Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

437 gasten online


Stand van zaken dinsdag 2 oktober 2012:Onlangs is ons ter ore gekomen dat Søren Lerby zich in Groningen had gemeld. De spelersmakelaar wilde zich over Richairo Zivkovic, de 16-jarige topscorer van FC Groningen B1, ontfermen met als doel om hem bij de jeugdopleiding van ajax onder te brengen. Inmiddels heeft ook PSV interesse in de op 5 september 1996 geboren aanvaller getoond. Dit schrijft Wim Masker vandaag in de Groninger Gezinsbode. Zivkovic scoorde onlangs twee maal in de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd bij ajax B1.

FC Groningen overweegt nu om Zivkovic, die sinds twee weken op donderdag met Jong FC Groningen meetraint en op dinsdag met FC Groningen A1, een contract aan te bieden, om te voorkomen dat jarenlange arbeid op het gebied van jeugdopleiding erin resulteert dat dit talent zomaar kan worden weggekaapt.

UPDATE woensdag 24 oktober 2012: "FC Groningen wil Richairo Zivkovic zo snel mogelijk onder contract krijgen"
Voetbal International meldt vandaag dat FC Groningen wil proberen om de 16-jarige Richairo Zivkovic zo snel mogelijk onder contract te krijgen. VI schrijft wat wij eerder deze maand ook al berichtten, nl. dat onder meer ajax en PSV de van origine Servische speler in het vizier hebben, maar beide clubs ondernamen tot nu toe nog geen concrete actie, aldus het weekblad. Zivkovic trainde overigens ook vanochtend weer mee met het eerste elftal.

Stand van zaken dinsdag 2 oktober 2012:
Richairo Zivkovic
speelde vanavond één helft mee in de wedstrijd van FC Groningen tegen het eerste elftal van VIBOA uit Winsum. Twee andere spelers van FC Groningen B1 speelden een half uur mee, te weten aanvaller Pier Veldman en middenvelder Willem Gootjes. Er deed tevens een testspeler mee: Marlon Luchtenberg van V.V. De Weide uit Hoogeveen. VIBOA, in de 1e klasse E zaterdag sterk gestart met 15 uit 5, won de wedstrijd overigens met 3-1. Erwin Niezemuller, langdurig geblesseerd geweest, speelde eindelijk weer eens de volle 90 minuten.

Richairo Zivkovic speelt sinds het seizoen 2007-2007 in de jeugdopleiding van FC Groningen; zijn eerste elftal was FC Groningen D2. Hij is afkomstig van voetbalvereniging FVV uit Foxhol. Op 5 april 2012 trainde hij zelfs al eens mee met het eerste elftal van FC Groningen, zie ons artikel van die dag.

Richairo Zivkovic speelt dit seizoen net als vorig seizoen in FC Groningen B1, maar het zou o.i. gezien zijn talent een logische keuze zijn geweest om hem dit seizoen vervroegd naar FC Groningen A1 door te schuiven. Niet dat we 'Ricky' nu al net zoveel talent als Arjen Robben toedichten, maar Robben debuteerde op 16-jarige leeftijd zelfs al in het eerste elftal van FC Groningen. Het betrof de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk, die op 3 december 2000 werd gespeeld. Arjen Robben kwam als invaller voor Leonardo in het veld (bron: FCG Stats).

Voetballers wisselen op steeds jongere leeftijd van club. Ook FC Groningen heeft zich in het verleden al eens met succes op Tim Keurntjes en Virgil van Dijk gestort, afkomstig uit de jeugdopleidingen van De Graafschap resp. Willem II. ajax, PSV en Feyenoord kapen echter veel stelselmatiger talenten weg bij andere verenigingen, en Vitesse is ongetwijfeld hetzelfde van plan. Het nieuwe trainingscomplex op Papendal zal niet zonder reden uit de grond zijn gestampt.

Gerelateerd artikel:
05-04-2012 Timo Letschert en Richairo Zivkovic trainen mee met hoofdmacht FC Groningen

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.