Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

164 gasten online

Overige jeugd

Het door Sander van Gessel getrainde FC Groningen B1 is vanmiddag tegen een ongelukkige nederlaag aangelopen. Mede door een bedenkelijke rol van de 64-jarige scheidsrechter en zijn assistenten stond er na afloop van het duel een 2-3 eindstand op de borden. Namens de FC waren Jhurrey Margaritha en Sam Crowther trefzeker, maar het eerste doelpunt van PEC had niet goedgekeurd mogen worden terwijl een ander doelpunt van Crowther ten onrechtre wegens buitenspel werd geannuleerd.


De B-junioren van FC Groningen (geboortejaar 1999-2000) hebben vanmiddag op Corpus den Hoorn een nipte nederlaag geleden tegen hun leeftijdsgenoten uit Enschede. Na een 0-0 ruststand stond er uiteindelijk een 0-1 eindstand op de borden, mede doordat de equipe van hoofdtrainer Sander van Gessel diverse prima kansen miste. Na drie speelrondes staat FC Groningen in de Eerste Divisie Hoog op een vijfde plaats, maar het heeft nog wel een inhaalduel tegoed.

 
Op een zonnig Sportpark Corpus den Hoorn heeft FC Groningen B1 zaterdag in de eerste divisie voor B-junioren ook het vijfde duel gewonnen, en staat nog altijd alleen bovenaan. Tegen Excelsior B1 kende de equipe van hoofdtrainer Sander van Gessel echter een moeizame start. Al na 10 seconden moest doelman Mats Roorda, de op 26 januari 2000 geboren zoon van eerste elftal-teammanager Bas, vissen, waarna de Groningers het heft in handen namen, maar weinig wisten te creëren. De Rotterdammers gingen derhalve met een 1-0 voorsprong de rust in.

 
Onder het toeziend oog van Hans Nijland, FC Groningen A1-assistenttrainer Paul Matthijs, Erwin van de Looi, de bij FC Twente noodgedwongen vertrokken Roy Beukenkamp en talloze anderen won het door Sander van Gessel getrainde FC Groningen B1 (geboortejaar 1999-2000) vanmiddag op het nippertje van het nog puntloze FC Dordrecht B1. Bij het ingaan van de 80e en bij B-junioren laatste minuut was de stand nog 3-3, maar late doelpunten brachten de punten uiteindelijk in veilige Groningse haven.

 
De hoofdmacht van FC Groningen heeft dit seizoen op een ongekende wijze laten zien wat het winnen van de beker in Stad en Ommeland los kan maken. Nog altijd staat de legendarische derde mei, en alles wat daarmee in groen-witte vorm samenhangt, in ons geheugen gegrift. Zaterdag is het de beurt aan het jongste jeugdelftal van de Trots van het Noorden om te trachten door te stoten naar de beker-eindstrijd. FC Groningen D2 (geboortejaar 2003) speelt in de halve finale van de beker om 09:30 uur op Corpus tegen Flevo Boys D1 uit Emmeloord. Komt allen - schreeuw de jongens naar de finale!