Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

309 gasten online

 
FC Groningen A1, dat in de nieuwe samenstelling nog geen twee weken in training is, speelde vanmiddag op de Esserberg een oefenwedstrijd tegen Be Quick 1887 A1. Na een ruststand van 1-0 in het voordeel van de Good Old eindigde het duel uiteindelijk in 1-1. Het doelpunt van het team van trainer Peter Hoekstra en zijn assistent Paul Matthijs werd gescoord door Mehmet Gencer, die afgelopen seizoen nog in B1 speelde en daarvoor voor R.K.V.V. DEM uit Beverwijk.Aan het verslag hebben we een fotoreportage en de opstelling van FC Groningen A1 toegevoegd.

Aan de kant van FC Groningen A1 speelde de IJslandse proefspeler Sveinn Aron Gudjohnsen, zoon van Eidur Gudjohnsen, de volle 90 minuten mee. Hij heeft een groot deel van zijn jeugdopleiding in de verdediging gespeeld, maar werd vanmiddag in de punt van de aanval geposteerd. Na een goed begin, waarin hij opviel met een aantal goede kaatsacties, viel hij terug. In de tweede helft miste hij bij een 1-0 stand voor Be Quick 1887 een strafschop.


Sveinn Aron Gudjohnsen verlaat het veld

Wél positief viel ons Joey Salden op. De van HFC EDO uit Haarlem overgekomen linksbenige buitenspeler speelde de tweede helft, en vestigde de aandacht op zich met een aantal fraaie passeeracties en vlammende schoten. Hij was wat ons betreft de man of the match.


Joey Salden

Punt van zorg vormde de defensie, en dan met name het centrale gedeelte hiervan. De aanvallers van Be Quick konden een aantal malen veel te gemakkelijk door de linies van FC Groningen A1 snijden en werden vervolgens door de centrale verdedigers niet meedogenloos genoeg aangepakt.

FC Groningen A1 was vanmiddag overigens niet compleet. Een aantal jongens trainde op Corpus den Hoorn.

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding traint volgende week nog twee keer, en gaat dan op zomerreces. Er staat de mannen ongetwijfeld een zwaar seizoen te wachten. Diverse spelers maakten de overstap van FC Groningen B1 naar A1. Zij zullen ongetwijfeld aan het hogere niveau moeten wennen. FC Groningen B1 speelde nl. slechts in de Eerste Divisie Laag, waarin het overigens wel als eerste eindigde.

Opstelling FC Groningen A1:
1 Erwin Heidekamp (46' Jan Hoekstra), 2 Niels Ridderstap (46' Tim Riksman), 3 Mohammed Abdoel Karim, 4 Youri ter Arkel (46' Luuk Kuipers), 5 Dennis van Duinen, 6 Daniel Bouman, 7 Matthijs Hardijk (46' Dennis Molema), 8 Gerald Postma (46' Mehmet Gencer), 9 Sveinn Gudjohnsen, 10 Yassine Zakir, 11 Ozan Kokcu (46' Joey Salden)

De eerste foto's:

Fotoreportage Be Quick 1887 A1 - FC Groningen A1 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.