Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

448 gasten online

Vanavond: Jong FC Groningen - Jong ADO Den Haag --> eindstand: 0-0

Wie de beloften van FC Groningen dit seizoen nog een keer in competitieverband aan het werk wil zien, die dient zich vanavond op Corpus den Hoorn te vervoegen. Daar speelt de equipe van Dick Lukkien nl. straks om 18:30 uur z'n laatste wedstrijd, en wel tegen Jong ADO Den Haag. Doel zal zijn het veroveren van de tweede plaats, ten koste van Jong Heracles Almelo, dat een uitduel bij laagvlieger De Graafschap voor de kiezen heeft. Jong FC Groningen staat twee puntjes achter op de Almeloërs en heeft het dus niet in eigen hand. Aan de kant van de Groningse beloften zal coming star Norair Mamedov weer in de spits worden geposteerd, alleen al zijn presentie is een legitieme reden om vanavond het huis tijdig te verlaten!


Eindstand Jong FC Groningen - Jong ADO Den Haag: 0-0

Eindstand Jong De Graafschap -Jong Heracles Almelo: 1-3

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Steffen Bakker, 2 Jorrit Kunst, 3 Virgil van Dijk, 4 Darryl Lachman (aanvoerder), 5 Jelle Wagenaar, 6 Danny Menting (72' Kelvin Bossman), 7 Jeffrey Rijsdijk (60' Tiemen van Hezel), 8 Shkodran Metaj, 9 Norair Mamedov, 10 Leandro Bacuna, 11 Tim Keurntjes

rest bank: Vente, Zinga, Werkman, Nienhuis, Post


Opstelling Jong ADO Den Haag:

Tillema, Gielisse, Sususepa, Strooker, Köksal, Van Duinen, Van der Dussen, Brouwer, Visser, Achterberg, Kieboom

Bank: Liefden, Samoender, De Hey, Ozcan

 

Eerste helft:

Onder de (overigens zeer weinige) aanwezigen zien we prominenten, dan wel gewezen prominenten, als Roy Beukenkamp, Joop Gall, Matías Jones (in gezelschap van Luciano), Petter Andersson, Hilal Ben Moussa, Ruud Hesp, Erwin van de Looi, Henk Veldmate, Jeroen Veldmate, Tim Sparv, Pieter Huistra, femi.

 

Om klokslag 18:35 uur wordt er afgetrapt!

 

In de eerste 10 minuten is Jong ADO de bovenliggende partij. Er druppelen langzaam wat meer toeschouwers binnen.

 

Na 17 minuten wordt een doelpunt van Virgil van Dijk afgekeurd wegens hinderen van de keeper. De actie kwam voort uit een corner. FC Groningen begint nu sterker te worden, hier zijn geen grote schermen met live beelden uit de Achterhoek voor nodig waar Jong De Graafschap zojuist tegen Jong Heracles aan de leiding is gekomen. In punten heeft de FC het gat nu gedicht, maar het doelsaldo van Heracles is beter, kortom - winnen graag, heren Grunnegers!

 

Na een half uurtje spelen kunnen we spreken van een behoorlijk gelijkopgaande wedstrijd, met licht voordeel voor FC Groningen, maar slechts weinig kansen.

 

(Bij nader inzien blijkt Jong Heracles Almelo niet met 1-0 achter te staan maar vóór...)

 

Het is Leandro Bacuna die FC Groningen in de 39e minuut bijna aan de leiding brengt, maar zijn schot gaat net voorlangs.

 

De wedstrijd is tot nu toe vrij saai, met name door het geringe aantal kansen. Bacuna wil hier verandering brengen en schiet in de 40e minuut wederom net naast. en twee minuten vóór rust ziet Leandro een doelpunt afgekeurd worden, niemand begrijpt waarom, maar de grensrechter schijnt een overtreding gezien te hebben.

 

Inmiddels staat Jong Heracles Almelo met 0-2 voor en speelt het tegen 10 Doetinchemmers, kortom - de tweede plaats lijkt definitief verkeken voor Jong FC Groningen. Jammer!

 

Groningen speelt een sterke slotfase, en zou nu op voorsprong hebben moeten staan qua veldverhouding. Op slag van rust krijgt de tegenstander echter nog wel een dot van een kans na achtereenvolgens fouten van Darryl Lachman, wat een corner opleverde, en Leandro Bacuna, die de bal in de voet van een tegenstander schoot.

 

Femi, Luciano, Jones, Hugo

 

Tweede helft:

 

Jong FC begint met een ongewijzigd elftal aan de tweede helft. Meteen na de aftrap krijgt FC Groningen vier kansen op rij, maar de keeper van ADO zit er steeds goed tussen. Vervolgens krijgt Jeffrey Rijsdijk een goede kans, na voorbereidend werk van Leandro Bacuna, maar het schot van de vermoedelijk vandaag voor het laatst in het shirt van de FC spelende Rijsdijk is te slap.

 

Na een uur spelen wordt Jeffrey Rijsdijk gewisseld en komt Tiemen van Hezel in het veld. Aannemende dat Rijsdijk niet meedoet in de laatste twee competitiewedstrijden van het eerste elftal, betekent dit dat de carrière van Rijsdijk bij de Trots van het Noorden er nu opzit. Veel succes in Dordrecht!

 

Een minuut of 12 later de tweede wissel. Danny Menting verlaat het veld en Kelvin Bossman maakt zijn opwachting.

 

FC Groningen is in de tweede helft de bovenliggende partij, maar echt veel kansen zijn er niet. Het tweede bedrijf is wel wat beter dan het eerste.

 

Het blijft wel oppassen geblazen. Zo moet Jorrit Kunst zo tegen het einde van de wedstrijd nog een bal van de lijn halen. FC Groningen lijkt alles of niets te spelen, want centrale verdediger Virgil van Dijk gaat de laatste tien minuten mee naar voren.

 

Het verandert echter niets meer aan de eindstand: de wedstrijd eindigt in 0-0, het seizoen van Jong FC Groningen zit erop. De beloften hebben een recordaantal punten gehaald. Complimenten!

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.