Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

377 gasten online

Stand van zaken dinsdag 28 oktober 2014:
Vanochtend was Hampus Findell, een in 2000 geboren Zweedse aanvallende middenvelder van IF Brommapojkarna (kortweg BP), een aandachtig toeschouwer bij de training van het eerste elftal van FC Groningen. Hij was in begeleiding van zijn vader, Andreas Findell, en Jack Jans, teammanager van FC Groningen A1.

Qua leeftijd is Hampus nu nog een C-junior, maar theoretisch gesproken zou hij komend seizoen vervroegd kunnen doorstromen naar FC Groningen B1, gesteld dat beide partijen het in elkaar zien zitten. De jongen was al twee maal op proef bij Manchester United en heeft ook al eens meegetraind met AC Milan.Hampus Findell tekent driejarig contract bij FC Groningen

RTV Noord meldt op maandag 18 januari 2016, ruim een jaar nadat wij Hampus Findell voor de camera trokken, dat de jonge Zweed, die nog maar 15 jaar oud is, morgen een driejarig contract bij FC Groningen zal tekenen. In Zweden geldt de aanvallende middenvelder als een groot talent. Hampus is een B-junior die mogelijk vervroegd naar FC Groningen A1 kan doorstromen.

FC Groningen meldt op dinsdag 19 januari 2016 op de clubsite dat het Hampus Findell per 1 juli 2016 onder contract neemt. De jonge Zweed tekende een driejarig contract met de Trots van het Noorden. In een vraaggesprek met het Zweedse FotbollDirekt laat Hampus weten dat Simon Tibbling hem had aangeraden naar FC Groningen te gaan. Hij zal in FC Groningen A1 instromen, maar hoopt zo snel mogelijk naar Jong FC Groningen te kunnen doorstoten en van daaruit naar de hoofdmacht. "FC Groningen heeft plannen met me en die voelen heel goed. Het is nu helemaal aan mij", aldus de op 6 juni 2000 geboren aanvallende middenvelder die van de FC een shirt met rugnummer 10 kreeg overhandigd.

Op dinsdag 28 oktober 2014 schreven we al het volgende:

Op de clubsite van IF Brommapojkarna is Hampus Findell in het P99-elftal te vinden, het Onder 15-team van BP. Hampus is in dat team één jaar jonger dan zijn ploeggenoten.

Eerder deze maand speelde Hampus Findell met BP mee in de finale van de St. Erikscup. BP won mede door twee doelpunten van hem met 4-1 van Djurgården; Hampus werd tot man of the match gekroond. Zijn trainer, Andreas Engelmark, gaf tegenover Expressen aan dat Hampus hem geïmponeerd had: "Hij is een zeer, zeer goede speler. Hij begrijpt het spel en heeft een ongewoon goede balbehandeling. Vandaag liet hij zijn klasse zien."

Het is opmerkelijk dat FC Groningen in Zweden nu ook al zulke jeugdige spelers scout. FC Groningen is terughoudend met het 'contracteren' van dergelijke jeugdige spelers, maar het is de vraag wat er gebeurt als FC Groningen principieel nee tegen een jongen als Hampus zou zeggen. Gezien het feit dat hij ook al in Engeland en Italië heeft getraind lijkt het zeer aannemelijk dat Hampus en zijn omgeving azen op een vertrek naar het buitenland. Het mooiste zou zijn als geen enkele club ter wereld spelers uit hun vertrouwde omgeving wil halen. Helaas zit de wereld zo niet in elkaar.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.