Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

RTV Noord: "Andreas Granqvist definitief naar Genoa"

Op de late dinsdagavond heeft RTV Noord bericht dat de overgang van Andreas Granqvist van FC Groningen naar Genoa definitief is. Het schrijft: "De clubs zijn dinsdagavond definitief tot een akkoord gekomen over de overgang van de centrale verdediger. Woensdag wordt Granqvist door Genoa gepresenteerd, hij tekent een contract voor vier jaar. De transfer van Granqvist levert Groningen iets meer dan € 2 miljoen op. Drie jaar geleden nam de FC de Zweed over van het Engelse Wigan Athletic voor een bedrag van € 1 miljoen."

 

Update: Inmiddels heeft ook FC Groningen op haar clubsite bekend gemaakt dat Andreas Granqvist is verkocht aan Genoa. FC Groningen ontvangt van de Italianen een bedrag van € 2 miljoen, maar heeft hier bovenop een doorverkoopclausule bedongen. De Trots van het Noorden ontvangt bij een eventuele doorverkoop van de Zweed waarbij het transferbedrag boven de € 2 miljoen ligt, een niet nader benoemd percentage van dat bedrag. Onderaan dit stuk is nog een reactie van Andreas Granqvist te lezen.

Genoa kopt op de clubsite met "FATTA PER IL DIFENSORE SVEDESE GRANQVIST", wat zoveel betekent dat de komst van Granqvist zeker is.

 

Wordt woensdag ongetwijfeld vervolgd op de clubsites van FC Groningen en Genoa, waarna we op zoek zullen moeten naar een waardige opvolger voor 'il gigante Granqvist', voorwaar geen eenvoudige opgave...

 

Reactie van Andreas Granqvist:

“Ik heb Groningen gedurende dit seizoen laten weten dat ik een overstap naar een grotere competitie ambieerde. De club had hiervoor begrip. Samen met de Premier League beschouw ik de Serie A als één van de beste competities ter wereld. Ik ben dan ook heel blij met mijn transfer naar Genoa. Ik denk dat dit een club is die prima bij mij past en mij de mogelijkheid biedt me nog verder te ontwikkelen. De uitdaging is groot me ook te bewijzen in de Serie A. Ik kijk er naar uit om in Italië te spelen.” Granqvist wil ook nog wat kwijt aan de mensen in Groningen. “Ik heb drie fantastische jaren gehad bij FC Groningen. De mensen bij de club, de trainers en mijn medespelers; ik dank ze allen hartelijk voor mijn tijd in Euroborg. En tot slot wil ik de supporters van FC Groningen bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Ze zijn geweldig!”

 

Reactie van ploeggenoot en vriend Tim Sparv:

 

 

Fanatieke aanhang Genoa

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.