Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

84 gasten online

De beloften van FC Groningen zijn er in de eerste fase van het seizoen niet in geslaagd om zich voor de kampioenscompetitie te kwalificeren. Weliswaar werden alle thuisduels gewonnen, maar hier tegenover staat een treurige score van nul punten die buitenshuis werden vergaard.

In acht wedstrijden wist de ploeg 19 doelpunten te scoren. Jafar Arias nam hiervan zes voor zijn rekening, eentje meer dan Arjen Hagenauw. Het bleek onvoldoende om bij de eerste twee plaatsen te eindeigen. Hierdoor speelt Jong FC Groningen in het vervolg van het seizoen tegen relatief zwakke broeders. Vanavond was Jong FC Volendam op Corpus de eerste tegenstander.

Grote man aan de kant van Jong FC Groningen was Juninho Bacuna, die in de tweede helft een 0-2 ruststand met een zuivere hattrick omboog in een 3-2 eindstand. Juninho Bacuna werd geboren op 7 augustus 1997, is dus pas 17 jaar en nog een eerstejaars A-junior.

Scoreverloop:

EERSTE HELFT:
8' 0-1 Bert Steltenpool
30' 0-2 Guyon Philips (volgens de KNVB Kevin van Kippersluis)

TWEEDE HELFT:
48' 1-2 Juninho Bacuna
49' 2-2 Juninho Bacuna
(assist Glenn Bijl)
80' 3-2 Juninho Bacuna (rebound na schot Dino Islamovic)

Opstelling Jong FC Groningen:
Zeinstra; Pereira, Schootstra, Payne, Burnet (46' Bijl); Denkovski, Saban (aanvoerder), Lindgren, Bacuna (A1) (83' Oldenburger (A1)); Meleg, Bos (46' Islamovic)
Bank: Sietsma, Islamovic, Bijl, Oldenburger (A1), Boutzamar, Faraj (A1)

Opstelling Jong FC Volendam:
Timmermans, Denzel Prijor, Esseboom, El Hamdi (aanvoerder), Wilffert, Wattamaleo, Van Son (71' Groen), Van Kippersluis, Steltenpool, Philips (75' Tol), Genridge Prijor (84' Prijor)
Bank: Keizer, Groen, Tol, Van Stappershoef, Mertens

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

De selectie van Jong FC Groningen wordt vanavond aangevuld met de volgende spelers (bron):
FC Groningen 1: Rasmus Lindgren, Lorenzo Burnet, Henk Bos, Dino Islamovic
SC Cambuur: Harm Zeinstra, Marlon Pereira, Berend Schootstra, Dejan Meleg
FC Groningen A1: Kasper Oldenburger, Juninho Bacuna, Daro Faraj

Vorig seizoen speelden beide ploegen twee keer tegen elkaar, en beide malen wisten de Groningers te zegevieren. 

Ook volgend seizoen spelen de beloften nog in het belabberde competitiegedrocht van dit seizoen. In het seizoen daarna, als de zgn. voetbalpyramide wordt ingevoerd, zal Jong FC Groningen met een volwaardig, eigen team in een nog nader te bepalen divisie worden ingedeeld. Bepalend hiervoor zal o.a. het presteren in het komende seizoen zijn. Het dan opnieuw verliezen van alle uitwedstrijden zal niet bijdragen aan de gewenste hoge plaatsing van Jong FC Groningen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.