Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

317 gasten online

FC Groningen kaapt jeugdig talent voor de neus van Stoke City weg

FC Groningen is erin geslaagd een groot talent aan de jeugdopleiding toe te voegen. Het gaat om Desevio Payne, een tweede jaars B-junior die nu nog uitkomt voor het Amsterdamse A.V.V. Zeeburgia B1 en in Hoofddorp woont. Desevio, 16 jaar jong, kon na een succesvolle stage bij het Engelse Stoke City een driejarig jeugdcontract bij de Engelse club tekenen, maar de rechtsback kiest voor een avontuur bij de Trots van het Noorden.

 

Hij zal komend seizoen spelen in het door Paul Raveneau getrainde FC Groningen/Cambuur A1.

 

Desevio Payne heeft vijf seizoenen voor HFC Haarlem gespeeld en omdat deze club failliet ging kwam hij via R.K.S.V Pancratius B1 bij A.V.V. Zeeburgia B1 terecht. Hij heeft in februari in 2011 al stage gelopen bij Ajax. Begin november 2011 mocht Desevio een vierdaagse stage doorbrengen bij de Britse club. Alles was voor de heren geregeld: "We zijn vier dagen in Engeland geweest en het was top. Alles was geregeld, we hoefden alleen onze voetbalschoenen en scheenbeschermers mee te nemen." Er moest veel getraind worden, en er werden tijdens de stage ook twee wedstrijden gespeeld. Beide potjes werden winnend afgesloten door de stagiaires.

 

De stage werd voor Desevio een groot succes: hij mocht een driejarig contract tekenen bij Stoke (een club waarvan het eerste elftal momenteel 14e staat in de Premier League), overigens net als Donny Kool, een keeper van sv Hoofddorp.

 

Het contract werd niet meteen getekend. Nadien is Desevio nog een keer met zijn ouders teruggekeerd naar Stoke om te kijken hoe hun eventuele nieuwe leven eruit zou zien.

 

Het Parool schreef op zaterdag 3 december 2011 een interessant stuk over deze talentvolle rechter verdediger. Het is hier te lezen, maar we plaatsen het artikel hier ook even:

 

 

Welkom in Groningen, Desevio!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.