Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Jafar Arias werd op 16 juni 1995 geboren en is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Groningen. Hij kwam medio 2012 over van AGOVV B1; FC Groningen acteerde net iets alerter dan Vitesse dat de sterke aanvaller ook graag had ingelijfd. Hij woont in Beilen waar hij bij zijn gastouders, Marcel Middelbos en zijn vrouw Regina, niets tekort komt. Vorige week debuteerde hij in het eerste elftal van FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen PSV, en ook afgelopen zondag zat hij bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

Dit smaakt naar meer, zoals blijkt uit onderstaand interview dat Marcel Middelbos hem tijdens een hapje eten heeft afgenomen. Het bevalt hem heel goed bij FC Groningen; als het aan hem ligt blijft hij de club wellicht nog lang trouw!

Een hapje eten met ... Jafar Arias

Gisteren zat Jafar Arias in Enschede op de bank bij FC Groningens uitwedstrijd tegen FC Twente. Vorige week zondag maakte hij zijn debuut in de selectie bij het eerste elftal in de thuiswedstrijd tegen PSV. Als supporter van FC Groningen is het leuk te zien als er een jeugdspeler van FC Groningen doorbreekt; hoe leuk is het dan wel niet als ouder of, in mijn eigen geval, als gastouder van zo’n jongen.

Ouders zien hoe hun zoon, na jaren investeren in zichzelf, het doel bereikt waar hij al die tijd naartoe leefde. Doorbreken in een stadion. Emoties komen vrij, moeilijke momenten komen boven, maar ook de mooie momenten die al plaatsgevonden hebben tijdens zijn opleiding. Een traantje wegpinken, als je dan ziet hoe hij , in dit geval, het shirtje met nummer 39 aantrekt. Hij staat naast de trainer, krijgt zijn laatste instructies en dan is het zover. Het applaus klinkt en hij rent het veld in. Het eerste balcontact is goed en je weet ... dan gaat het voor de rest ook oké vanmiddag.

Met z’n allen leefde je hier vandaag naartoe, vrienden die meegekomen zijn, gastouders die ook vol trots op de tribune en voor de televisie zitten. De trots en blijdschap straalt van ieders gezicht af. Hoe mooi...

Voor mijzelf is het dan ook erg bijzonder. Hoe ga je een interview met iemand doen die je eigenlijk al een hele tijd kent, met wie je dagelijks aan tafel zit, het huis deelt, de moeilijke momenten deelt, goede gesprekken al hebt gevoerd... Hieronder het resultaat.

Onder het genot van een etentje met onze andere twee huisgenoten, Cedric Main en Ajdin Hrustic bij het Eetpark in Beilen, hadden we de tijd om een aantal vragen te stellen aan Jafar Arias.

Jafar, ten eerste nogmaals gefeliciteerd met je debuut in het eerste. Hoe heb je je debuut ervaren?
"Geweldig om mee te maken natuurlijk. Pas vanaf het moment dat ik het stadion in kwam, kwamen de zenuwen pas echt... Gedurende de wedstrijd kijk je gewoon hoe de wedstrijd verloopt; als je dan op een gegeven ogenblik te horen krijgt dat je mag gaan warmlopen, dan weet je... de kans bestaat dat ik er nu in kom. Een heerlijk gevoel in zo’n vol stadion. Dat dit tegen PSV was, de koploper in de Eredivisie, gaf het misschien nog wel wat extra's. Als je dan geroepen wordt door Dick Lukkien, ja    op dat moment kun je maar één ding gaan doen. Je best doen en er direct het beste van maken."

Hoe ging het vond jezelf?
"Ja, ging wel lekker! Het is gelijk nog een tandje bijschakelen, nog net iets sneller en steviger ten opzichte van de beloftencompetitie, maar wel lekker hoor! Heb zo goed en zo kwaad mogelijk gedaan wat ik doen moest. Dit ging naar behoren, nu is het gewoon doorgaan, nog meer leren en minuten pakken."

Wat gebeurde er allemaal nadat je je debuut had gemaakt?
"Ja, de social media werden gek. Zoveel felicitaties, van vrienden, familie maar ook van, voor mijzelf, compleet onbekenden. Je vraagt je af hoe sommige mensen wel niet aan je nummer komen. Leuk hoor, dat zeker wel. Heb iedereen zoveel mogelijk proberen te antwoorden en heb genoten van de positieve reacties. Maar de dag erna is het gewoon weer ‘back to business’ en dat is wel weer lekker.

Het moment dat je dan het spelershome inloopt, en je ouders ziet nadat je je debuut hebt gemaakt, dat is wel een ‘slikmomentje’ hoor! Maar zo trots... Ik ben die mensen heel veel dank verschuldigd. Dan is het een heerlijk gevoel dat je het ook gewoon redt uiteindelijk! In ieder geval tot zover. Ik heb nog genoeg stappen te maken.

Nu woon je in een gastgezin Jafar, hoe bevalt dat? Wil je niet liever op jezelf?
"Dit is het tweede gastgezin waar ik woon. Ik ben zowel jullie Marcel en Regina, als de familie De Vries, natuurlijk dankbaar voor wat ze voor mij betekend hebben. Het is me zeker goed bevallen en bevalt me eigenlijk nog steeds wel. Tenslotte, als er wat is, kan ik bij jullie aankloppen. Ik weet dat jullie er altijd zullen zijn voor me, al zal ik komend seizoen waarschijnlijk wel op mezelf gaan wonen. Ook daar word ik zelfstandig van, maar net als bij het voetbal heb ik ook op dat gebied nog wel een paar dingen te leren."

Dit is je hoogtepunt tot nu toe neem ik aan. Heb je ook dieptepunten gekend in je carrière tot nu toe?
"Ja, mijn debuut is natuurlijk het hoogtepunt tot nu toe... Het dieptepunt niet zozeer qua carrière, maar tot nu toe wel wat het voetbal betreft, is toch wel begin dit jaar geweest. Het moment waarop we te horen kregen dat Reinier de Groene overleden was. (28 april) Reinier was een huisgenoot, teamgenoot en vriend van ons. (ons = Liban Abdulahi en mijzelf - red.) Die hele week, vanaf het bewuste telefoontje dat het waar was, tot aan de begrafenis was zo raar. Je krijgt dingen van zo dichtbij mee en we kenden hem natuurlijk heel goed en van zo nabij. Ten eerste de schrik, maar het verdriet wat we daar allemaal om gevoeld hebben was heel heftig. Gelukkig kon ik, wanneer ik dat wilde, wel mijn verhaal kwijt, zowel op de club als ook zeker thuis."

Hoe zie jij je toekomst verder, Jafar?
"Ik wil mezelf eerst tot basisspeler maken in het eerste elftal bij FC Groningen; verder wil ik voorlopig niet kijken. Stap voor stap. Als ik eenmaal basisspeler ben, zie ik wel wat zich aandient. Misschien blijf ik hier gewoon wel heel lang spelen. Want tot nu toe bevalt het me heel goed."


Cedric Main, Jafar Arias en Ajdin Hrustic


Jafar, thuis in Beilen, en Marcels nichtje Suzanne

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.