spelen opgerukt naar een derde plaats en kan zelfs nog tweede worden. Een formidabele prestatie! Heerenveen A1 blonk bepaald niet uit in sportiviteit, en de ploeg beëindigde de wedstrijd zelfs met tien man.

Ook Jong sc Heerenveen hebben we onlangs op Corpus al op een irritante voetbalbenadering mogen betrappen en bij SC Heerenveen B1 was het vanmiddag van hetzelfde laken een pak. Door de hele Heerenveense jeugdopleiding lijkt het ononderbroken praten tegen de scheidsrechter, het produceren van schwalbes en het richting de tegenstander praktizeren van een bloedzuigende wijze van spelen tot kunst verheven te zijn. Heel bijzonder. Vandaag had dit geen enkel effect: zowel FC Groningen A1 als FC Groningen B1 bonden de Friese tegenstander met 0-2 resp. 5-0 aan de zegekar. 

 

Bij sc Heerenveen A1 deed overigens Daley Sinkgraven, de zoon van oud-FC Groningen-speler Harry Sinkgraven, de volledige 90 minuten mee.

 

Marcel Middelbos was in Heerenveen present en van zijn hand zijn onderstaand verslag, beoordelingen en foto's!

 

Vanmiddag speelde het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen haar op één na laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Heerenveen. Over het algemeen zeker niet een makkelijke tegenstander. Trainer Paul Raveneau gaf vóór de wedstrijd al aan dat hij in de zes jaar dat hij trainer is van de A1 nog nooit in Friesland van Heerenveen heeft kunnen winnen. Hij wilde toch één keer winnen en vandaag was het zijn laatste kans als trainer van de A’s; vanmiddag moest het dus gebeuren.


FC Groningen A1 begon sterk aan de wedstrijd en creëerde al snel een aantal kansen. Het was duidelijk: het team van Paul Raveneau heeft nog vertrouwen in de kleine kans op de titel en wil koste wat kost toch echt voor de winst gaan. Deze kansen werden echter helaas niet afgerond door Jafar Arias, Richairo Zivkovic en Liban Abdulahi. Het gevolg was dat ook Heerenveen vertrouwen kreeg in eigen kunnen. Keeper Wieger Sietsma moest een aantal reddingen verrichten om de nul achterin vast te houden. Er werd als een echt collectief gespeeld. En gezamenlijk werd er gevochten voor de punten. Tigran Gazarjan schiet nog een keer op doel, maar het is Kevin Mennega die in de 33e minuut uit een prachtige vrije trap de 0-1 op het scorebord zet. Als vijf minuten later de A1 van Heerenveen nog een kans krijgt is het Wieger Sietsma die goed redt. De 0-1 wordt vervolgens gekoesterd en met deze stand wordt ook gerust.


Vervolgens komt FC Groningen weer goed uit de startblokken. Als er af en toe iets eerder afgespeeld zou worden, hoefde het publiek dat meegereisd was vanuit Groningen niet zo lang te wachten op de tweede treffer. Kevin Mennega schiet nog een keer over en weer Mennega ziet daarna een inzet van dichtbij net naast gaan. Ook Richairo Zivkovic schiet nog een keer op de keeper.

 

De rechtsachter van Heerenveen begaat in de 85e minuut een overtreding. Als vervolgens de rechtsvoor van Heerenveen Bilal Basacikoglu verhaal gaat halen bij de scheidsrechter ontvangt hij de gele kaart. Gewoon verbaal doorgaan bezorgt hem binnen een minuut ook nog zijn tweede gele kaart en dan mag hij het veld verlaten. Het is Nouredinne Boutzamar die vervolgens een mooie vrije trap neemt en de bal op het hoofd van Hans Hateboer weet te plaatsen. Deze werkt de bal prima in de goal en de stand is vier minuten vóór tijd 0-2. Meer goals zullen er niet volgen. De wedstrijd eindigt in een prachtige overwinning in en tegen Heerenveen. Trainer Paul Raveneau kan tevreden zijn. Ook hier heeft hij nu gewonnen met zijn team.

 

Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Desevio Payne, Liban Abdulahi, Kevin Mennega (77' Burak Saban), Noureddine Boutzamar, Richairo Zivkovic (67' Arjen Hagenauw), Jafar Arias, Tigran Gazarjan


Hieronder vindt u mijn beoordeling van de spelers die uiteraard op persoonlijke titel is. Voor op- of aanmerkingen verzoek ik u deze tot mij te richten.


Teamprestatie: 9 - een echte teamprestatie!
Spel: 8
 

Wieger Sietsma: hield zijn goal weer schoon, greep goed in waar nodig en was zeker in zijn acties
Glenn Bijl: speelde een solide wedstrijd.
Hans Hateboer: coacht prima waar nodig, komt goed mee waar nodig en prima (beslissende) goal
Marciano van Leyenhorst: prima verdedigd, mooie trap
Desevio Payne: speelde linksback in plaats van rechtsback, ook dit ging hem prima af. Komt altijd sterk op
Liban Abdulahi: Liban kon zijn stempel niet op het middenveld drukken, maar speelt weer met vertrouwen
Kevin Mennega: heerlijk om te zien hoe hij af toe tussen de linies doorschuift. Maakte de belangrijke openingstreffer uit een prachtige vrije trap
Nouredinne Boutzamar: met zijn techniek en spel altijd belangrijk voor het team. Een echte teamspeler, weet ook middels prachtige vrije trappen zijn teammaten vaak vrij voor de goal te zetten
Jafar Arias: vandaag niet gescoord, maar met zijn spel en manier van spelen neemt hij zoveel energie van de tegenstanders dat ze vanzelf moe worden.
Tigran Gazarjan: de kleine generaal wist vandaag niet dat te brengen (goals) wat hij normaal vaak doet. Werkte weer keihard
Richairo Zivkovic: komt niet aan zijn normale spel toe, weet er ook niet de vinger op te leggen wat de oorzaak is, maar werkt wel hard voor het team. Mooie loopacties, had vandaag geen geluk bij zijn doelpogingen
Arjen Hagenauw: kreeg helaas geen echte kans om te scoren. Goed om te zien dat hij weer terug is op het veld
Burak Saban: speelde te kort voor een beoordeling
Ron Janzen: geschorst
Firozan Ademi: geblesseerd
Tolgahan Cicek: geblesseerd
Erwin Niezemuller: bank
Thijs Gerlofs: bank
Aleksandar Jankovic: bank
Joost Hommenga: bank

Robin Mennega: bank

 

Foto's van sc Heerenveen A1 - FC Groningen A1:

 

Heerenveen-20130504-00347
Heerenveen-20130504-00348
Heerenveen-20130504-00349
Heerenveen-20130504-00350
Heerenveen-20130504-00351
Hfoto1
Hfoto2
Hfoto3
Hfoto4
Hfoto5
Hfoto7
01/11 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.