Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

261 gasten online

"Andreas Granqvist naar Genoa; maandag medische keuring"

Stand van zaken zaterdag 11 juni 2011:

Vandaag is in diverse media gemeld dat Andreas Granqvist naar het Italiaanse Genoa, dat afgelopen seizoen als tiende eindigde in de Serie A, verkast, als hij maandag door de medische keuring komt. Voetbalzone en VI.nl melden dat de voorzitter van Genoa, Enrico Preziosi, afgelopen vrijdagavond heeft laten weten dat er a.s. maandag een nieuwe speler gepresenteerd zou worden, en wel een verdediger die international is. Gianluca Di Marzio, journalist van Sky, heeft inmiddels hier bekend gemaakt dat het om Andreas Granqvist gaat; hij baseert zich op collega's van "Il Secolo XIX" die het bericht hier wereldkundig hebben gemaakt. Ook Calciomercato.it ziet Granqvist naar Genoa vertrekken.

 

Genoa zou hiermee Galatasaray en Glasgow Rangers aftroeven. De transfersom zou volgens Di Marzio € 4,5 miljoen bedragen, een bedrag dat onze wenkbrauwen doet fronsen. RTV Noord citeert nl. Martin Dahlin, de zaakwaarnemer van Granqvist, die zegt dat de Zweed voor een gelimiteerde afkoopsom van € 2,5 miljoen weg mag, hetgeen met eerdere berichtgeving strookt, o.a. van het Dagblad van het Noorden. Vreemd genoeg noemt Il Secolo XIX een transfersom van ca. € 3 miljoen. Waarom telt Di Marzio hier € 1,5 miljoen bij op?


UPDATE zondag 12 juni 2011:

Zweedse pers: "Granqvist heeft voorkeur voor Genoa, maar Glasgow Rangers en Galatasaray zijn ook nog in beeld"; Italiaanse pers: "Granqvist tekent na medische keuring driejarig contract bij Genoa"

 

Lees verder onderaan dit artikel.

 

Stand van zaken zaterdag 11 juni 2011:

 

In de Zweedse pers zijn inmiddels ook berichten over de vermeende overgang van Granqvist naar Genoa opgedoken. Fotbollskanalen heeft met zaakwaarnemer Martin Dahlin gesproken, die echter geen commentaar wil geven op de geruchten en afsluit met "Bel me maandag maar terug." De Zweedse site sluit af met een verwijzing naar de Italiaanse media, op grond waarvan de transfersom 40 miljoen Zweedse kronen (€ 4,4 miljoen) zou bedragen. Fotbolltransfers heeft dit bericht van Fotbollskanalen ook overgenomen.

 

RTV Noord gaat overigens niet verder dan te zeggen dat Genoa één van de drie clubs is die azen op Granqvist, naast Galatasaray en Glasgow Rangers. Het Zweedse Eurosport.se denkt wel dat Granqvist naar Genoa gaat en zegt dat hierdoor juist Borussia Mönchengladbach het nakijken heeft. Calciomercato.com voegt Palermo toe aan het lijstje verslagen clubs.

 

UPDATE zondag 12 juni 2011:

Zweedse pers: "Granqvist heeft voorkeur voor Genoa, maar Glasgow Rangers en Galatasaray zijn ook nog in beeld"; Italiaanse pers: "Granqvist tekent na medische keuring driejarig contract bij Genoa"

 

Het Zweedse Aftonbladet publiceerde zojuist een stuk waaruit blijkt dat Andreas Granqvist over een clausule in zijn contract beschikt die het hem mogelijk maakt voor ca. € 2,5 miljoen naar een andere club te verhuizen. Zij melden tevens dat er op dit moment nog geen sprake is van een deal met welke club dan ook. De voorkeur van Andreas zou op dit moment weliswaar uitgaan naar Genoa, maar ook Galatasaray en Glasgow Rangers zijn nog steeds in beeld. Granqvist zou zich ervan bewust zijn dat de volgende stap die hij maakt een hele belangrijke is. Op zijn leeftijd moet hij niet op de bank terecht komen, en dus is het zaak om de volgende club zorgvuldig te kiezen. Ook FC Groningen zou op dit moment met nog geen enkele club overeenstemming hebben bereikt. De journalisten van de krant gaan er vanuit dat de uiteindelijke transfersom iets onder het bedrag van de clausule zal uitkomen, waarschijnlijk op zo'n € 2,2 miljoen euro. Aftonbladet heeft geprobeerd één en ander bij Henk Veldmate te verifiëren, maar die geeft aan één keer per jaar met vakantie te zijn, en dat zou nu het geval zijn. Hij geeft dan ook geen commentaar op de 'zaak Granqvist'.

 

De Italiaanse pers is traditiegetrouw een stuk stelliger. Il Giornale schrijft dat 'il gigante Granqvist' morgen medisch wordt gekeurd in Genoa, en aansluitend een driejarig contract zal tekeken tegen een jaarsalaris van € 500.000. De transfersom zou € 3 miljoen bedragen en het totale kostenplaatje voor Genoa € 4,5 miljoen. Dit zal wel niet € 3 miljoen aangevuld met de drie jaarsalarissen voor Granqvist zijn, maar de transfersom vermeerderd met tekengeld, afdracht opleidingskosten etc.

 

Het Britse Express.co.uk schreef eerder deze maand dat Granqvist nog steeds nadrukkelijk in beeld is bij Glasgow Rangers.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.