Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

432 gasten online

 
In de competitie waarin FC Groningen A1 momenteel uitkomt, de zgn. 'Eerste Divisie Hoog', heeft het vlaggenschip van de jeugdopleiding zaterdag prima zaken gedaan door op Corpus afgetekend met 5-1 te winnen van Sparta A1. De doelpunten werden gescoord door vijf verschillende jongens, te weten Kasper Oldenburger, Yassine Zakir, Gijs Jasper, Ajdin Hrustic en Pier Veldman.

Wedstrijdverslag van Marcel Middelbos:

FC Groningen A1 wist zaterdag, na in de twee voorgaande duels een teleurstellend resultaat geboekt te hebben, een verdiende 5-1 overwinning te boeken op Sparta Rotterdam A1. Waar het vlaggenschip van de Groninger jeugdopleiding haar overwicht in de eerste helft niet in een ruime voorsprong wist uit te drukken, daar gebeurde dat in de laatste 25 minuten van de wedstrijd wel.

In de eerste helft was het Kasper Oldenburger die FC Groningen op een 1-0 voorsprong zette na een prima uitgevoerde aanval. Een goed afstandsschot van Ajdin Hrustic had de 2-0 moeten betekenen, maar scheidsrechter Wimmers zag dit anders. De bal had het doelgebied volgens hem via de lat vóór de doellijn verlaten. Een aantal mensen was daarover zeker een andere mening toegedaan. Sparta Rotterdam zette vervolgens even aan en wist de stand vlak vóór rust naar 1-1 te tillen.

Gezien het overwicht en de vorige wedstrijd mocht er nog wel wat verwacht worden in de tweede helft, en zo geschiedde dan ook.  Een schot van afstand door wederom Ajdin Hrustic werd nog gekeerd door Michael Fabrie, de keeper van de Rotterdammers, maar Yassine Zakir wist de bal vervolgens wel in het doel te krijgen.

Sparta moest nu komen, wat resulteerde in meer ruimte voor de mannen van Peter Hoekstra voorin, die in de omschakeling prima gebruik maakten van de ruimte. Gijs Jasper wist hier snel van te profiteren en werkte de 3-1 achter de Rotterdamse doelman. Toen Ajdin Hrustic de bal daarna via buitenkant-rechts mooi geplaatst in de kruising werkte was de wedstrijd gespeeld: de 4-1 stond op het denkbeeldige scorebord (op de kunstgrasvelden zijn geen scoreborden aanwezig).

Doelman Kevin Wilpstra maakte vlak vóór tijd een overtreding in het strafschopgebied, waarna Sparta Rotterdam vanaf de strafschopstip het tweede doelpunt dacht te gaan maken. Kevin herstelde zijn fout echter en stopte de bal; uit de tegenaanval, in de omschakeling, wist ook Pier Veldman nog de doelman aan Rotterdamse zijde te verschalken en hij tekende voor de 5-1 eindstand. Vijf doelpuntenmakers in een achteraf toch vermakelijke wedstrijd.

Volgende week reizen de mannen af naar Den Bosch voor een wedstrijd tegen Brabant United. Gezien de kwaliteiten die het team van FC Groningen herbergt mogen ook hier drie punten verwacht worden. Een week later treden de Groningers op Corpus den Hoorn tegen het Limburgse elftal van Roda JC.

Statistieken FC Groningen A1 - Sparta Rotterdam A1:

FC GRONINGEN A1 5-1 SPARTA R'DAM A1

1-0 Kasper Oldenburger (23.), 1-1 (43.), 2-1 Yassine Zakir (67.), 3-1 Gijs Jasper (72.), 4-1 Ajdin Hrustic (74.), 5-1 Pier Veldman (86.)

Opstelling FC Groningen A1:
Kevin Wilpstra, Jim de Leeuw (67.Niels Ridderstap), Daro Faraj, Keziah Veendorp, Willem Gootjes (77.Niels Stenekes), Pier Veldman, Ajdin Hrustic, Dennis van Duinen, Gijs Jasper (82.Cedric Main), Yassine Zakir (77.Gerald Postma), Kasper Oldenburger

De huidige stand:

Fotoreportage FC Groningen A1 - Sparta Rotterdam A1 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.