Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

277 gasten online

 
In de Eerste Divisie Hoog voor A-junioren was het duel tussen koploper FC Groningen en de nummer twee ajax A2 op voorhand een topper, maar in werkelijkheid was het een onvervalst potje kat tegen muis. De equipe van Peter Hoekstra speelde de door Gery Vink getrainde gasten, die het niet nodig vonden meer dan één wisselspeler mee te nemen naar Corpus, volledig aan gort; de bezoekers mochten de handen uiteindelijk stijf dichtknijpen dat de score niet verder opliep dan 7-0. De doelpunten werden gescoord door Kasper Oldenburger (2x), Pier Veldman (2x), Daro Faraj, Ajdin Hrustic en Cedric Main.

Wedstrijdverslag van Marcel Middelbos:

FC Groningen verslaat Ajax A2 op belachelijk eenvoudige wijze

Zaterdagmiddag speelde FC Groningen A1 als koploper in de Eerste Divisie Hoog tegen Ajax A2. Waar een moeilijke wedstrijd verwacht werd tegen de nummer twee in de ranglijst bleek niets minder waar te zijn. De Amsterdammers, die òf met veel blessures te maken hadden òf de wedstrijd wel echt licht opvatten, kwamen met maar liefst 12 spelers naar Corpus den Hoorn. Waar de wedstrijd in Amsterdam nog in een spannende 3-3 eindigde, was het zaterdag een simpele en lachwekkende vertoning met een 7-0 overwinning voor de mannen van trainer Peter Hoekstra. Aan deze overwinning mogen dan ook geen conclusies worden verbonden, al was het vlaggenschip van de Groninger jeugdopleiding zeer effectief, zeker de eerste helft.

De eerste twee minuten kon Ajax A2  nog laten zien waarom zij om de koppositie meestreden in deze klasse, maar de eerste de beste aanval van Groninger zijde betekende al de 1-0 voor FC Groningen A1. Vanaf dat moment was het de gehele wedstrijd zo’n beetje eenrichtingsverkeer richting het doel van de Amsterdammers. Af en toe kwamen zij er nog uit tot de middellijn, maar de problemen werden opgelost door de sterk acterende FC Groningen verdediging. Na de 1-0 van Kasper Oldenburger waren het Pier Veldman (2x), Daro Faraj en wederom Kasper Oldenburger die FC Groningen A1 halverwege al op een 5-0 voorsprong hadden gezet.

In de tweede helft veranderde er niets aan het eenzijdige spelbeeld. Trainer Peter Hoekstra bracht een aantal wissels in het veld. Het enige dat het Groninger elftal verweten kan worden is dat de einduitslag niet veel dikker uitgevallen is. Een uitslag in de dubbele cijfers behoorde zeker tot de mogelijkheden. In de tweede helft waren het alleen Ajdin Hrustic en Cedric Main die nog wisten te scoren ((beide doelpunten waren dus van Beiler makelij). Zodoende werd de uitslag uiteindelijk 'slechts'  7-0.

Door deze uitslag heeft FC Groningen A1 de koppositie alleen maar verder verstevigd, zoals blijkt uit onderstaande stand:

Komend weekend de uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam A1 en over twee weken de thuiswedstrijd tegen Brabant United. Het kampioenschap voor de Groninger A1 komt in deze klasse snel dichterbij!

Opstelling FC Groningen A1:
Heidekamp, De Leeuw, Faraj, Baas, Stenekes, Veldman (Main), Postma, Jasper, Hrustic, Oldenburger, Van Duinen
Bank: Ridderstap, Etten, Karim, Wilpstra, Main, Spijodic, Nieboer

Opstelling ajax A2:
Meendering, Bergsma, Sidoel, Sandler, Bakboord, Benninga, Clement, Efmorfidis, Karlsson, Visser, De Wit
Bank: Bulut

Scoreverloop:
3' 1-0 Kasper Oldenburger
10' 2-0 Pier Veldman
18' 3-0 Daro Faraj
28' 4-0 Pier Veldman
45' 5-0 Kasper Oldenburger
48' 6-0 Ajdin Hrustic
90' 7-0 Cedric Main

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.