Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

115 gasten online

Jong FC Groningen haalt uit tegen Jong Heerenveen/Emmen: 4-0

We zijn zwaar teleurgesteld over de nederlaag van gistermiddag, tegen een matige ploeg nog wel, in de hand gewerkt door een vormdip bij spelers als Andersson, Pedersen, Sparv en Tadic en een ogenschijnlijk gebrek aan echte wil om te winnen en vertrouwen bij de hele ploeg. De knop zal echter om moeten! Vanavond is daarvoor een uitgelezen mogelijkheid. Vanavond speelt Jong FC Groningen, een team dat altijd met diverse eerste elftalspelers speelt en waarin eens wat uitgeprobeerd kan worden met het oog op beoogde in het eerste elftal door te voeren wijzigingen.

 

We weten al dat David Texeira vanavond in actie komt, we zijn erg benieuwd waartoe hij in staat is als hij vanaf minuut één speelt! Ook zijn maatje, Matías Jones, zal spelen. Tegenstander is ... het door Jan de Jonge getrainde Jong Heerenveen/Emmen, de gedeelde koploper met zes uit twee. Jong FC staat met drie punten in de middenmoot, te laag gezien de eindklassering van vorig seizoen (derde).


Eindstand: 4-0; voor beide opstellingen en wedstrijdverslag: kijk verderop!

 

Inmiddels hebben we een fotoreportage van Jannes Veenstra geplaatst!

 

Fotoreportage van Jong FC Groningen - Jong Heerenveen/Emmen van Jannes Veenstra:

 

Afbeelding 001 (Small)
Afbeelding 005 (Small)
Afbeelding 006 (Small)
Afbeelding 070 (Small)
Afbeelding 071 (Small)
Afbeelding 082 (Small)
Afbeelding 093 (Small)
Afbeelding 101 (Small)
Afbeelding 109 (Small)
Afbeelding 114 (Small)
Afbeelding 117 (Small)
Afbeelding 140 (Small)
Afbeelding 141 (Small)
Afbeelding 151 (Small)
Afbeelding 162 (Small)
Afbeelding 164 (Small)
Afbeelding 194 (Small)
Afbeelding 205 (Small)
Afbeelding 223 (Small)
Afbeelding 228 (Small)
Afbeelding 250 (Small)
Afbeelding 262 (Small)
Afbeelding 268 (Small)
Afbeelding 270 (Small)
Afbeelding 276 (Small)
Afbeelding 277 (Small)
Afbeelding 281 (Small)
Afbeelding 282 (Small)
Afbeelding 283 (Small)
Afbeelding 293 (Small)
Afbeelding 298 (Small)
Afbeelding 306 (Small)
Afbeelding 317 (Small)
Afbeelding 319 (Small)
Afbeelding 322 (Small)
Afbeelding 323 (Small)
Afbeelding 336 (Small)
Afbeelding 367 (Small)
Afbeelding 399 (Small)
Afbeelding 406 (Small)
Afbeelding 420 (Small)
Afbeelding 456 (Small)
Afbeelding 487 (Small)
Afbeelding 492 (Small)
Afbeelding 494 (Small)
Afbeelding 512 (Small)
Afbeelding 517 (Small)
Afbeelding 531 (Small)
Afbeelding 542 (Small)
Afbeelding 544 (Small)
Afbeelding 547 (Small)
Afbeelding 553 (Small)
Afbeelding 557 (Small)
01/53 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

8' 1-0 David Texeira (assist Matías Jones)

 

TWEEDE HELFT

47' 2-0 Sicco Bouwer (assist Feenstra)

61' 3-0 Henk Bos (eigen actie)

64' 4-0 Haaije Feenstra (assist ?)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Agil Etemadi (aanvoerder); Johan Kappelhof, Luis Pedro, Nick Bakker, Lucas Bijker (SC Cambuur); Petrit Hoxhaj (SC Veendam), Matías Jones, Tim Keurntjes, David Texeira, Haaije Feenstra (SC Veendam), Henk Bos

Bank: Hilal Ben Moussa, Atilay Batbay, Sicco Bouwer (SC Cambuur), Renze Fij, Jelle Wagenaar (SC Veendam), Ferhat Görgülu (SC Veendam), Mark Diemers

 

