Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

360 gasten online

 
Jong FC Groningen bezocht vanmiddag Sportpark De Bosrand, de thuishaven van VV Stroe, om het op te nemen tegen Al Dhafra O-21 uit Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. De equipe van Alfons Arts wist het duel tegen de opponent, die het hanteren van het scheermes niet altijd schuwde, met 1-0 door een doelpunt van de van Feyenoord A1 overgekomen Robbert de Vos. De beloften bleven door de zege deze gehele oefencampagne ongeslagen. Shkodran Metaj, die zijn conditie bij de beloften op peil mag houden, kwam in de tweede helft als invaller in de ploeg. Albert Uilenberg zond ons onderstaand van fotomateriaal voorzien verslag.

In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld, mede doordat de tegenstander een verdedigend strijdplan uitvoerde. Jong FC Groningen kwam er maar moeilijk doorheen. De beloften combineerden goed en er was bijna sprake van éénrichtingsverkeer, maar bij de “zestien” liepen de aanvallen stuk op de handbalverdediging van Al Dhafra. Op slag van rust ging een schot van Gijs Jasper rakelings naast, een schot van Robbert de Vos vloog net over het doel en een schot van Oussama Idrissi schampte de buitenkant van de paal. Vóór de pauze liet de ploeg uit de Emiraten al zien dat het ook grof spel niet schuwde; Glenn Bijl heeft dat aan den lijve ondervonden.

Kort na de pauze werd Ajdin Hrustic vervangen door Pier Veldman en even later zorgde Robbert de Vos voor de, naar later bleek, beslissende goal. Een pegel van ongeveer 25 meter was onhoudbaar voor doelman Tarish. Met nog een half uur te spelen werden Robbert de Vos en Jim de Leeuw naar de kant gehaald en vervangen door resp. Daro Faraj en Shkodran Metaj. De laatste traint momenteel mee met Jong FC Groningen omdat hij nog geen club heeft gevonden.

In de tweede helft kwamen er mondjesmaat toch wel kansen voor Jong FC Groningen, maar doelpunten bleven uit. Eigenlijk moest men uitkijken om niet geblesseerd te raken, want er liep bij Al Dhafra een tweetal spelers die nog al eens de botte bijl hanteerden. De scheidsrechter bleek niet onder de indruk van de overtredingen die eigenlijk met rood hadden moeten worden bestraft.

Opstelling FC Groningen:
Stefan van der Lei; Glenn Bijl, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw (62. Shkodran Metaj); Robbert de Vos (62. Daro Faraj), Kasper Oldenburger, Henk Bos (70. Niels Stenekes); Gijs Jasper, Ajdin Hrustic (50. Pier Veldman), Oussama Idrissi

Scoreverloop: 1-0 Robbert de Vos (56.)

Fotoreportage Jong FC Groningen - Al Dhafra Onder 21 van Albert Uilenberg:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.