Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

243 gasten online

 
FC Groningen A1 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd in het zgn. Hoog-gedeelte van de Eerste Divisie van het door Arjan van der Laan getrainde FC Utrecht A1 te winnen. Na 90 minuten stond er op Corpus den Hoorn een 1-2 uitslag op de borden. Namens de Groningers scoorde de van Schalke 04 overgekomen Ajdin Hrustic, die weer helemaal van zijn eerder opgelopen blessure is hersteld.
 

Marcel Middelbos was zaterdagmiddag langs de lijn te vinden en maakte het volgende verslag.

Op een zonnig Corpus den Hoorn trad het vlaggenschip van FC Groningen aan tegen dat van de Utrechter Voetbalacademie. Het begin was prima, hetgeen direct resulteerde in een schot van Pier Veldman op de paal, maar het was FC Utrecht A1 dat 8 minuten later de voorsprong pakte. Vervolgens werd in een zeer rommelige eerste helft aan beide zijden niet veel afgedwongen. De aanval van de FC werd veelal niet bereikt, en als deze al bereikt werd dan wisten de aanvallers niet wat te doen met de bal. Voordat er een pass gegeven wordt van de zijkanten zal er toch gekeken moeten worden of er ook iemand in de spits loopt, en waar überhaupt iemand loopt. Dit gebeurde niet of gewoon ronduit slecht.

Het duurde tot aan de 26e minuut voordat FC Groningen een kans kreeg. De Groningers kregen een vrije trap, toegekend door scheidsrechter Hofstee, na vastpakken van Willem Gootjes. Ajdin Hrustic wist de bal prachtig langs de muur te krullen, in de goal achter keeper Bob van der Hoek.  Toen vlak voor rust de bal van rechts kwam leek Dennis van Duinen de bal binnen te koppen, zeker volgens toeschouwer Karel Nieland, maar helaas ging de bal links van de paal.  Er werd gerust met een 1-1 tussenstand en gezien het spel was alles toen nog mogelijk, al kunnen we gerust stellen dat FC Utrecht tot op dat moment wat makkelijker voetbalde.

Na rust kwam FC Utrecht aanvankelijk wat scherper uit de startblokken, maar gedurende de wedstrijd nam de ploeg van Peter Hoekstra het over. Er werd een aantal kansen gecreëerd, maar de volledige voorhoede faalde (wederom) in het afmaken van de kansen. Compleet uit het niets kwam FC Utrecht A1 vervolgens op een 1-2 voorsprong. Een bal die gewoon het doelgebied uitgewerkt moest worden werd simpelweg binnengewerkt. Miscommunicatie leek hieraan ten grondslag te liggen, want zowel de verdedigers als keeper Kevin Wilpstra bleven staan waar ze stonden.

Verder dan een aantal speldenprikjes kwam FC Groningen vervolgens niet meer. Wel werd Niels Stenekes nog ingebracht. Niels kwam terug na  zo n beetje een half jaar blessureleed. Het was dan ook mooi hem weer mee te zien doen in een wedstrijd. Wie weet kan hij de rust langzamerhand weer terugbrengen op het middenveld.

Volgende week is er weer een thuiswedstrijd op Corpus den Hoorn, dan tegen Sparta Rotterdam, een mooi moment voor revanche op deze ronduit matige en slordige wedstrijd.

Statistieken van clubsite FC Groningen:

FC GRONINGEN A1 1-2 FC UTRECHT A1
0-1 (9.), 1-1 Ajdin Hrustic (26.), 1-2 (83.)

Opstelling FC Groningen A1:
Kevin Wilpstra, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Roland Baas, Willem Gootjes (69.Gerald Postma), Pier Veldman, Ajdin Hrustic, Stan Haanstra (69.Gijs Jasper), Yassine Zakir (83.Niels Stenekes), Kasper Oldenburger, Dennis van Duinen

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.