Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

233 gasten online

Jong FC Groningen maakt gehakt van de Friezen, Luciano bewijst zijn kunnen: 0-4!

Jong FC Groningen speelde vanavond de weliswaar voor de stand onbelangrijke, doch altijd beladen derby tegen Jong SC Heerenveen/Emmen. De mannen van trainer Erwin van de Looi wonnen de heenwedstrijd in Groningen al met 3-1 en lieten ook vanavond geen spaan heel van de Friezen, na 90 minuten stond er een keurige 0-4 op het scorebord.

De jonge garde van de FC gaf het goede voorbeeld voor de spelers van het eerste elftal. Met een goede instelling werd het combinatieteam van Heerenveen/Emmen, ondanks dat er niets meer op het spel stond, makkelijk aan de kant gezet.

 

De doelpunten voor FC Groningen vielen laat in de eerste helft (41' Kluin), vlak na rust (46' Olijve) en tegen het einde van de wedstrijd (83' De Rijp en 88' Pomstra uit een penalty). Bij FC Groningen speelde keeper Luciano de hele wedstrijd. Ondanks de overvloedig aanwezige routine bij de Friezen, zij speelden met Dingsdag, Smárason, Papadopulos, Assaidi en Gerry Koning in de basis, lukte het Heerenveen niet om tot scoren te komen. Sterker nog, Jong FC Groningen domineerde vrijwel de gehele wedstrijd, die in het Univé stadion in Emmen werd gespeeld. Aan de kant van de Groningers deden alleen Luciano en Serhat Koç van het eerste elftal mee.

 

Frisian Pride berichtte o.a. als volgt over de eenzijdige pot:

 

Het beloftenelftal heeft gisteravond met maar liefst 0-4 verloren van FC Groningen. De Groningers speelden overigens met maar één speler uit het eerste elftal. Bij Heerenveen deden onder andere Koning, Dingsdag, Smarason Papadopulos en Assaidi in de basis. "We zijn op discipline en agressiviteit afgetroefd en hebben terecht verloren van een beter Groningen", aldus Jansen. De elf namen waarmee Jong Heerenveen/ Emmen de wedstrijd begon, hadden nog niet eerder met elkaar gespeeld dit seizoen. "Dat was lastig. Maar wanneer ik kijk naar de namen die op papier staan, had ik meer van verwacht. We kwamen onze afspraken op het veld niet na", aldus de trainer.

 

De Trots van het Noorden is FC Twente en Feyenoord op de ranglijst gepasserd en staat nu op een keurige zesde plaats in de beloften eredivisie. Jong FC Groningen speelt op maandag 26 april zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen op Corpus den Hoorn tegen koploper Sparta.

 

De opstelling van Jong FC Groningen: Luciano - Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar - Dijkstra, Post, Olijve (74' Krohne), Menting (62'Pomstra) - Kluin, Koç (80' De Rijp)

 

De opstelling van Jong SC Heerenveen/Emmen: Bangma - Koning, De Groot, Dingsdag, Stolte -  De Vries, Smárason, Narsingh - Papadopulos (64'Pedro), Fazli (83'Akouili), Assaidi

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.