Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

Prachtige comeback FC Groningen A1: 3-2 winst tegen Willem II/RKC A1 na 0-2 achterstand

FC Groningen A1 heeft vanmiddag op een bijzonder koud Corpus den Hoorn een indrukwekkend staaltje veerkracht op de mat gelegd. De ploeg van Peter Hoekstra knokte zich na een 0-2 achterstand terug en won uiteindelijk met 3-2. Trefzeker waren vanmiddag Gijs Jasper, Kasper Oldenburger en Glenn Bijl; laatstgenoemde speler, een 18-jarige vleugelverdediger, scoorde het winnende doelpujnt twee minuten vóór het einde van de wedstrijd.

 

Door de overwinning is het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen drie punten ingelopen op koploper PSV A1, dat vanmiddag met 1-0 verloor bij Feyenoord A1. De kloof tussen de nummers één, PSV, en zeven, FC Groningen, bedraagt echter nog altijd 11 punten.

 

Ook Erwin van de Looi was weer present;

naast hem Herman Hazeveld, materiaalman van de beloften

Marcel Middelbos maakte het volgende verslag van de wedstrijd: 

 

FC Groningen A1 toont veerkracht en pakt drie punten op een koud Corpus den Hoorn
FC Groningen A1, dat na drie zeer zware tegenstanders (Ajax A1, PSV A1 en Feyenoord A1) vandaag Willem II/RKC A1 op bezoek kreeg, begon de wedstrijd goed. Maar voorin leken de mannen van trainer Peter Hoekstra af en toe niet scherp. Kansen werden er gecreëerd, maar doelpunten bleven achterwege. Jafar Arias weet de bal er niet in te werken en ook een aantal schoten van de overige mannen vliegen naast of over. Daarnaast stond ook de keeper van Willem II een aantal keren goed op zijn post. Nadat keeper Wieger Sietsma in de 41e minuut een terugspeelbal niet goed verwerkte en deze tegen een speler van Willem II/RKC A1 aanschoot, is het de ploeg uit Tilburg die op een totaal onverwachte en onterechte voorsprong komt. Een schlemielige goal, die op het conto van een verder sterk keepende Wieger Sietsma kon worden geschreven. Verder gebeurde er weinig bijzonders in de tweede helft. Voor het publiek was het uitzien naar de tweede helft (en dat ondanks de kou).

 

De verwachting was uiteraard dat FC Groningen A1 scherper en fanatieker uit de startblokken zou komen in de tweede helft, maar het was Willem II/RKC A1 dat via een snelle uitbraak de wedstrijd in haar voordeel wilde beslissen. De gasten brachten de stand op 0-2. Vier minuten later is het echter Gijs Jasper die de 1-2 binnenwerkt na goed voorbereidend werk van Willem Gootjes. Echter voorin loopt het nog steeds niet naar behoren. Peter Hoekstra grijpt in de 56e minuut in en brengt Reinier de Groene in het veld voor Jafar Arias, die vandaag niet in de wedstrijd zat. Reinier de Groene is een ander type spits dan Jafar Arias, en kan met zijn sleur- en trekwerk misschien wat meer druk voorin brengen.


Door deze manier van spelen en het ‘hoger druk zetten’ kwamen de mannen uit Tilburg niet meer in hun spel; vanuit de verdediging werd er bij FC Groningen druk gezet op de aanval. Dit leidde tot steeds meer balverlies aan Brabantse kant. De ballen bleven maar naar de voorhoede van FC Groningen komen. Het duurt echter nog tot de 76e minuut voordat de keeper van Willem II/RKC A1 verschalkt wordt. In die minuut weet Kasper Oldenburger de bal in de goal te werken. Waar aanval na aanval richting Tilburgs doel gaat in het laatste half uur, lijkt het publiek echter genoegen te moeten nemen met één punt. Maar in de laatste vijf minuten gebeurde er nog wel het één en ander. In de 88e minuut weet ook Glenn Bijl, na knap druk zetten van FC Groningen, nog te scoren en de 3-2 op het scorebord te zetten. Ook zijn er nog kansen voor de 4-2. De eerste keeper van Willem II/RKC A1 wordt er in de 90ste minuut nog afgestuurd met een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken Groningse speler. Zijn vervanger weet vervolgens het doel echter schoon te houden.


De laatste 30 minuten werd er gespeeld zoals ik persoonlijk het team graag zie spelen. Er werd goed gevoetbald en er werd keihard gewerkt. Met ‘bloed, zweet en tranen’ werden de drie punten terecht gepakt. Ondanks een 0-2 achterstand werd er alsnog gewonnen. Een compliment aan de mannen is zodoende zeker op z’n plaats. Alle invallers hebben laten zien voor hun plek te vechten. Al met al toch genoten van een spannende pot, waarin je het gevoel had dat de mannen van trainer Peter Hoekstra alles in eigen hand hadden, ook na die 0-2.

 

Opstelling FC Groningen A1:
Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Keziah Veendorp, Roland Baas, Tolgahan Cicek, Niels Stenekes (75' Youri Schuur), Gijs Jasper, Liban Abdulahi (75' Thijs Gerlofs), Jafar Arias (56' Reinier de Groene), Willem Gootjes (85' Jim de Leeuw), Kasper Oldenburger

 

De huidige stand:

 

 

Fotoreportage van Wouter Pauwels van FC Groningen A1 - Willem II/RKC A1 (tot de rust):

 

DSC_0020
DSC_0021
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0027
DSC_0030
DSC_0032
DSC_0034
DSC_0035
DSC_0037
DSC_0040
DSC_0041
DSC_0044
DSC_0045
DSC_0047
DSC_0049
DSC_0051
DSC_0052
DSC_0053
DSC_0054
DSC_0057
DSC_0060
DSC_0061
DSC_0062
DSC_0063
DSC_0064
DSC_0065
DSC_0066
DSC_0067
DSC_0069
DSC_0074
DSC_0075
DSC_0076
01/34 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.