Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

81 gasten online

FC Groningen A1 verliest nipt van sc Heerenveen A1: 2-3; Reinier de Groene en Thijs Gerlofs trefzeker

Net als vorige week leverde een confrontatie tussen elftallen van FC Groningen en sc Heerenveen vanuit Gronings oogpunt bezien geen punten op. Gistermiddag trok het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden, het door Peter Hoekstra getrainde FC Groningen A1, aan het korste eind tegen sc Heerenveen A1.

 

De Friezen vielen op met een hoog op-elkaar-scheld-gehalte ('het mekaar de botten volschelden', om met onze vaste A1-watcher Marcel Middelbos te spreken), en met name Bilal Basacikoglu spande verbaal de kroon door zijn teamgenoten op een irritante en bloedzuigende manier duidelijk te maken dat ze er allemaal niets van kunnen, en dat het allemaal om hem draait. Voor SCH-teammanager Pieter Busscher is nog een lange en wellicht heilloze weg te gaan.

 

De gasten wonnen wel, en op de zege was weinig aan te merken. De meeste Groningers haalden hun normale niveau niet, en moesten het bovendien doen zonder de met een bovenbeenblessure kampende en vaak uitblinkende spits Jafar Arias. Reinier de Groene bracht FC Groningen nog wel op voorsprong, maar de Friezen scoorden vervolgens drie maal. Het doelpunt van invaller Thijs Gerlofs in de 87e minuut kwam helaas te laat om nog een punt te kunnen behalen. Op de ranglijst werd FC Groningen A1 door de equipe van trainer Johnny Jansen gepasseerd en is nu op een negende stek terug te vinden.

 

Jafar Arias keek noodgewongen

geblesseerd vanaf de kant toe

Wedstrijdverslag en individuele beoordeling van Marcel Middelbos: 

 

Gisteren trad FC Groningen A1 op Corpus den Hoorn aan tegen 'aartsrivaal' SC Heerenveen A1 . Het publiek kwam voor een mooie wedstrijd, maar het viel uiteindelijk behoorlijk tegen. Wel kwam FC Groningen A1 in de 3e minuut al op voorsprong door een goed doelpunt van Reinier de Groene. Jim de Leeuw legde aan voor een schot maar schoot tegen de Urker FC Groningen-speler aan. Deze wist echter de bal nog mee te nemen en rechts van de keeper in het net te leggen.

 

Vervolgens was het grotendeels SC Heerenveen, waar Daley Sindgraven, de zoon van oud-FC Groningen speler Harry Sinkgraven, meespeelde en waar Erwin Niezemuller, vorig seizoen nog FC Groningen A1, inviel, dat de wedstrijd gedurende de eerste helft dicteerde. Het was niet zozeer dat de jongens van trainer Peter Hoekstra niets meer creëerden, maar door veelvuldig balverlies, met name op een zwak acterend middenveld, kwamen ze er in deze wedstrijd niet echt meer aan te pas. De aanval van SC Heerenveen daarentegen speelde erg sterk en ondanks dat Wieger Sietsma onze A1 nog een paar keer voor een tegendoelpunt wist te behoeden, wist SC Heerenveen in vijf minuten tijd de achterstand om te buigen naar een 1-2 voorsprong. Tarik Kada was het die in de 37e minuut de gelijkmaker scoorde en vijf minuten later was het Jerry St. Juste die de gasten uit Heerenveen op voorsprong zette.

 

Waarin ze bij Heerenveen erg sterk zijn overigens is het 'mekaar de botten volschelden'. Waar onze eigen A1 in dat opzicht nog behoorlijk timide lijkt, daar wisten ze aan Friese kant wel van wanten. Ondanks dat Jafar Arias geblesseerd was, was het niet zozeer dat hij gemist werd. Onze jongens wisten vaak niet de juiste mannen te vinden. Reinier de Groene, die op de plek van Jafar Arias speelde, liep zich een slag in de rondte, maar werd niet vaak gevonden. Rechtsback Desevio Payne kwam vaak op, maar werd juist dan niet aangespeeld. Sadik Spijodic kwam er vaak niet aan te pas. Eigenlijk een eerste helft om zeker niet over naar huis te schrijven. Gezien de kansenregen die de Friezen hadden, was het te danken aan Wieger Sietsma dat het nog steeds 1-2 stond.


Na rust deed SC Heerenveen waar ze waren gebleven voor de rust. Met goed verzorgd positiespel waren het de Friezen nog steeds die het spel dicteerden. Ze liepen af en toe zo door de verdediging van FC Groningen heen. En 22 minuten na de hervatting was het de rechterbuitenspeler, Bilal Basacikoglu, die wederom voor de Friezen wist te scoren.

