Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

238 gasten online

FC Groningen A1 is al geruime tijd bezig met het uittesten van diverse talenten die de selectie in de toekomst wellicht van buitenaf kunnen versterken. Gisteravond speelde het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen een oefenwedstrijd tegen SV Bedum, dat een combinatie van het eerste en tweede zaterdagelftal en SV Bedum A1 binnen de lijnen had gebracht, en het duel tegen FC Groningen A1 met 2-1 won.

FC Groningen wil Servische middenvelder Strahinja Karisic (17) van FK Rad Onder 19, die gisteren overigens niet meespeelde, graag aantrekken. Voor meer informatie over hem verwijzen we naar ons artikel van 25 november jl. en naar de lovende kritieken van Dynamic Agency, dat hem als volgt omschrijft:

"Organizer midfielder game with modern profile. It is dynamic, plays in both directions, it has an excellent technique and a left foot shot off-hand but also plays very effectively right foot. His vision of the game and creativity allow him to always find a solution under pressure. It takes all kicks his team thanks to its excellent facilities and penalties. His exemplary attitude makes him a player who makes the service team while being able to make a difference on its individual qualities. This is a player who has the feet of many goals and assists."

Bij het team van Peter Hoekstra stonden vijf proefspelers binnen de lijnen, die op 18 november jl. ook al in een oefenduel zijn uitgetest, zie ons artikel van die dag. Het betrof de volgende spelers: 

 

 

Joseph Dadieh, geboren 6 november 1998, Zeeburgia B1 (Amsterdam), positie: 3

 

 

Gilbert Ilaria, geboren 20 september 1998, Zeeburgia B1 (Amsterdam), positie: 6

 

 

 

Matthew Brandsma, geboren 1998, KFC B1 (Koog aan de Zaan), positie: 7

Zijn vereniging KFC schrijft over het door profclubs oproepen van spelers van KFC voor een stage op de clubsite het volgende: "KFC is zeer trots op de prestaties van haar talenten en wenst hen veel plezier en succes in een eventueel vervolg!

 

 

Robin van der Tuin, geboren 3 augustus 1998, VV Roden, positie: 9

Abdelwahid Akoub, geboren 1998, DWS (Amsterdam), positie: 10 of 9

Het was ook de bedoeling dat Matthijs Hardijk, de in 1997 geboren aanvaller van VV Hoogezand (positie: 11) die op 25 november jl. ook al eens in een oefenwedstrijd met FC Groningen A1 heeft meegespeeld (en toen drie maal scoorde, zie ons artikel van die dag), tegen Bedum zou meedoen, maar hij was uiteindelijk niet van de partij.

Op 18 november 2014 speelde ook de 15-jarige IJslandse jeugdinternational Kolbeinn Finnsson (15 augustus 1999) mee in het oefenduel; op 25 november jl. werd de Servische middenvelder Strahinja Karisic (3 juli 1997) uitgetest. Ons is nog niet duidelijk of beide heren nogmaals opgeroepen zullen worden voor een oefenwedstrijd.

Inmiddels weten we dat FC Groningen Strahinja Karisic graag wil aantrekken, en Kolbeinn Finnsson wellicht ook.

Statistieken combinatie SV Bedum - FC Groningen A1:

Scoreverloop:
12' 1-0 Soeratmin Venema
67' 2-0 Stijn Hekstra (A-junior die zijn debuut maakte)
78' 2-1 Gilbert Ilaria

Opstelling FC Groningen A1:
Wilpstra, De Leeuw (46' Van Duinen), Dadieh, Nieboer, Ter Arkel, Ilaria, Brandsma, Etten, Van der Tuin, Akoub, Zakir

Opstelling combinatie SV Bedum:
Van der Sluis; Van Haag, Roorda, Homan, Holsbeeke; Van der Mole, Setz, Oostmeijer; Venema, Van der Veen, Boelhouwer
Wissels: Laninga, Hekstra, Frankruiter, Bokdam, Bosker

Gerelateerde artikelen:

25-11-2014 Servische middenvelder Strahinja Karisic op proef bij FC Groningen
18-11-2014 Kolbeinn Finnsson (15), international van IJsland U17, op proef bij FC Groningen A1

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.