Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

71 gasten online

Peter Hoekstra volgend seizoen nieuwe trainer FC Groningen A1

Peter Hoekstra wordt, zoals verwacht, de nieuwe trainer van FC Groningen A1, meldt het Dagblad van het Noorden op Twitter. De huidige trainer van FC Groningen B2 is bovendien spitsentrainer van de Trots van het Noorden en zal in deze functie volgend seizoen nadrukkelijker bij het eerste elftal betrokken worden. Peter Hoekstra volgt bij de A1 Paul Raveneau op die volgend seizoen het beloftenelftal van FC Groningen onder zijn hoede zal nemen.

Peter Hoekstra mag als speler terugkijken op een mooie carrière. De geboren Assenaar, die op 4 april jl. 40 jaar is geworden, werd bij ACV gescout door PSV en doorliep bij de Eindhovenaren de hele jeugdopleiding. Hij speelde 90 wedstrijden voor PSV voordat hij in 1996 naar ajax vertrok. Voor de Amsterdammers speelde hij 84 wedstrijden.

 

Via een Spaans avontuur bij SD Compostela belandde Hoekstra in november 2000 op huurbasis in Groningen. Voor de Groningers speelde hij in totaal 14 wedstrijden waarin hij één keer wist te scoren. Groningen besloot in april 2001 de in de huurovereenkomst opgenomen optie tot koop niet te lichten. Hoekstra vertrok naar Stoke City waar hij zijn actieve carrière beëindigde.

 

In 2005 keerde Hoekstra terug bij FC Groningen, en wel als trainer van FC Groningen D2 (inmiddels door gezamenlijke jeugdopleiding met Cambuur omgedoopt tot FC Groningen D3), nadat hij in het seizoen ervoor al stage had gelopen bij de club. In 2006 werd hij naast zijn bezigheden bij de D2 ook assistent van Erwin van de Looi en later Paul Raveneau bij FC Groningen A1. In 2011 werd hij trainer van de eerstejaars B-selectie van FC Groningen.

 

Op trainerssite.nl geeft Peter Hoekstra aan een groot liefhebber van de Coerver methode te zijn: “De Coerver methode is meer dan alleen het kappen en draaien, er komt veel kijken bij techniektraining. We moeten het echter ook niet te ver door willen voeren. Het gaat uiteindelijk niet om zoveel mogelijk bewegingen kunnen en het gaat zeker niet om de oefening zelf. Het gaat er puur om hoe je de techniek in het spel tot zijn recht kunt laten komen,” aldus de jeugdtrainer van FC Groningen. Hoekstra kiest naast techniektrainingen bij de gehele jeugdopleiding van deze club, tot en met de beloften, ook bewust voor het trainen van de D2. “Ik train deze eerstejaars D-pupillen nu voor het vierde jaar en het bevalt mij uitstekend. Dit is de ideale leeftijd om de techniek te ontwikkelen en ik hoef deze jongens ook nog niet zo veel af te leren.”

 

We wensen Peter Hoekstra heel veel succes bij de invulling van zijn nieuwe functie.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.