Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

186 gasten online


Regeren is vooruitzien. Als we De Telegraaf mogen geloven, "dan wordt FC Groningen waarschijnlijk de eerste echte werkgever van Kevin Lopez". Het bericht in Video Nieuwsflits, het nieuws van De Telegraaf in 100 seconden, was extreem kort en behoeft nader onderzoek. Wij hebben vanmiddag gesproken met Kevin Lopez, een 15-jarige speler van Sportclub Irene uit het Limburgse Tegelen (onder de rook van Venlo) die naar verluidt een fabelachtige techniek heeft en als links- en rechtsbuiten gemiddeld 2x per wedstrijd scoort. Inderdaad is het mogelijk dat Kevin Lopez de overstap naar FC Groningen gaat maken. Hij zou dan vermoedelijk gaan uitkomen voor FC Groningen/Cambuur B2, een team waarin eerstejaars B-junioren spelen.

Alles is echter nog lang niet zeker. Zo moet er nog een gastgezin voor Kevin worden gezocht. Kevin heeft eerder dit jaar op Hemelvaartsdag als gastspeler gespeeld voor FC Groningen/Cambuuur C1, dat die dag meedeed aan het Oranjetoernooi in Wierden. Hij kijkt hier erg positief op terug. In de poulewedstrijd tegen Roda JC wist Kevin te scoren (bron: FC Groningen). Kevin Lopez is zoon van een Spaans oud-profvoetballer en speelde in de jeugdopleiding van Real Madrid. Hieraan kwam een einde toen zijn vader naar Nederland verhuisde. Kevin Lopez, begin april 2011 op de clubsite van Sportclub Irene: "Ik zit op Den Hulster, volg HAVO-VWO. School is belangrijk, maar ik wil heel graag profvoetballer worden. Ik ben klein, wil een wat sterker lichaam krijgen. Oefen thuis met gewichten en werk aan mijn buikspieren. Ik word in wedstrijden vaak afgestopt door schoppende spelers, daar moet ik me beter tegen wapenen. Enkele clubs hebben al interesse getoond. Ik blijf gewoon heel hard oefenen om mijn droom waar te maken." Wij sloten het telefoongesprek met hem af met het uitspreken van de hoop hem snel in Groningen te zien. Kevins antwoord: "Is goed!"

In december 2010 werd Kevin Lopez Nederlands techniekkampioen in zijn leeftijdscategorie. De hieraan verbonden prijs was een "weekendje Manchester United". Deze voor hem onvergetelijke gebeurtenis vond in april 2011 plaats. Kevin over deze trip: "Een training bij Manchester is er niet van gekomen, maar over een tijdje komt hun techniektrainer René Meulensteen naar Nederland om met onze groep te werken."

Op de clubsite van Sportclub Irene staat het volgende artikel over Kevin Lopez, dat eerder in de Tegelse Courant verscheen:

Kevin Lopez terug van Manchester United
Afgelopen december werd Sportclub Irene-speler Kevin Lopez (14) Nederlands techniekkampioen in zijn leeftijdscategorie. Als prijs mocht de talentvolle voetballer een weekend naar het grote Manchester United. Vorige week was het zover…

Kevin Lopez. Zijn naam heeft hij in ieder geval mee:klinkt exotisch en past perfect bij een beroemde voetballer. En Kevin is hard op weg om die status te bereiken. De oorspronkelijk uit Spanje afkomstige Lopez is namelijk een groot talent met een fantastische techniek. Eind vorig jaar werd hij zelfs verkozen tot de meest technische speler uit zijn leeftijdscategorie. Dat leverde hem anderhalve week geleden een tripje op naar wereldclub Manchester United.

In de genen
Voordat Kevin verhaalt over zijn onvergetelijke reis naar Engeland, eerst even een stukje voorgeschiedenis. Want hoe komt het dat zo’n talentvolle speler nog altijd bij de amateurs in Tegelen voetbalt en niet in de jeugdopleiding van een profclub? En hoe is de geboren Spanjaard hier eigenlijk terecht gekomen? Dat laatste is terug te voeren op de vader van Kevin, die voor zijn werk in Nederland kwam te wonen. Lopez senior was ooit zelf semiprofvoetballer in de Spaanse tweede divisie en zijntalent werd meer dan overgegeven op zijn zoon.

Real Madrid
Kevin begon op vierjarige leeftijd in clubverband te voetballen en speelde al snel met spelers die een jaar ouder waren. In zijn laatste jaar voetbalde hij zelfs in de gerenommeerde jeugdopleiding van Real Madrid, de grootste club ter wereld. Door de verhuizing naar Nederland kwam er een eind aan zijn verblijf bij Real.

