Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

170 gasten online

 
FC Groningen heeft besloten de opties in de aflopende contracten van derde doelman Stefan van der Lei en van de aan FC Emmen verhuurde Henk Bos en Arjen Hagenauw niet te lichten; de overeenkomsten worden formeel opgezegd. Dit geldt ook voor het aflopende, 'optieloze' contract van Nick Bakker, zo meldt FC Groningen op de clubsite. FC Groningen gaat met Bakker, Bos en Hagenauw in gesprek. Het drietal kan komend seizoen instromen in Jong FC Groningen, dat komend seizoen een volwaardig elftal zal zijn.

Ook met Van der Lei wil FC Groningen in principe wel verder. De club schrijft op de clubsite cryptisch 'dat de voorwaarden daarbij worden aangepast op het perspectief voor de jonge keeper' (lees: versoberd). Hij mag opnieuw worden verhuurd, maar alleen aan een club waar Van der Lei perspectief op veel speelminuten heeft, zo schrijft FC Groningen.

Reactie technisch manager Peter Jeltema
"We hebben de deur voor de spelers opengehouden, omdat we potentie herkennen. We moeten echter ook eerlijk zijn en erkennen dat het nog niet zover is dat zij op dit moment zomaar even een rol op Eredivisie-niveau gaan spelen. Wanneer we er met elkaar uitkomen, dan krijgen de jongens volop de kans zich verder te ontwikkelen binnen FC Groningen. Wanneer dit niet lukt, dan hebben we er alles aan gedaan en respecteren we gemaakte keuzes."

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.