Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

105 gasten online

FC Groningen wil Patrick Haas graag contracteren

FC Groningen wil de 18-jarige Patrick Haas van Rapid Wien graag aan de B-kern toevoegen, zo schrijft de Groninger Gezinsbode, dat aanvult: "De jonge Oostenrijker heeft de afgelopen week tijdens een stage een goede indruk gemaakt. De linkermiddenvelder wil zelf graag in Nederland voetballen. FC Groningen wil echter geen grote bedragen voor hem uittrekken, zodat zijn komst allerminst zeker is." Dat het aantrekken van Haas geen druk op de knop is ondervond Heerenveen vorig jaar. Vorig jaar wilden de Friezen Haas graag contracteren, maar beide clubs konden het over de condities niet eens worden, zo konden we op 9 augustus jl. in het Oostenrijkse Sportnet.at lezen in een artikel dat sympathiek kopt met "Rapid-Talent träumt von "Grüner Hölle"!"

 

Hans Nijland zegt op dinsdag 16 augustus 2011 in z'n nieuwsbrief het volgende aan: "Afgelopen week was Patrick Haas op proef bij FC Groningen. De 18-jarige Oostenrijkse middenvelder van Rapid Wien heeft daarbij een positieve indruk gemaakt en wij gaan de komende tijd met speler, zaakwaarnemer en club in gesprek om te kijken of we hem aan onze B-kern kunnen toevoegen. Haas is een linksbenige jeugdinternational, die uitkwam voor Oostenrijk Onder-17 en nu speelt in Onder-18."

 

OVERIG TRANSFERNIEUWS:

FC Groningen haalt geen nieuwe verdediger; club van David Texeira koopt nieuwe aanvaller

 

Wij hebben Patrick een aantal malen zien trainen en ook aan het werk gezien in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen tegen Flevo Boys, en we hebben een prima indruk van hem gekregen. Hij speelt, zoals we al eerder hebben geschreven (zie dit artikel waarin we hem kort hebben voorgesteld) bij de beloften van Rapid Wien. "Jong Rapid Wien" wordt getraind door Zoran Barisic, en curieus genoeg is Patricks vader Robert Haas de assistent-trainer van het team. Vader Robert zegt zijn zoon bepaald niet voor te trekken, sterker nog - hij is tegenover zoon Patrick juist kritischer dan jegens de andere spelers, zo zegt hij op het forumgedeelte van Sportnet. Hij zegt dat Patrick een goede techniek heeft, een goed linker been en zeker beschikt over talent, maar dat hij in de duels en op het gebied van agressiviteit nog wel iets kan leren. Patrick neemt bij de Rapid-beloften overigens de standaardsituaties (corners, vrije schoppen) voor zijn rekening.

 

 

 

 

Robert Haas, assistent-trainer van Rapid Wien Amateure, tevens Patricks vader

 

 

 

 

 

Trainer Barisic zegt in dit artikel op Sportnet dat het voor hun jammer zou zijn mocht Patrick Haas vertrekken, maar hij wil hem die kans niet ontnemen: "Wir wollen dem Spieler so eine Möglichkeit auch nicht verbauen. Mal schauen, was passiert."

 

In het artikel staat dat nog niet duidelijk is onder welke condities (verkoop of verhuur) Patrick zou kunnen vertrekken.

 

Patrick zelf komt aan het begin van zijn proefperiode ook aan het woord. Hij is onder de indruk van de omgeving hier: "Das Umfeld hier ist unglaublich, die Stadion-Anlage riesig." De Oostenrijkse site is laaiend enthousiast over het stadion: "Tatsächlich ist Groningens Euroborg-Stadion (Kapazität: 22.579, fast immer ausverkauft), auch die "Grüne Hölle" genannt, buchstäblich eine multifunktionale Arena. Beinhaltet sie doch ein ganzes Shopping-Center samt Kino, Casino, Supermarkt sowie eine Schule."

 

Wij zijn erg benieuwd of FC Groningen er wel in slaagt om Patrick Haas te contracteren. Hij zou een welkome versterking zijn voor de B-kern, die verder bestaat uit keepers Agil Etemadi en Renze Fij, verdedigers Luis Pedro Da Silva Ferreira en Nick Bakker, middenvelders Atilay Batbay, Henk Bos en Hilal Ben Moussa en aanvaller Tim Keurntjes.

 

 

OVERIG TRANSFERNIEUWS:

FC Groningen haalt geen nieuwe verdediger; club van David Texeira koopt nieuwe aanvaller

De Groninger Gezinsbode weet tevens te melden dat FC Groningen in de lopende transfer window GEEN nieuwe verdediger zal aantrekken: "Henk Veldmate had na de verhuur van Ajliore aan Brondby gemeld een verdediger te willen aantrekken, maar alleen als de selectie daar echt beter van zou worden. Die mogelijkheid doet zich nu echter niet voor. Door af te zien van een extra speler kan FC Groningen het begrote tekort van zes ton met enkele tonnen terugdringen. En in geval van nood - of bij buitenkansjes - in de winterstop alsnog iets doen."

 

Over David Texeira is er vandaag tot nu toe even geen nieuws, of het moet al de Facebook-melding zijn dat hij maandag (vandaag) of dinsdag naar Groningen komt, maar nu zijn komst dagelijks met een dag wordt opgeschoven houden we dit maar even aan. Opvallend is wel dat Texeira's club Defensor Sporting vandaag op de clubsite het aantrekken van de 33-jarige geroutineerde aanvaller Andrés Nicolás 'Nico' Olivera bekend heeft gemaakt. Houdt Defensor, dat zondag weer in actie komt (bron: Soccerway), rekening met een vertrek van Texeira?

FootballDatabase.eu vindt overigens dat David Texeira reeds speler van FC Groningen is, maar wij zien dit graag bevestigd door meldingen op de clubsites van FC Groningen en Defensor en door een persconferentie.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.