En dus zette hij zijn voetbaldroom voort in Noord-Limburg. Omdat het bij zijn komst in Nederland winterstop was en er in woonplaats Venlo bij Venlosche Boys geen plaats was, sloot Kevin zich aan bij Sportclub Irene: "In het begin was het moeilijk. Ik verstond niet wat er gezegd werd, liep achteraan bij oefeningen zodat ik aan medespelers kon zien wat te bedoeling was." Maar al snel maakte Kevin vorderingen en leerde hij de Nederlandse taal. Ondertussen merkten ze bij Irene dat de Spanjaard talentvol was. Het had voor de hand gelegen als Kevin snel door een profclub werd ingelijfd, maar dat bleek in de praktijk lastiger te liggen.

Hij speelde enkele maanden in de E2 van VVV, maar viel af vanwege een taalachterstand en zijn gebrek aan lengte. Hoewel hij een hoger niveau aan zou kunnen, heeft Kevin het anno 2011 bij Sportclub Irene nog altijd prima naar zijn zin. Gemiddeld scoort de doorgaans als linksbuiten of rechtsbuiten spelende Kevin zo’n twee doelpunten per wedstrijd. En alles met een fabelachtige techniek, deels bijgebracht door zijn vader met wie hij individueel traint, maar ook bijgeschaafd op de voetbalacademie in Brabant.

Onder de vleugels van KNVB district Selectie jongens onder de 15 jaar (JPN) Jeugd Plan Nederland, traint Kevin daarnaast zijn trainingen bij Irene wekelijks.

Messi Lopez
De techniek van Lopez valt zo op, dat hij bij de voetbalacademie zelfs liefkozend Messi Lopez wordt genoemd. Een meting van zijn krachten met leeftijdsgenoten liet zien op welk niveau Kevin, die inmiddels
ook een Nederlands paspoort heeft, zit. Nadat hij door de voorronde van de techniekwedstrijd in Helden kwam, won de geboren Spanjaard ook de landelijke finale in Arnhem. En dat terwijl veel andere deelnemers wél bij profclubs in de jeugd spelen. De bijbehorende prijs was een voetbalreis naar Manchester United, die anderhalve week geleden plaats vond. Kevin mocht samen met de andere winnaars de wedstrijd Manchester United – Bolton Wanderers bijwonen en er stond ook nog een training op het programma: "Dat laatste is er helaas niet van gekomen. We hadden pech. Ons vliegtuig had een flinke vertraging, waardoor het programma behoorlijk in de soep liep. Tot overmaat van ramp waren de auto’s die gehuurd waren inmiddels alweer verhuurd, zodat we nog langer moesten wachten."

De vertraging deed niks af aan de enerverende reis: "Old Trafford zat helemaal vol, ruim vijfenzeventigduizend toeschouwers. We hadden een mooie plek in het stadion, met goed zicht. En de beleving is prachtig. Ik zou heel graag een keer met zoveel toeschouwers zelf op het veld staan."

Ronaldo
Kevin zag in de door Manchester United met 1-0 gewonnen wedstrijd wereldsterren als Edwin van der Sar, Wayne Rooney en Ryan Giggs aan het werk en raakt niet uitgepraat over het grote United: "Ik had ook voor deze reis al iets met de club. Jarenlang speelde mijn favoriete speler Cristiano Ronaldo er. Die zit tegenwoordig bij Real Madrid, dus dat komt voor mij helemaal goed uit! Ik kijk heel veel naar zijn acties en neem dingen over. Van hem leer ik erg veel."

Rasvoetballer Kevin is hard bezig aan zijn grote droom: "Ik zit op Den Hulster, volg HAVO-VWO. School is belangrijk, maar ik wil heel graag profvoetballer worden." Altijd wil Kevin maar beter worden. Op straat is hij steeds met een bal in de weer en hij doet alles aan zijn zwakke punten: "Ik ben klein, wil een wat sterker lichaam krijgen. Oefen thuis met gewichten en werk aan mijn buikspieren. Ik word in wedstrijden vaak afgestopt door schoppende spelers, daar moet ik me beter tegen wapenen." Wellicht kan dat binnenkort bij de gewenste profclub: "Een training bij Manchester is er niet van gekomen, maar over een tijdje komt hun techniektrainer René Meulensteen naar Nederland om met onze groep te werken. En enkele clubs hebben al interesse getoond. Ik blijf gewoon heel hard oefenen om mijn droom waar te maken."

Bron: Finbar van der Veen – Tegelse Courant


Sportclub Irene B1; Kevin Lopez zit op de voorste rij helemaal links

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.