Opstelling in linies:

 

Texeira (46' Bouwer)

Bos - Feenstra - Jones (80' Ben Moussa)

Keurntjes - Hoxhaj

Bijker - Bakker - Luis Pedro (60' Görgülu)- Kappelhof

Etemadi

 

Opstelling Jong Heerenveen/Emmen:

Svec, Resek, Van la Parre, Oosterhof, Streutker, Kainz, Otigba, Valpoort, Fazli, Thomas Bakker (aanvoerder), Van Anholt

Bank: Wouda, Ziyech, Koenders, Seymonson, Shayesteh, Slagveer

 

Zo rond 18:25 uur zit de warming-up erop. Onder de aanwezigen o.a. Hans Nijland en Ron Jans. Ook de onvermijdelijke Roy Beukenkamp hebben we gespot.

 

Eerste helft

 

Om iets vóór half zeven betreden de spelers het veld, en om 18:31 uur trapt Jong FC Groningen af! Binnen de kortste keren krijgen de Fries/Drentse gasten echter al een corner. Even later krijgt Van la Parra een aardige kans, maar aanvoerder en keeper Etemadi zit er goed tussen. De Friezen zijn beter aan de wedstrijd begonnen dan de Groningers.

 

Echter: daar is ons goudhaantje al! Na acht minuten geeft Matías Jones een voorzet op zijn landgenoot David Texeira. De Friese keeper, René Oosterhof, komt uit, maar Texeira schiet de bal strak in het doel: 1-0! Een Uruguayaans koningskoppel!

 

Texeira wordt overigens binnen het kwartier op de bon geslingerd door scheidsrechter Jeroen Abbink: hij krijgt een gele kaart voorgetoverd voor een Schwalbe. We zijn 14 minuten onderweg! FC Groningen is nu ook de betere ploeg. Texeira is een erg actieve speler en overal te vinden. Erg leuk om naar te kijken!

 

Henk Bos is ook weer goed op dreef. Dit was hij de laatste wedstrijden ook al, maar hielp toen wel de mooiste kansen om zeep. Eens kijken hoe het hem vandaag zal vergaan!

 

Er raast overigens een ongenadige storm over het sportpark op Corpus. Als de wedstrijd al uitgespeeld kan worden, dan zullen de weergoden in elk geval een forse invloed op het gebeuren hebben!

 

Texeira is overigens dermate ijverig dat we ons afvragen of hij geen tweede gele kaart riskeert. Dit betekent een schorsing van één wedstrijd. Als we goed zijn geïnformeerd geldt een schorsing vanwege een rode kaart die is verkregen door twee gele kaarten alleen voor de beloften, in tegenstelling tot een schorsing vanwege direct rood, die tijdens de schorsingsperiode ook een niet-speelgerechtigd zijn voor het eerste betekent (zie voorbeeld van Suk), maar laten we hopen dat het bij die ene gele kaart blijft.

 

Aan de andere kant tovert ook Fazli een Schwalbe uit de hoge hoed, maar hij krijgt geen geel. Is Abbink familie van Wiedemeijer? Afgaande op het niveau wel - Abbink fluit dramatisch.

 

Het blijft oppassen voor de FC. Etemadi voorkomt na een dik half uur spelen met een goede redding de gelijkmaker. De kans was ingeleid door een fout van Veendam-speler Haaije Feenstra. Agil Etemadi keept tot nu toe erg goed!

 

Nog een pluspunt over Texeira: hij is erg snel! Johan Kappelhof speelt vanavond overigens rechtsback en doet dat tot nu toe uitstekend.

 

In de 39e minuut ontvangt Luis Pedro de gele kaart voor hands in het strafschopgebied. Gelukkig in dat van Heerenveen, anders had het een penalty opgeleverd.

 

Ook vandaag is weer duidelijk hoe Matías Jones opbloeit dankzij de aanwezigheid van David Texeira. Wij gaan nog veel plezier aan onze Uruguayaantjes beleven!

 

Haaije Feenstra, de Veendam-speler, geboren in Stadskanaal, die over vier dagen 24 jaar oud wordt en vanavond dus een dispensatiespeler is, valt nog niet mee.

 

Texeira heeft ons hart echt gestolen. Het is een sterke speler, die je niet zomaar van de bal afzet!

