Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

150 gasten online

Dick Lukkien mogelijk opvolger Erwin van de Looi als trainer beloften FC
UPDATE dinsdag 11 mei 2010: Lukkien komende twee seizoenen trainer Jong FC Groningen

Dick Lukkien, de huidige assistent van Veendam-trainer Joop Gall, is één van de kandidaten om komend seizoen Erwin van de Looi op te volgen als trainer van Jong FC Groningen. Zowel het Dagblad van het Noorden (papieren tabloid-editie) als RTV Noord melden dit. De positie van hoofdtrainer van de beloften is vanaf komend seizoen vacant omdat de huidige coach van Jong FC, Erwin van de Looi, wordt doorgeschoven naar de 1e selectie waar hij de assistent van Pieter Huistra zal worden.

 

UPDATE dinsdag 11 mei 2010:
R
TV Noord heeft zojuist tijdens de live-uitzending van de basketbal-wedstrijd van GasTerra Flames en daarna ook op haar site bekend gemaakt dat Dick Lukkien een contract van twee seizoenen als trainer van Jong FC Groningen met de FC is overeengekomen. Vrij recent, te weten op van 3 mei jl., meldde Lukkien nog er financieel niet met de FC uitgekomen te zijn. Henk Veldmate is blij met Lukkien: "Hij past het beste bij onze manier van werken, zoals wij die voor ogen hebben. Trainer zijn van het Beloften-team betekent naast het boeken van sportieve resultaten vooral ook het ontwikkelen en opleiden van jonge spelers om die de laatste stap naar de eerste selectie te kunnen laten zetten. Lukkien is zelf profvoetballer geweest en kan spelers ook de wetten die gelden voor het bedrijven van betaald voetbal bijbrengen." En ook Dick Lukkien zelf is in zijn nopjes: "Bij FC Groningen krijg ik een mooie kans om een vervolg aan mijn trainerscarrière te geven. Ik zie mijn overstap als een sportieve verbetering en die staat dus los van de huidige situatie bij BV Veendam."

 

Lukkien, van 28 maart 1972 en dus vorige maand 38 jaar geworden, heeft bij BV Veendam nog een doorlopend contract tot medio 2011. Lukkien en FC Groningen hebben al met elkaar gesproken maar Lukkien is niet de enige kandidaat.

 

Lukkien speelde tussen 1991 en 1994 in totaal 64 wedstrijden voor de Veenkolonialen waarin hij één maal scoorde, en is sinds 2002 als trainer aan de club verbonden. Vorig jaar rondde hij de cursus Coach Betaald Voetbal succesvol af.

 

 

UPDATE maandag 3 mei 2010:
RTV Noord en de papieren versie van het Dagblad van het Noorden melden vandaag dat Dick Lukkien afziet van een overgang naar de FC. Beide partijen zijn nl. niet tot een financieel akkoord gekomen. In de ogen van Lukkien was het gat tussen vraag en aanbod te groot.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.