Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

416 gasten online

Voor Jong FC Groningen stond vanavond op de laatste speelronde van het eerste gedeelte van de competitie een extreem belangrijk duel op het programma. Inzet van dit eerste deel was kwalificatie bij de eerste twee plaatsen, die recht geeft op doorstroming naar de kampioenschapscompetitie. Het team van Casper Goedkoop stond voorafgaande aan het duel op een derde plaats, en trad vanavond tegen Jong sc Heerenveen aan, dat één plaats hoger stond en één punt meer verzamelde.

De kraker werd in het stadion van de Friese dorpelingen gespeeld. Slechts bij een overwinning was de felbegeerde kwalificatie voor de Groningers een feit; de Pompeblêdden hadden aan een gelijkspel genoeg.

Door de nederlaag eindigt Jong FC Groningen in Divisie B als derde en zal met de nummers drie en vier uit de andere divisies verder spelen. Dit zijn:

Divisie A: Jong FC Utrecht en Jong Heracles Almelo
Divisie B: Jong FC Groningen en Jong PEC Zwolle
Divisie C: Jong ADO Den Haag en Jong FC Dordrecht
Divisie D: Jong FC Volendam en Jong De Graafschap

Scoreverloop:

EERSTE HELFT:
14' 1-0 Huser

TWEEDE HELFT:
48' 2-0 Tarik Kada
50' 2-1 Jafar Arias
58' 2-2 Jafar Arias
90+5' 3-2 Michael Chacon

Opstelling Jong FC Groningen:
Sietsma, Bijl, Payne, Slijngard, Burnet (46' Janzen), Saban (aanvoerder) (38' Hagenauw 63' Denkovski), Meleg, Bakker, Arias,Stebecki, Mahi
Bankbezetting: Heidekamp, Janzen, Veendorp, Gootjes, Denkovski, Hagenauw

Opstelling Jong sc Heerenveen:
De Fockert, Schmidt, Streutker, Warmolts (aanvoerder), Raitala, Chacon, Kada (90' Schoop), Huizing, Dalgaard (60' Van Amersfoort), Huser, Varga (86' Gudmundsson)
Bankbezetting: Bikel, Amin, St. Juste, Schoop, Gudmundsson, Van Amersfoort

Kort verslag eerste helft:
De thuisploeg was in de eerste 25 minuten van het duel, dat bespottelijk genoeg vooraf werd gegaan door het Friese volkslied, de betere; in het vervolg ging het gelijk op. Pascal Huser opende al in de vierde minuut de score, maar Mimoun Mahi had de bezoekers na 12 seconden (!) op voorsprong kunnen schieten. Zijn schot scheerde net over de kruising. Kort vóór rust kreeg Erik Bakker een dot van een kans, maar de bal ging er niet in.

Kort verslag tweede helft:
In de rust bleef Lorenzo Burnet (ongetwijfeld conform vooraf gemaakte afspraken) achter in de kleedkamers; Ron Janzen, door FC Groningen aan SC Cambuur verhuurd, verving hem. Het duurde niet lang of de 2-0 stond op de borden, maar Jafar Arias scoorde vervolgens twee keer en bracht de spanning helemaal terug. Jong FC Groningen was vervolgens de bovenliggende partij en had in de persoon van Sebastian Steblecki moeten scoren, maar het was Heerenveen dat de pot in de blessuretijd besliste. Een grote domper voor Jong FC Groningen, dat een oninteressant en verre van uitdagend vervolg van de competitie tegemoet gaat.

Nog een domper: Arjen Hagenauw ging met een hamstringblessure naar de kant, net in een periode waarin hij eindelijk fit leek.

Eerder vandaag schreven we al het volgende:
Afgaande op de training van maandagochtend zullen in Heerenveen namens SC Cambuur Erik Bakker, Dejan Meleg, Donovan Slijngard en Sebastian Steblecki meespelen. Het moge duidelijk zijn - voor de thuisploeg komt de storm vanavond zowel uit het westen als tegelijkertijd ook uit het oosten, een meteorologisch fenomeen.

Edit: naast bovenstaande vier spelers van SC Cambuur is ook Ron Janzen vanavond van de partij, zo bericht FC Groningen op de clubsite. Van het eerste elftal van FC Groningen steken Lorenzo Burnet en Mimoun Mahi de grens over.

De volgende ploegen hebben zich tot nu toe geplaatst voor de kampioenschapscompetitie:
Poule A: Vitesse en AZ
Poule B: Almere City FC
Poule C: Feyenoord/Excelsior en VVV/Helmond Sport
Poule D: Sparta Rotterdam; hierbij komt nog Willem II of FC Volendam

 De huidige stand in Divisie B:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.