Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

332 gasten online

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen is er vanmiddag op Corpus den Hoorn niet in geslaagd een resultaat tegen het door Roy Makaay getrainde Feyenoord A1 te behalen. De Groningers trokken met 2-3 aan het kortste eind. De doelpunten werden namens de equipe van Peter Hoekstra gescoord door Juninho Bacuna en Stan Haanstra. Na de nederlaag is FC Groningen A1 op een achtste plaats terug te vinden.

Wedstrijdverslag van Marcel Middelbos:

FC Groningen A1 gaat onderuit tegen 'topploeg' Feyenoord

Onder toeziend oog van een aantal selectiespelers en de technische staf van FC Groningen vond vanmiddag op Corpus den Hoorn de wedstrijd plaats tussen FC Groningen A1 en Feyenoord A1. FC Groningen kampte met een aantal geblesseerden, waardoor trainer Peter Hoekstra niet in zijn sterkst mogelijke opstelling kon beginnen.

In de eerste minuten was het FC Groningen dat gevaarlijk is voor de goal van Kamil Miazek. Kasper Oldenburger nam een vrije trap die in de muur belandde, maar in de rebound wist hij het doel net niet te raken en schoot rakelings naast. In de 13e minuut sloegen de Rotterdammers toe, na een keurige aanval was het Bram van Eijk die voor de 0-1 tekende.

Vervolgens bleek het team van FC Groningen over kwaliteiten te beschikken. Het wist een aantal goede aanvallen op te zetten en een aantal kansen te creëren, maar het duurde nog tot de 43e minuut eer Juninho Bacuna, uit een voorzet van Dennis van Duinen, de 1-1 goed wist binnen te werken. Een goed moment, zo vlak voor rus en de verwachting was dan ook dat hieruit het nodige vertrouwen getankt kon worden. In de eerste helft viel halverwege de grensrechter aan Rotterdamse zijde geblesseerd uit; wij wensen hem van deze kant een spoedig herstel toe.

De tweede helft was vervolgens direct voor het elftal van trainer Roy Makaay, dat zo’n 5 minuten na rust FC Groningen weer op een achterstand zette. Het is ditmaal Jari Schuurman die keeper Erwin Heidekamp verschalkte. FC Groningen begon steeds meer de lange bal te hanteren, het spel oogde slordig, maar veel kansen werden er ook niet echt weggegeven. Er werd echter veel te veel balverlies geleden op het middenveld en voorin. Het duurde nog tot de 87e minuut tot Feyenoord wist te profiteren, van de ruimtes die wel weggegeven moesten worden achterin. FC Groningen drong meer en meer aan, er was aanvallend gewisseld, ja, dan valt hij vaak aan de andere kant. De 1-3 is een feit. Vanuit de aftrap is het Cedric Main, die de bal, na goed doorzetten op rechts, voorgaf op de net ingevallen Stan Haanstra, die de bal keurig binnenwerkte (2-3), maar het was dan inmiddels al minuut 88. In het vervolg van de wedstrijd was het wel FC Groningen dat nog vol voor de gelijkmaker ging, maar het was ze niet gegund. De eindstand werd 2-3.

Opvallendste speler aan FC Groningen-zijde vond ik persoonlijk Gerald Postma die vele gaten dichtliep, die geregeld de bal wist te heroveren op Feyenoord en keihard werkte. Het hele team werkte overigens keihard. Het mocht niet baten. Volgende week de uitwedstrijd naar Utrecht. Hier moeten punten gepakt worden, want één week later volgt thuis PSV A1. Er moet bij de eerste acht geëindigd worden om de play-offs voor het kampioenschap te mogen spelen. Met de kwaliteiten die dit FC Groningen A1 herbergt, mag dat geen probleem zijn. Toch kan het nog penibel worden.

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

FC GRONINGEN A1 2-3 FEYENOORD A1
0-1 (13.), 1-1 Juninho Bacuna (43.), 1-2 (49.), 1-3 (87.), 2-3 Stan Haanstra (88.)

Opstelling FC Groningen A1:

Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Daro Faraj, Gerald Postma (87.Stan Haanstra), Pier Veldman, Willem Gootjes (76.Mohammed Abdoel Karim), Juninho Bacuna, Gijs Jasper (76.Cedric Main), Kasper Oldenburger, Dennis van Duinen

De huidige stand:

Fotoreportage FC Groningen A1 - Feyenoord A1 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.