Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

259 gasten online


Stand van zaken 6 november 2012:Op 2 oktober jl. schreven wij in dit artikel dat ajax en PSV geïnteresseerd zijn in Richairo Zivkovic, de 16-jarige topscorer van FC Groningen B1 die wekelijks meetraint met de gecombineerde A- en B-selectie van de Trots van het Noorden. Concreet was de interesse van beide clubs nog niet, maar FC Groningen overwoog desondanks al snel om Zivkovic een contract aan te bieden.

Wim Masker schrijft vandaag in de Groninger Gezinsbode dat Richairo Zivkovic en zijn nieuwe zaakwaarnemer inmiddels contractbesprekingen met FC Groningen voeren.

Het goede presteren van het talent gaat gewoon door. Afgelopen zaterdag was hij verantwoordelijk voor de 1-0 en de 3-3 (uit een strafschop) in de wedstrijd die FC Groningen B1 met 3-3 gelijkspeelde tegen PSV B1.

UPDATE vrijdag 16 november 2012: "ajax en PSV bieden Zivkovic ca. € 4.000 netto per maand en vader Zivkovic een baan"
Het is maar zeer de vraag of de 16-jarige Richairo Zivkovic voor FC Groningen behouden kan blijven. Een scout van FC Groningen heeft laten weten dat de interesse van ajax en PSV kennelijk toch wat concreter is dan enige tijd geleden, want hij kan bij beide clubs ca. € 4.000 netto per maand verdienen. Bovendien zou de familie gewoon bij elkaar kunnen blijven omdat er aan de vader van Richairo een baan in het vooruitzicht is gesteld.

Het is zeer bedenkelijk welke kant het wereldwijd, maar zeker ook in Nederland, opgaat met het 'verhandelen' van piepjonge spelers.

Stand van zaken 6 november 2012:
Richairo Zivkovic laat zijn zaken sinds 23 oktober jl. door Forza Sports Group behartigen. Uit het feit dat dit bedrijf in Amsterdam is gevestigd kan niet zondermeer de conclusie worden verbonden dat een overgang van Zivkovic naar ajax al zo goed als beklonken is. Spelersmakelaar Søren Lerby had zich in september weliswaar in Groningen gemeld met als doel om hem bij de jeugdopleiding van ajax onder te brengen, maar Lerby is werkzaam voor een ander makelaarskantoor, te weten Essel Sports Management.

Wij hopen dat de besprekingen tussen FC Groningen en Richairo Zivkovic snel uitmonden in een contract, zodat we in Groningen nog wat langer van de jonge aanvaller kunnen genieten!

Overigens heeft hetzelfde Forza een week nadat het met Zivkovic in zee is gegaan de volgende parel binnengehaald, en wel de 16-jarige Riechedly Bazoer die vervroegd naar PSV B1 is doorgeschoven. Inmiddels heeft Manchester City zich officieel voor Bazoer gemeld... Thijs Slegers, PSV-watcher van PSV, schreef daarover vanavond het volgende op Twitter: "Zaakwaarnemers van #bazoer maken reputatie weer waar: zo snel mogelijk talenten van 16 verhandelen. #psv (en anderen) staan machteloos."

Dat het participeren in de jeugdopleiding van FC Groningen (D-junioren en ouder) of in de voetbalschool van FC Groningen (E-junioren van 9 en 10 jaar oud ) niet automatisch betekent dat deze talentjes voor FC Groningen behouden blijven bleek deze week maar weer eens. De 10-jarige Fode Fofana is speler van GVAV Rapiditas E1 en voor het tweede jaar deelnemer aan de voetbalschool van de FC; hij staat op de nominatie om volgend seizoen naar de jeugdopleiding van FC Groningen door te stromen. Of dit gaat gebeuren is echter maar zeer de vraag. Fode is vandaag naar Barcelona vertrokken omdat de Spaanse topclub hem voor een stage heeft uitgenodigd, aldus Masker in hetzelfde stuk...

GVAV schreef hierover op zondag 4 november jl. overigens op de clubsite: "Fode is uitgenodigd voor een stage bij FC Barcelona aangezien hij is gescout tijdens een zomertoernooi in Frankrijk door clubs als PSG, Lyon, FC Barcelona e.a. Aanstaande dinsdag vertrekt Fode naar Spanje om vier dagen stage te lopen bij de Catalanen. Heel veel succes en geniet er vooral van Fode! Wij zijn super trots en wensen je het beste aankomende week. Volgende week zaterdag zien we je weer bij de E1!"

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.