Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

 
RTV Noord bericht dat Roland Baas, de 18-jarige centrale verdediger van FC Groningen A1 die echter in de praktijk tot Jong FC Groningen mag worden gerekend, vandaag zijn eerste profcontract tekent bij FC Groningen. Hierdoor zal hij de komende 1,5 jaar, dus tot medio 2016, bij de Trots van het Noorden vastliggen; volgens het Dagblad van het Noorden heeft de FC bovendien nog een eenjarige optie bedongen. Het voor hem en de club prachtige moment zal vanavond onderdeel zijn van de bijeenkomst van Vrienden Jeugdopleiding FC Groningen, die in Hampshire Hotel Plaza Groningen zal worden gehouden.

 

Roland Baas heeft vanavond inderdaad zijn handtekening onder een contract gezet, dat hem tot medio 2016 aan FC Groningen verbindt. FC Groningen heeft een optie voor nog een extra seizoen bedongen, zo bericht FC Groningen op de clubsite.

Roland Baas, die als vierjarige met voetballen begon bij VV Heiligerlee en één jaar later naar de jeugdopleiding van WVV 1896 in Winschoten verkaste, speelde één keer voor het eerste elftal van FC Groningen.

Hij werd op 5 oktober jl. in De Kuip als invaller in de ploeg gebracht in de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Feyenoord. Hij zat daarnaast 11 maal bij een officiële wedstrijd van het eerste elftal op de bank zonder dat hij werd ingebracht.

In de jeugd van WVV heeft hij altijd als aanvallende middenvelder gespeeld. Op een gegeven moment is hij door FC Groningen gescout en kreeg hij een brief thuis. Roland bedacht zich niet en vervolgde zijn carrière in 2008 bij het FC Groningen D1-elftal van trainer Hugo. "Van hem moest ik linksback spelen, en dat ging heel goed.” Pas vanaf het daaropvolgende seizoen werd de positie van linker centrale verdediger zijn stek. Het was Erik Muntendam, de trainer van C2, die hem naar het verdedigende centrum dirigeerde, zo kunnen we in de laatste editie van het FC Groningen Journaal lezen. In het artikel, waarin Roland Baas omschreven wordt als een uit de juiste klei getrokken Groninger, wordt ook het volgende over Roland vermeld:

Roland, die uit een sportief gezin komt (vader Jan Hendrik heeft in de jeugd van Veendam gespeeld en oudere broer Mart speelt in het tweede zondagelftal van WVV), heeft ook internationaal alle vertegenwoordigende elftallen doorlopen. “Toen ik in de D’s zat speelde ik bij de KNVB Noorddistricten, en in de E’s kwam ik bij Oranje Onder 15.” Inmiddels is hij een vaste waarde bij Oranje Onder 19, “een mooie ervaring die je meeneemt in je rugzak.”

Toekomstplannen heeft Roland Baas zeker. “Ik wil mij eerst in het eerste elftal van FC Groningen spelen, en daar een paar jaar spelen. Ik wil ook wel verhuurd worden als ik daardoor als betere speler bij FC Groningen terug kom. Via de Nederlandse top zou ik graag in de Bundesliga terechtkomen. Ik vind dat een hele mooie competitie. Die Duitsers hebben een mooie mentaliteit. Nooit opgeven, dat past wel bij mij.”

Het is Roland Baas ten voeten uit. Zijn motto is ‘hard werken en hartstikke goed je best doen’, en het kan geen toeval zijn dat Glenn Bijl – eveneens een Oost-Groninger - zijn favoriete FIFA-gamemaatje is. “Ik kan heel goed met Glenn overweg. Die geeft ook nooit op, dat is een echte doorzetter.”

UPDATE:
Roland Baas ondertekende dinsdagavond zijn eerste profcontract met FC Groningen. Op onderstaande foto is hij met een sjaal van Vrienden Jeugdopleiding FC Groningen te zien!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.