Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

83 gasten online

FC Groningen A1 wint eerste competitieduel tegen FC Utrecht A1; Sadik Spijodic matchwinner

De eredivisie voor A-junioren is vandaag begonnen met de wedstrijd tussen FC Groningen A1 en FC Utrecht A1. De door Peter Hoekstra getrainde Groningers wonnen het duel met 1-0 door een schitterende vrije trap van de 16-jarige Sadik Spijodic, nog een eerstejaars A-junior. Aangezien de overige zes wedstrijden van de eerste speelronde pas morgen worden gespeeld, mag FC Groningen A1 zich de eerste trotse koploper in de eredivisie noemen. Van harte, jongens! 

 

Sadik Spijodic legt aan voor de winnende vrije schop! (foto's: Wouter Pauwels)

 

Kijk verder voor wedstrijdverslag en fotoreportage!

Verslag van de wedstrijd van Marcel:

 

Vanavond speelde FC Groningen A1 haar eerste wedstrijd in de Nike Eredivisie. Trainer Peter Hoekstra wilde spektakel brengen en zien… Helaas kwam deze wens van de trainer niet uit. In een meer spannende dan spectaculaire wedstrijd was het echter wel het vlaggenschip van FC Groningen/Cambuur dat de winst binnenhaalde. Sadik Spijodic was de speler die de enige goal van de wedstrijd scoorde.

 

Op een zonnig Corpus den Hoorn trad FC Groningen A1 vandaag aan tegen FC Utrecht A1. Ondanks het vreemde tijdstip (17.00 uur) was er een grote publieke belangstelling voor deze wedstrijd. De verwachtingen zijn hoog gespannen voor dit seizoen. Gaat dit team de prestatie van het team van vorig seizoen herhalen of zelfs verbeteren?

 

De eerste helft was niet echt om over naar huis te schrijven. Met name op het middenveld werden er veel fouten gemaakt. Voorin werden er weinig kansen gecreëerd en ook achterin was het allemaal nog niet even sterk. Wel was het Jafar Arias die nog een grote kans kreeg maar op de paal schoot. Ook Desevio Payne wist het houtwerk nog te raken, maar aan Utrecht-zijde waren de kansen soms nog groter. Wieger Sietsma stond echter op zijn post en wist zijn goal knap en goed schoon te houden.

 

In de tweede helft kwamen aan het begin twee wissels binnen het veld. Reinier de Groene en Tolgahan Cicek vervingen Glenn Bijl en Youri Schuur. FC Groningen leek in een ander systeem te gaan spelen met de sterke, balvaste Jafar Arias voorin, met naast hem de altijd werkende Reinier de Groene. Langzamerhand kreeg Groningen ook meer de overhand in de wedstrijd. Maar het duurde nog vrij lang tot er gescoord werd.

 

Inmiddels waren Ronald Baas en Sadik Spijodic ingebracht voor Pier Veldman en Keziah Veendorp. Het was Sadik Spijodic die in de 76e minuut een vrije trap mocht nemen net buiten het strafschopgebied. Keeper Barry van de Brink leek zijn muur goed te hebben neergezet, maar middels een prachtig genomen vrije trap wist Sadik de bal in de linker bovenhoek te werken. Hij brengt de 1-0 op het scorebord. FC Groningen lijkt door te willen drukken. Met de beweeglijke spitsen Reinier de Groene en Jafar Arias worden er ook wel verschillende kansen gecreëerd, maar de eindstand is uiteindelijk ook 1-0. En laten we eerlijk zijn…. De eerste klap is een daalder waard. Drie punten binnen en komende zaterdag de wedstrijd tegen De Graafschap A1, wederom op Corpus den Hoorn. 


Beoordeling:

 

Teamprestatie: 6,5
Geen spektakelstuk, maar wel met z’n allen voor de 3 punten gevochten.

Wieger Sietsma: prima en foutloos gekeept
Desevio Payne: niet geheel foutloos, maar prima gespeeld
Keziah Veendorp: speelde degelijke wedstrijd
Thijs Gerlofs: speelde degelijke wedstrijd, interessante speler als hij zich nog verder doorontwikkelt
Glenn Bijl: kan als linksback net zo goed uit de voeten als dat hij al als rechtsback kon
Niels Stenekes: speelde een voor mij onopvallende wedstrijd, maar dat kan ook een sterk punt zijn uiteraard
Jim de Leeuw: mag zich als rechtsvoor ook wel iets nadrukkelijker laten gelden. Goede voorzet in zijn benen…
Jafar Arias: complete spits, snel, balvast, sterk, doelgericht…
Kasper Oldenburger: had ik iets meer van verwacht vandaag… maar kan nog komen uiteraard. Heeft al laten zien over de juiste kwaliteiten te beschikken
Pier Veldman: speelde helaas ook nog iets te onopvallend… heeft het in zich om goede linksvoor te worden
Youri Schuur: de kleine grote man, moest op het middenveld soms corrigeren wat anderen lieten gaan… nog even doorgroeien. Maar leuke speler
Jorran van Santen: speelde te kort om te kunnen beoordelen
Daro Faraj: bank
Roland Baas: maakte een onopvallende indruk. Mag zich ook wat meer laten gelden in woord en daad
Tolgahan Cicek: een degelijke hardwerkende rechtsback met een verre ingooi… kan nog meer opstomen aan die zijde
Jan Hoekstra: bank
Sadik Spijodic: goede rechtsvoor, veel inzet, knappe voorzet… zit zeker groei in
Reinier de Groene: de Dirk Kuyt van de A1… blijft werken en gaan, goede steekpass, ziet het spel goed, gaat nog veel scoren dit seizoen


Deze beoordeling is uiteraard op persoonlijke titel, voor op- of aanmerkingen kunt u me altijd mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Opstelling FC Groningen A1: 

Wieger Sietsma, Desevio Payne, Keziah Veendorp (69' Roland Baas), Thijs Gerlofs, Glenn Bijl (46' Tolgahan Cicek), Niels Stenekes, Jim de Leeuw (85' Jorran van Santen), Youri Schuur (46' Reinier de Groene), Jafar Arias, Kasper Oldenburger, Pier Veldman (69' Sadik Spijodic)

Rest bank: 12 Daro Faraj, 16 Jan Hoekstra (keeper B2)

 

Fotoreportage van FC Groningen A1 - FC Utrecht A1 van Wouter:

 

DSC_0004
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0019
DSC_0020
DSC_0024
DSC_0027
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0032
DSC_0033
DSC_0036
DSC_0040
DSC_0041
DSC_0043
DSC_0050
DSC_0054
DSC_0064
DSC_0069
DSC_0077
DSC_0079
DSC_0088
DSC_0089
DSC_0090
DSC_0094
DSC_0102
DSC_0103
DSC_0105
DSC_0110
DSC_0121
01/30 
start stop bwd fwd

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.