 

Om 19:17 uur is het rust! Kovvie!

 

Tweede helft

 

In de rust loopt Sicco Bouwer, de 19-jarige speler van SC Cambuur, warm. Hij zal er bij het begin van de tweede helft ongetwijfeld inkomen. Helaas komt hij in de ploeg voor ... David Texeira. Dit zal ongetwijfeld vooraf zo zijn besproken. Toch jammer, het is een genot om naar hem te kijken. Fotograaf Jannes, die overigens gezien heeft dat het géén Schwalbe was waarvoor hij op de bon werd geslingerd, drukt het zo uit: 'Er zit vuur in die Uruguayanen.' Laat maar zien David, zaterdag tegen Excelsior!

 

Zijn vervanger, Sicco Bouwer, kan er ook wat van: hij zorgt in de 47e minuut voor de 2-0! De voorzet kwam wederom van Matías Jones, die in het strafschopgebied voorgaf. De bal kwam via Bos en Feenstra bij Bouwer kwam en laatstgenoemde rondde koelbloedig af.

 

Even later krijgt Resek van Heerenveen geel. Hilal Ben Moussa en Ferhat Görgülu lopen nu ook wam.

 

Er zijn ook weer diverse eerste elftal-spelers present, zoals Virgil van Dijk, Leandro Bacuna en Luciano.

 

Voordat FC Groningen kan wisselen krijgen de Friezen nog een vrije trap. Het leidt gelukkig niet tot een tegentreffer. Nu kan FC Groningen een mutatie doorvoeren: Luis Pedero gaat naar de kant, voor hem komt Ferhat Görgülu in de ploeg, een speler van Veendam die volgende maand 20 jaar wordt.

 

Henk Bos tekent na 61 minuten voor de 3-0! Hij ontfutselt de keeper van Heerenveen de bal en schiet hem in het doel ;-) De keeper bleef gewoon staan toen Bos de bal van hem afpakte, heel bijzonder! Deze keeper, René Oosterhof, is echt van een uniek dramatisch niveau! En wij Groningers, de laatste tijd niet echt verwend met keepers die steevast een 10 scoren, kunnen dit aardig beoordelen ;-)

 

De FC krijgt een vrije trap. Tim Keurntjes neem hem, maar heeft geen succes. Dat heeft Haaije Feenstra wel: hij scoort in de 64e minuut de 4-0! Hij kan de bal, die door een ploeggenoot was teruggelegd, zo binnentikken. In diezelfde minuut pakt Bakker van Heerenveen nog geel.

 

Het publiek scandeert eventjes 10, 10, 10 haha! Matías Jones neemt een vrije schop, hij schiet de bal over het doel. Even later schiet Jones naast.

 

FC Groningen speelt heel fel, het vecht voor elke meter. De mannen van Dick Lukkien zijn goed bezig!

 

Na 71 minuten wisselt Heerenveen: Van Anholt gaat, Ziyech komt.

 

Johan Kappelhof is met nog een kwartier te spelen het slachtoffer van een elleboogstoot (uiteraard door scheidsrechter Abbink en zijn vrienden volledig ontgaan) en loopt bebloed rond. Een nieuw shirt is voor hem noodzakelijk en hij draagt nu opeens rugnummer 19 ;-)

 

FC Groningen gelooft het nu wel een beetje en laat de teugels wat vieren. Gezien de stand van 4-0 lijkt ons dat geen probleem.

 

Een minuut of 10 vóór het einde van de wedstrijd gaat Matías Jones eruit, en Hilal Ben Moussa komt erin.

 

Het moet gezegd: het is vanavond echt een schitterende pot voetbal! En we zien nog steeds een goed spelende Johan Kappelhof op de rechtsback-positie.

 

Na 90 minuten zit de wedstrijd erop! Jong FC Groningen boekt een eclatante 4-0 overwinning en rukt op naar een vierde plaats!

 

Overigens vindt er na afloop van het laatste fluitsignaal van Abbink nog een opstootje plaats, waarbij alsnog drie gele kaarten worden getrokken! Wij zoeken nog even uit voor wie ;-)

(Uiteindelijk bleek dhr. Abbink twee zondaars te hebben doorgegeven, te weten Ben Moussa en Ziyech.)

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.