Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

302 gasten online

 
In de Eerste Divisie Hoog van de competitie voor A-junioren kwam koploper FC Groningen A1 zaterdag op Corpus in actie tegen de nummer laatst, Brabant United A1, dat na 13 speelrondes pas op één overwinning stond. De door Peter Hoekstra getrainde thuisploeg versloeg de combinatie van FC Den Bosch en RKC Waalwijk met 3-1, en verstevigde hierdoor de koppositie, aangezien ajax A2, tot zaterdag de naaste achtervolger, in het stof beet tegen Roda JC A1. Met nog vier wedstrijden te spelen is de voorsprong van de Groningers vijf punten op FC Utrecht A1. Namens FC Groningen A1 scoorden Gijs Jasper (2x) en Ajdin Hrustic.

Verslag van Marcel Middelbos:

Zaterdagmiddag speelde FC Groningen A1 ook nog een wedstrijd. Waar iedereen al in de ban leek van de wedstrijd van het jaar voor FC Groningen tegen PEC, daar moesten de mannen van Peter Hoekstra gewoon aantreden tegen Brabant United A1.

Het was aan het vlaggenschip van de A1 om volop in de race te blijven voor het kampioenschap in de Eerste Divisie Hoog. De voorsprong die de mannen hebben ten opzichte van de directe concurrentie kon behouden blijven, zo niet uitgebouwd worden.

In een zo sterk mogelijke opstelling betraden de mannen van A1 het veld. Zo tegen het eind van de competitie is er toch een aantal blessures ontstaan. Niels Stenekes, Pier Veldman en Willem Gootjes ontbraken zodoende op het wedstrijdformulier. In de eerste minuten leek Brabant United FC Groningen A1 nog enigszins bij te kunnen houden, maar gedurende de wedstrijd was het FC Groningen A1 dat de wedstrijd steeds verder naar zich toe trok. Zeker nadat Gijs Jasper de mannen op een 1-0 voorsprong zette, was het wachten op de uitbouw van de score. Toch was het Brabant United dat vlak voor rust terug kwam tot 1-1. Dat Gijs Jasper onze FC één minuut later weer op voorsprong bracht, maakte dat er met een gerust hart koffie gedronken kon gaan worden met een ruststand van 2-1. Gijs Jasper ontwikkelt zich steeds meer tot een uitstekende spits. Hij weet de goal makkelijk te vinden, anticipeert goed op de ballen die hij krijgt uit soms prachtig uitgevoerde aanvallen.

In de rust zal er het nodige gezegd zijn, want in de tweede helft kwamen de mannen uit Brabant er niet meer aan te pas. We waren nog maar drie minuten in de tweede helft onderweg als Ajdin Hrustic FC Groningen A1 middels een prachtige goal op 3-1 bracht. Het wachten was vervolgens op meer goals. Dat deze vervolgens niet vallen had misschien te maken met het concentratieverlies, de vele wissels die plaatsvonden, of dat men al met de gedachten bij de wedstrijd van zondag was. Het maakte uiteindelijk geen verschil meer. FC Groningen wist de wedstrijd eenvoudig te winnen.

Door het verlies van Ajax A2 is FC Utrecht A1 op dit moment de voornaamste concurrent, op vijf punten achterstand. Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt het kampioenschap de mannen van de FC niet meer te gunnen ontgaan. Komende week zaterdag volgt echter de lastige uitwedstrijd bij Roda JC A1 in Kerkrade. Weten de mannen van Hoekstra deze winnend af te sluiten, dan kan zomaar de daaropvolgende donderdag het kampioenschap gepakt gaan worden in de thuiswedstrijd tegen Willem II A1. Succes mannen!

Opstelling FC Groningen A1:
Erwin Heidekamp, Mohammed A Karim, Keziah Veendorp, Roland Baas, Yassine Zakir, Cedric Main, Ajdin Hrustic, Gijs Jasper, Rutger Etten, Kasper Oldenburger, Dennis van Duinen
Bank: Kevin Wilpstra, Youri Ter Arkel, Twan Nieboer, Daro Faraj, Ozan Kökcü, Sadik Spijodic

De huidige stand:

Fotoreportage FC Groningen A1 - Brabant United A1 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.