 

Met nog 20 minuten te spelen lieten de dorpelingen van Heerenveen de teugels wat vieren. Onze eigen A1 kwam wat meer op, kregen wat meer ruimte, maar met gevaarlijke uitvallen aan Friese kant was het oppassen voor de 1-4. Toch was het Thijs Gerlofs die vlak voor tijd de 2-3 binnen kon koppen. Zou het elftal van Hoekstra dan toch nog één punt binnen kunnen halen?

 

Helaas... hier bleef het bij. Een puntverlies waar niet op gerekend werd. De spelers zelf en ook ikzelf hadden het idee dat 'we' verder waren dan dat uit deze wedstrijd bleek. Vele individuen met goede kwaliteiten maken nog geen team. Toch zal een ieder goede hoop hebben dat dit nog om kan slaan. Er is nog lang niets verloren, we zijn net begonnen aan deze competitie en er zijn nog punten genoeg te behalen. Toch zal er scherper gespeeld moeten worden en meer als team om het bepaalde tegenstanders moeilijk te maken en om de punten te pakken die gepakt moeten worden om mee te kunnen strijden bovenin.

 

Vandaag haalden bepaalde spelers hun niveau niet. Dit zal mede debet zijn geweest aan dit verlies. Dat dit gebeurt in de wedstrijd tegen SC Heerenveen is alleen wel erg jammer……

 

Hieronder vindt u de beoordeling van de spelers, deze is uiteraard op persoonlijke titel en volledig gezien vanuit mijn standpunt.

 

Teamprestatie: 5,5


Beoordeling spelers:

 

Wieger Sietsma: vandaag 'top' gekeept, kon niet meer doen dan dat hij al deed.
Desevio Payne: bracht niet wat hij normaal niet brengt, maar blijft een sterke verdediger op de rechtervleugel
Keziah Veendorp: brengt met zijn fysiek en uitstraling persoonlijkheid in de verdediging. Mag nog iets meedogenlozer worden.
Roland Baas: mag wel iets meer zelfvertrouwen uitstralen. Dat hij het kan, dat is bekend.
Glenn Bijl: van Glenn mag je als tweedejaars misschien meer verwachten, werkte hard, maar zag ook vaak op de momenten net niet de juiste man voorin. Blijft een verdediger met veel potentie
Niels Stenekes: ook hard gewerkt… maar ik zag hem misschien wel teveel in de verdediging waardoor het middenveld soms te ver weg was.
Jim de Leeuw: speelde naar behoren, mag wel iets balvaster worden en de ballen iets slimmer afleggen.
Liban Abdulahi: aanvoerder, had zijn team wat meer op sleeptouw moeten nemen vandaag, gezien wat hij kan…bracht ook Liban vandaag te weinig. Wel een speler met een goed overzicht.
Reinier de Groene: behoudens zijn goal niet veel gezien, werkte hard, maar kreeg weinig goed aangespeelde ballen meer.
Kasper Oldenburger: speler met een goed overzicht en in potentie een goed schot in de benen, kon het vandaag helaas ook niet brengen
Sadik Spijodic: soms geniaal, soms afwezig, werkt hard, maar vandaag kwam het er niet uit.

 

De wissels: over het algemeen veranderde er weinig aan het spel van de A1. Wel was het Thijs Gerlofs die zijn invalbeurt nog wist te bekronen met een doelpunt. Met het inbrengen van Pier Veldman kwam er meer diepte in het spel van FC Groningen, maar de wissels hebben het resultaat ook helaas niet kunnen veranderen.

 

Statistieken van clubsite FC Groningen:

 

FC GRONINGEN A1 2-3 SC HEERENVEEN A1
1-0 Reinier de Groene (3.), 1-1 Tarik Kada (37.), Jerry St. Juste 1-2 (42.), Bilal Basacikoglu 1-3 (67.), 2-3 Thijs Gerlofs (87.)

 

Opstelling FC Groningen A1:

Wieger Sietsma, Desevio Payne, Keziah Veendorp (79. Thijs Gerlofs), Roland Baas, Glenn Bijl (76. Daro Faraj), Niels Stenekes, Jim de Leeuw (76. Tolgahan Cicek), Liban Abdulahi, Reinier de Groene (58. Pier Veldman), Kasper Oldenburger, Sadik Spijodic (58. Gijs Jasper).

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.