Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

265 gasten online

 
Wat er gebeurt met de miljoenenbedragen die de zgn. topclubs jaarlijks van de VriendenLoterij in de schoot geworpen krijgen is niet geheel duidelijk. Feit is dat clubs als Feyenoord en ajax met grote voorliefde vissen in de vijvers van de jeugdopleiding van zgn. kleinere clubs - loterijpaarlen voor de zwijnen derhalve. Vandaag is ons (zeker niet vanuit het roddelfront) ter ore gekomen dat enkele grotere clubs, waaronder ajax, belangstelling hebben voor Juninho Bacuna. Wij vermoedden al dat dit de achterliggende reden van FC Groningen was om Juninho een contract aan te bieden, en vandaag werd ons vermoeden bevestigd.

 

"FC Groningen weet niets van interesse van ajax; zaakwaarnemer onthoudt zich van commentaar"

Lees onderaan het artikel wat technisch manager Peter Jeltema en Juninho's zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin op woensdag 14 januari 2015 over de belangstelling van ajax voor Juninho Bacuna te melden hebben.

Op dinsdag 13 januari 2015 schreven wij al het volgende:

De 17-jarige Juninho Bacuna speelt op amateurbasis bij FC Groningen A1 en kan, zolang deze status duurt, in elke transfer window tegen slechts een schamele opleidingsvergoeding worden opgehaald. Wij hopen dat Juninho Bacuna snel zijn handtekening onder een contract met FC Groningen zet, en dat hij zich bovendien realiseert dat hij zich met name in Groningen heel goed kan ontwikkelen.

Juninho Bacuna vergezelde de eerste selectie van FC Groningen tijdens het trainingskamp in het Spaanse Oliva, en mag deze hele week met de hoofdmacht meetrainen. Niet uitgesloten is dat hij vrijdag bij de wedstrijdselectie zit als FC Groningen uitgerekend tegen ajax zal spelen.

Op 22 mei 2014 kwam Juninho Bacuna als beste B-junior van de Eredivisie van B-junioren uit de bus. De aanvaller van FC Groningen, de jongere broer van Leandro en Johnsen, prijkte bovenaan de door de KNVB gepubliceerde ranglijst. In ons artikel van die datum schreven wij het volgende over hem:

Juninho, wiens voornaam door een bij de geboorteaangifte gemaakt missertje als Juhnino in de boeken staat, is volgens insiders de meest talentvolle voetballer van de drie Bacuna-gebroeders. Hij is een tweedejaars B-junior (inmiddels eerstejaars A-junior, red.), geboren op 7 augustus 1997 en speelt sinds het seizoen 2008-2009 in de jeugdopleiding van FC Groningen. Juninho kwam toen als middenvelder over van GRC, maar wordt inmiddels onder de aanvallers gerangschikt. Hij maakte op 5 november 2013 zijn debuut in een officiële wedstrijd van FC Groningen A1, en zal komend seizoen deel gaan uitmaken van het vlaggenschip van de jeugdopleiding van FC Groningen. 

Juninho Bacuna heeft sinds 19 augustus 2013 de CiC Group als zaakwaarnemer, het bedrijf dat ook spelers als Leandro Bacuna en Virgil van Dijk onder zijn hoede neemt. De CiC Group maakte dit die dag met een publicatie bekend, en plaatste er de volgende foto bij:

Henk-Maarten Chin liet toen het volgende over zijn nieuwste jeugdige klant optekenen:

"Juninho is niet alleen een hele talentvolle speler, met scorend vermogen en veel dynamiek in zijn spel, maar hij is vooral ook gewoon een hele aardige en open jongen. En hoe langer ik dit werk doe, hoe belangrijker ik dat ga vinden. Ik ken Juninho doordat wij Leandro begeleiden natuurlijk al meer dan 6 jaar en ik zie er naar uit om hem nu ook als zaakwaarnemer te begeleiden. Wij gaan er alles aan doen om hem minstens net zo ver te laten komen als zijn grote broer."

 

"FC Groningen weet niets van interesse van ajax; zaakwaarnemer onthoudt zich van commentaar"


RTV Noord heeft op woensdag 14 januari 2015 met technisch manager Peter Jeltema en ook met Henk-Maarten Chin, de zaakwaarnemer van Juninho Bacuna, gesproken over de belangstelling van ajax voor Juninho. Jeltema zegt van niets te weten: "Geen enkele club, dus ook ajax niet, heeft zich bij ons gemeld voor Juninho Bacuna." Jeltema laat bovendien weten dat FC Groningen geen haast maakt om Bacuna een contract aan te bieden.

Henk-Maarten Chin onthoudt zich tegenover RTV Noord van ieder commentaar op vragen of ajax geïnteresseerd is en of er gesproken wordt over een contract bij FC Groningen.

De vraag is hoe netjes ajax het dit keer gaat spelen. Op vrijdag 21 maart 2014 liet Frank de Boer zich letterlijk als volgt uit over Keziah Veendorp van FC Groningen A1: "Haal hem maar op. We hebben al twee CV's, maar hij kost immers niks." Een schandalig arrogante mentaliteit!

Gerelateerde artikelen:

24-12-2014 A-junior Juninho Bacuna gaat mee op trainingskamp FC Groningen
22-05-2014 Juninho Bacuna (16) gekozen tot beste speler van Eredivisie van B-junioren
20-03-2014 "ajax en PSV volgen Keziah Veendorp; ajax wil Veendorp naar Amsterdam halen voordat hij bij FC Groningen contract tekent"

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.