Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

250 gasten online

 
Op Corpus werd vanavond de absolute topper in de beloftencompetitie 'plek 9 t/m 15' gespeeld. Jong FC Groningen en FC Utrecht, die beiden met 16 uit zeven bovenaan stonden, troffen nl. op elkaar. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, een stand die bij rust reeds was bereikt. Namens de thuisploeg scoorde Jafar Arias, die vanavond goed en gedreven speelde.

Eindstand: 1-1; kort wedstrijdverslag verderop

 

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Scoreverloop:
13' 1-0 Jafar Arias
23' 1-1 Ramselaar

Opstelling Jong FC Groningen:
Van der Lei, Schootstra, Dijkstra, Van der Laan, Baas (aanvoerder), Ben Moussa (76' Saban), Arias, Steblecki, Islamovic, Bacuna, Schepers (76' Denkovski)
Bank: Gies, Faraj, Saban, Denkovski, Boutzamar, Veldman

Opstelling Jong FC Utrecht:
Cortie (18' Van der Winden), Van der Voort, Kerk, Rosheuvel, De Groot, Boukhari (62' Antwi), Hoogdorp, Amrabat (aanvoerder), Heus, Ramselaar, Kallon (83' Van Velzen)
Bank: Van Velzen, Havekotte, Vreekamp, Van der Winden, El Aissati, Loukili, Antwi

Kort wedstrijdverslag:
De toeschouwers waren vanavond getuige van een vrij snelle, gelijk opgaande wedstrijd die beide kanten op had gekund. De puntendeling is wel aardig in overeenstemming met de krachtsverhoudingen. FC Utrecht kwam er soms erg snel uit, maar meestal was de verdediging van de Groningers of uiteindelijk Stefan van der Lei het eindpunt.

In positieve zin vielen ons o.a. Jafar Arias, het centrale verdedigersduo Mart Dijkstra/Martijn van der Laan en Hilal Ben Moussa op. Dino Islamovic was ongelukkig in zijn acties, en slaagde er niet in de paar goede kansen die hij kreeg te benutten. Hij wordt net als de andere aanvallers van het eerste elftal geplaagd door inefficiëntie. Voor Jafar Arias gold dat vanavond niet. Hij scoorde na een klein kwartuier spelen een prima doelpunt, en speelde ook in het verloop van de wedstrijd met veel inzet en was een moeilijk te stoppen aanvaller. In de 86e minuut eiste hij ook een vrije schop vanaf een kansrijke positie voor zich op, maar hieruit werd onvoldoende gehaald. Wat ons betreft zit hij zondag in Eindhoven bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

Juninho Bacuna en een tegenstander kwamen in de blessuretijd hard met elkaars hoofden in aanraking. Beiden speelden de wedstrijd uit, maar Juninho had bij het verlaten van het speelveld nog behoorlijk last. Het getuigt van inzet dat hij door wilde spelen, maar of de medische staf en trainer Casper Goedkoop daar verstandig aan hebben gedaan is een tweede.


Juninho Bacuna wordt ondersteund
bij het verlaten van het veld

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Bij Jong FC Groningen/Cambuur staan namens het eerste elftal van FC Groningen Hilal Ben Moussa, Dino Islamovic en Martijn van der Laan op het wedstrijdprogramma; SC Cambuur levert Mart Dijkstra, Bob Schepers, Berend Schootstra en Sebastian Steblecki.

Jong FC Utrecht wist vorige week door een zege tegen Jong ADO in punten gelijk te komen met Jong FC Groningen, aangezien de equipe van (nu nog) Casper Goedkoop in en tegen Volendam in de 88e minuut de jammerlijke gelijkmaker moest incasseren. Eerder had Jafar Arias, de topscorer van de Groningse beloften, zijn ploeg met alweer zijn achtste treffer aan de leiding geschoten.

Op 15 december jl. speelden beide ploegen ook al tegen elkaar. In Utrecht leden de Grunnegers een 4-2 nederlaag. Doelpunten van Juninho Bacuna en Género Zeefuik, met acht doelpunten in acht wedstrijden de huidige smaakmaker van het Schotse Heart of Midlothian, konden niet verhinderen dat de terugreis naar Groningen puntloos aanvaard diende te worden.

De huidige stand:

Fotoreportage Jong FC Groningen - Jong FC Utrecht van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.