Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

108 gasten online

FC Groningen A1 slaagde er gistermiddag in de uitwedstrijd bij sc Heerenveen winnend af te sluiten. Het was de 17-jarige Juninho Bacuna (zie foto hiernaast) die in de 75e minuut voor het enige en dus winnende doelpunt zorgde. Door de overwinning blijft de equipe van Peter Hoekstra bovenin meedraaien en is na acht speelrondes op een derde plaats terug te vinden, op vijf punten van koploper AZ. Om onze verslaggever te citeren: Een echte uitblinker was er zaterdag niet te benoemen, al laten sommigen zien over bijzondere kwaliteiten te beschikken. Zaterdag was het ook bij de A1 de teamprestatie die geroemd mag worden.

Wedstrijdverslag van Marcel Middelbos:

Gisteren speelde FC Groningen A1 de Noordelijke derby op Skoatterwâld tegen de plaatselijke dorpelingen van SC Heerenveen. De jongens hadden na het verlies van vorige week tegen AZ (en na het 6-1 verlies van vorig seizoen tegen de Friezen) het één en ander recht te zetten.

Gezegd moet worden dat SC Heerenveen de nodige blessures had, en gedurende de wedstrijd was het opvallend hoeveel mannen aan Friese zijde om bleven vallen, zonder dat er ernstige overtredingen werden gemaakt. Bij Sc Heerenveen speelde de vroegere FC Groningen-jeugdspeler Arthur Ymele Feudjio mee. In deze wedstrijd was hij zeker niet de persoon die extra dingen kon laten zien of het FC Groningen moeilijk kon maken.

Onder toeziend oog van onder andere Dwight Lodeweges en ook selectiespeler Nouredinne Boutzamar, was het FC Groningen A1 dat een thuiswedstrijd leek te voetballen tegen de Heerenveners, niet vanwege de hoeveelheid publiek uit Groningen (al waren er veel mensen gekomen uit Groningen e.o.) maar vanwege het spel dat op de mat gelegd werd. FC Groningen maakte het spel en creëerde kansen, waar SC Heerenveen dat nadrukkelijk naliet. Dit resulteerde direct al in een kopkans voor Ajdin Hrustic, die de bal echter niet verwacht had en zodoende geen kracht achter de bal kon zetten en in handen kopte van keeper Jan Bekkema.

Na een aantal speldenprikken van Groninger zijde is het de dertigste minuut waarin FC Groningen A1 een prachtige aanval opzet. Vijf mensen zijn erbij betrokken die het leder, door allemaal één keer de bal te raken, in no time voor de voeten van Kasper Oldenburger leggen. Kasper weet de bal vol op de paal te schieten, waar deze aanval een doelpunt verdiende. SC Heerenveen probeert uit de schulp te kruipen, maar is angstig voor de kracht van FC Groningen. Toch weten zij in de laatste vijf minuten vóór rust twee kansen te creëren. Eén keer wordt de lat geraakt en één bal schiet net voorlangs. Als de kansen benut waren geweest had het bij rust 1-3 moeten staan, maar met 0-0 wordt er afgefloten door scheidsrechter Boringa uit Leeuwarden.

In de tweede helft is het beeld niet anders. FC Groningen is de ploeg die het spel maakt, en SC Heerenveen probeert middels spaarzame uitvallen gevaarlijk te worden. Ook het vele stilleggen van het spel, voor blessures aan Friese zijde, kwam het spel niet ten goede. Bovendien was het ook de scheidsrechter die, mijns inziens, een aantal keren onterecht affloot voor buitenspel, waar zeker na een bal van Ajdin Hrustic op Juninho Bacuna, de 1-0 voor het intikken lag. Maar scheidsrechter Boringa was van mening op het advies van zijn assistent aan Friese zijde af te kunnen gaan.

Een kwartier voor tijd is het dan Pier Veldman die op fraaie wijze de bal weet te veroveren op het middenveld. Hij stormt door naar het zestienmetergebied van SC Heerenveen en gooit de bal voor de goal, waar Juninho Bacuna niet nadenkt en de bal vol voorbij Jan Bekkema schiet. De meer dan verdiende 1-0 voorsprong is eindelijk daar.

sc Heerenveen weet eigenlijk niets meer te doen en was allang blij geweest met de 0-0 maar lijkt door de uiteindelijke nederlaag van 0-1 niet de play-offs voor het landskampioenschap bij de A1 jeugd te behalen. Langzamerhand zakken zij verder weg in de stand, daar waar FC Groningen A1 een mooie derde plaats bekleedt.

Een kleine extra vermelding is nog wel waard voor Daro Faraj, een speler die het afgelopen seizoen weinig tot niet aan spelen toekwam vanwege blessureleed. Daro is toch wel een prima aanjager in dit elftal. Hij blijft altijd gaan en weet met zijn inzet het team geregeld weer in balbezit te brengen, een heerlijk spelertje om in je elftal te hebben, maar een vreselijke plaag voor de tegenstander. Iedere keer als je opkijkt staat hij weer voor je. Ook voor Daro gold dat hij zaterdag een goede wedstrijd speelde met veel inzet. Een echte uitblinker was er zaterdag niet te benoemen, al laten sommigen zien over bijzondere kwaliteiten te beschikken. Zaterdag was het ook bij de A1 de teamprestatie die geroemd mag worden.
 

SC HEERENVEEN A1 0-1 FC GRONINGEN A1
0-1 Juninho Bacuna (75.)

Opstelling FC Groningen A1:
Kevin Wilpstra, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Daro Faraj, Gijs Jasper (67.Pier Veldman), Gerald Postma (63.Willem Gootjes), Juninho Bacuna (75.Stan Haanstra), Ajdin Hrustic (89.Rutger Etten), Kasper Oldenburger

Opstelling sc Heerenveen A1:
Jan Bekkema, Shariff Nijhove (82. Jamal Amofa), Stefan Gartenmann, Jerry St. Juste (46. Moises Navarro), Jair Oosterlen, Arthur Ymele Feudjio, Rannick Schoop, Rewan Amin (30. Paco Deckers), Michel Vlap, Gor Agbaljan, Tarik Kada

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.