Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

498 gasten online

FC Groningen A1 speelde afgelopen zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd tegen PSV A1. Het eerste doel van het vlaggenschip van de jeugdopleiding is om zich na 13 duels bij de eerste acht te plaatsen, hetgeen recht geeft op plaatsing voor de afsluitende kampioenspoule. Helaas verloor de equipe van Peter Hoekstra met 2-1 van de Brabanders, en staat door deze nederlaag na 12 wedstrijden op een negende plaats. Achtste is N.E.C./FC Oss A1, dat drie punten meer heeft. Zaterdag wacht de ultieme finale: N.E.C./FC Oss A1 - FC Groningen A1.

De Groningers, die zaterdag de vierde opeenvolgende thuisnederlaag leden, zullen van de leeftijdsgenoten van N.E.C./FC Oss moeten winnen om alsnog achtste te worden.

Wedstrijdverslag van Marcel Middelbos:

Zaterdag vond op Corpus den Hoorn de wedstrijd plaats tussen FC Groningen A1 en PSV A1. Het ging om een plaats in de kampioenspoule. Beide ploegen zouden bij winst zeker of in ieder geval bijna zeker zijn van plaatsing voor deze poule. PSV dat vooraf drie punten voorsprong had op het Groninger team kon zich zeker spelen voor deze poule, en deed dit achteraf bezien ook.

Het team van trainer Peter Hoekstra trad dan ook aan met het op dit moment sterkst mogelijke team. Het publiek was in groten getale gekomen, onder wie Hans Nijland en de technische staf van het eerste elftal, maar ook Jafar Arias, Hans Hateboer, Sergio Padt, Rasmus Lindgren en niemand minder dan Richairo Zivkovic waren aanwezig.

De eerste helft bestond uit aftasten van de tegenstander. Dat er bij rust 0-0 op het scorebord stond was niet heel vreemd. Erwin Heidekamp wist één keer redding te brengen en aan de andere kant loste FC Groningen haar eerste schot op doel in de 40e minuut. Een logische stand dus bij rust.

Er mocht wel het één en ander veranderen na de rust. Of het nou komt doordat de A1 van FC Groningen de hele week op kunstgras traint en daardoor moeite lijkt te hebben met echt gras, dat is onduidelijk. Maar het is wel vreemd te zien hoe sommige spelers gewoon niet goed kunnen reageren op het veld en af en toe moeilijk van hun plek komen. De verandering van ondergrond lijkt het spel van de A1 in ieder geval geen goed te doen. Met name de 'grotere jongens' lijken hier iets van hinder van te ondervinden.

Vlak na rust is het PSV dat op een 0-1 voorsprong komt na een steekpass van Sam Lammers op Dirk Abels, die Erwin Heidekamp weet te passeren. Groningen gaat meer drukken en als na een uur spelen PSV vanaf links de bal voorzet en Sam Lammers de bal op doel schiet, is het Roland Baas die de bal ongelukkig op zijn been krijgt en PSV op 0-2 zet.

Het wordt pompen of verzuipen nu. Hoekstra brengt een aantal wissels in het veld, Als een kwartier voor tijd Gijs Jasper de 1-2 weet binnen te werken lijkt het nog te kunnen om in ieder geval één puntje uit de strijd te slepen. Maar ondanks veel druk op de goal van PSV, waar keeper Yannick van Osch een sterke partij keepte, blijft de gelijkmaker uit.

Wederom een wedstrijd verloren, die je niet had hoeven verliezen. Nu volgt a.s. zaterdag de finale tegen NEC/FC Oss. Bij winst daar weet het vlaggenschip van de Groninger FC zich alsnog te plaatsen voor de kampioenspoule en zal te clubs als Ajax, AZ en bijvoorbeeld PSV tegen blijven komen. Anders volgen wedstrijden tegen bijvoorbeeld Roda JC en Brabant United in de tweede helft van de competitie. Het elftal heeft echter aangetoond zijn mannetje te staan tegen de andere ‘topclubs’, dus winnen zaterdag betekent veel, maar vooral mooie wedstrijden in de kampioenspoule.

Werken willen de mannen, dat hebben ze laten zien. Iets meer geluk en ze dingen gewoon mee op het kampioenschap in de eerste helft van 2015!

Scoreverloop:
48' 0-1 Dirk Abels
60' 0-2 Sam Lammers of Roland Baas e.d.
78' 1-2 Gijs Jasper

Opstelling FC Groningen A1:
Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Roland Baas, Daro Faraj (83' Rutger Etten), Pier Veldman, Gerald Postma, Juninho Bacuna (60' Yassine Zakir), Gijs Jasper, Kasper Oldenburger, Dennis van Duinen (77' Stan Haanstra)

Opstelling PSV A1:
Van Osch, Abels, Loof, Alberto, Kardes, Paal, Berden, Naciri (74' Lamers), Lammers, van der Moot, Bergwijn (71' Groeneveld)

De huidige stand:

Fotoreportage FC Groningen A1 - PSV A1 van Wouter Pauwels:

DSC_0005
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0013
DSC_0014
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0017
DSC_0018
DSC_0019
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0025
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0031
DSC_0032
DSC_0035
DSC_0036
DSC_0037
DSC_0040
DSC_0042
DSC_0045
DSC_0046
DSC_0048
01/30 
start stop bwd fwd

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.