Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

221 gasten online

FC Groningen A1 versterkt zich met keeper Devlin van den Bosch van AZ

Paul Raveneau, de trainer van FC Groningen A1 die komend seizoen stage loopt bij SC Cambuur, zag zijn beide keepers vertrekken. Stefan van der Lei schuift door naar Jong FC Groningen en Robert Smid, net als Van der Lei een tweedejaars A-junior, moet de jeugdopleiding verlaten. In beide vacatures is echter alweer voorzien. Wieger Sietsma maakt de overstap van kampioenselftal FC Groningen B1 naar A1, en vandaag bericht Wim Masker in de Groninger Gezinsbode dat Devlin van den Bosch de jeugdopleiding van AZ verruilt voor die van FC Groningen. Devlin, net als Wieger Sietsma 16 lentes jong, speelt nu nog bij AZ B1, dat officieel als AZ Onder 17 door het leven gaat, en werd op 7 september 1995 in Den Helder geboren.

 

Hij speelde in zijn jongere jeugd voor FC Den Helder en Hollandia, en speelt sinds het seizoen 2009-2010 voor AZ. In Alkmaar begon hij in AZ C1 en werd in zijn eerste jaar meteen kampioen. Na nog een jaartje C1 schoof hij dit seizoen door naar B1, waar hij met AZ in de Eredivisie keurig in de middenmoot is geëindigd. Komend seizoen zal hij in het groen-wit van FC Groningen te bewonderen zijn. Welkom, Devlin!

Paul Raveneau heeft zijn selectie nu praktisch rond. Er staan inmiddels 21 spelers tot zijn beschikking; het wachten is nu nog op het definitief rondmaken van de beide buitenlandse versterkingen, Allen Bossman en Christian Rodriguez.

 

De volgende 21 spelers zijn komend seizoen zeker van een plekje in de selectie van FC Groningen A1:

 

Eerstejaars van FC Groningen A1 die tweedejaars worden (9):

Noureddine Boutzamar, Tigran Gazarjan, Ifeayi Gorissen, Arjen Hagenauw, Hans Hateboer, Ron Janzen, Marciano van Leyenhorst, Kevin Mennega, Burak Saban

 

Tweedejaars van FC Groningen B1 die eerstejaars A1 worden (7):

Firosan Ademi, Glenn Bijl, Tolgahan Cicek, Thijs Gerlofs, Aleksandar Jankovic, Erwin Niezemuller, Wieger Sietsma

 

Tweedejaars spelers van 'externe B1' elftallen die eerstejaars A1 worden (5):

Liban Abdulahi (Zeeburgia), Jafar Arias (AGOVV), Devlin van den Bosch (AZ), Joost Hommenga (Zeeburgia), Desevio Payne (Zeeburgia)

 

De volgende spelers van het huidige FC Groningen A1 verlaten de opleiding:

 

Ardavazd Gazarjan, Robert Smid, Gustavo van der Veen (tweedejaars); Brian Inge, Marnick Ottens, Tim Posthuma (eerstejaars)

 

Wim Masker citeert in de Gezinsbode Peter Jeltema, Hoofd Opleidingen van FC Groningen. Jeltema sprak een paar jaar geleden de hoop uit dat FC Groningen haar jeugdteams voortaan met louter noordelingen op niveau zou kunnen houden. De club breidde daartoe de scouting uit naar Friesland en naar Duitsland, aldus Masker. Volgend seizoen speelt er echter maar één Cambuur-talent in A1 en zit er in de opleiding nog maar één Duitser. Jeltema: "Wat de Duitsers betreft, hun schoolsysteem is afwijkend van het onze. Na de onder 14 jaar kunnen ze daardoor lang niet aan alle trainingen deelnemen. Komend seizoen nemen we een proef met een Duitse speler van onze C1, de ploeg onder 15 jaar. Eind volgend seizoen gaan we dat evalueren. Dat geldt ook voor onze samenwerking met Cambuur die straks aan zijn derde jaar begint." (Het derde jaar is vermoedelijk tevens het laatste jaar, aangezien SC Cambuur de stekker uit de samenwerking met FC Groningen wil trekken, zo schreven wij op 28 april jl. in dit artikel - red.)

 

Peter Jeltema is al sinds het begin van seizoen 2000-2001 Hoofd Opleidingen van FC Groningen. Hij maakte de overstap van GRC Groningen C1, waar hij trainer was, naar de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden, zo meldde FC Groningen op 29 april 2000 in dit belegen artikel. In die tijd, 12 jaar geleden alweer, speelde ook het volgende, zo is in hetzelfde stuk te lezen: "FC Groningen is ook in gesprek met Henk Veldmate, voor de functie van Hoofd Technische Zaken."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.