Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

283 gasten online

Interesse van internationale topclubs voor Keziah Veendorp (17), jeugdinternational van FC Groningen A1

Afgelopen maandag schreven we in dit artikel dat FC Groningen en ajax in serieuze onderhandelingen inzake een transfer van Richairo Zivkovic zijn verwikkeld. RTV Noord heeft dit bericht bij Hans Nijland geverifieerd, en de algemeen directeur van FC Groningen wilde hier niet op reageren. Voor ons is dit een bevestiging van ons bericht. Inmiddels is Zivkovic ook van zaakwaarnemer veranderd. Hij heeft Forza Sports Group ingeruild voor Players United.

 

De directie van dit sportmarketingbureau bestaat uit Guido Albers en Rob Witschge; ook Sjaak Swart is inmiddels voor deze toko werkzaam. Swart heeft Søren Lerby, zaakwaarnemer van Essel Sports Management, de rug toegekeerd. ajax lijkt steeds dichterbij te komen als volgende club voor Richairo Zivkovic.

 

ajax wil overigens niet dat er wat dan ook over de onderhandelingen tussen beide clubs in de publiciteit komt, hetgeen de terughoudendheid van Hans Nijland verklaart.

 

Het zou echter maar zo kunnen dat nóg een uit de jeugdopleiding van FC Groningen afkomstige speler op korte termijn met aanbiedingen van buitenaf te maken krijgt. Keziah Veendorp, een 17-jarige fysiek sterke verdediger van FC Groningen (hiernaast op een foto van sportimages.nl) uit Sappemeer, staat nl. in de belangstelling van internationale topclubs.

Keziah Veendorp werd eerder deze week opgenomen in de 22-koppige selectie van het Nederlands elftal onder 17 jaar. Oranje onder 17 neemt deze maand deel aan het vriendschappelijke Algarve-toernooi in Portugal, en zal spelen tegen Engeland (woensdag 26 februari), Duitsland (vrijdag 28 februari) en Portugal (zondag 2 maart). De HS-krant schrijft verder over dit toernooi: "Het toernooi is een onderdeel van de voorbereiding op de Eliteronde, waarin Oranje onder 17 het in Nuenen en Uden opneemt tegen Oostenrijk, Zweden en Frankrijk. Inzet is plaatsing voor het EK, dat vanaf 9 mei 2014 plaatsvindt in Malta."

 

Keziah maakte in 2008 de overstap van vv Hoogezand naar FC Groningen D1, waar Hugo zijn trainer werd. Voordat hij voor Hoogezand speelde was hij in de prille jeugd van aartsrivaal FVV Foxhol te bewonderen ... de vroegere club van zijn vriendje, Richairo Zivkovic. De moeder van Keziah is FVV overigens trouw gebleven en is daar de trotse beheerster van de kantine. De verdediger doorliep de verschillende jeugdelftallen van de Trots van het Noorden en is dit seizoen vervroegd doorgestroomd naar het A1 elftal. Qua leeftijd is hij nl. nog een B-junior.

 

Hoe beter de jeugdopleiding van FC Groningen zich ontwikkelt en professionaliseert (de aanstaande verhuizing naar een prachtig complex op Corpus den Hoorn geeft aan de jeugdopleiding verder cachet), hoe vaker jeugdige spelers de interesse van scouts van andere clubs wekken. Het zou niet goed zijn als het niet zo zou zijn. Aan FC Groningen de schone taak om in overleg met de naaste omgeving van de spelertjes te trachten de grootste talenten zo lang mogelijk binnenboord te houden, en - als een vertrek onvermijdelijk is - een zo hoog mogelijk transferbedrag te bedingen!

 

Reportage uit 2013 van FC Groningen TV:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.